Hamas arată spre Israel pentru moartea a încă doi ostatici

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a difuzat luni o nouă înregistrare video, anunţând moartea a doi ostatici israelieni, doi bărbaţi, care au fost răpiţi în atacul comis la 7 octombrie în sudul Israelului şi care erau deţinuţi de atunci în Fâşia Gaza, potrivit AFP şi Reuters.

În această înregistrare video, Hamas ar arăta trupurile ostaticilor israelieni Yossi Sharabi şi Itai Svirsky, conform Reuters.

În aceeaşi înregistrare apare o tânără femeie, Noa Argamani, de asemenea ostatică israeliană, care spune – vizibil sub presiune- că cei doi israelieni au fost ucişi de „propriile noastre lovituri ale IDF”, referindu-se la Forţele de apărare israeliene.

Într-un comunicat, aripa armată a grupării Hamas susţine că respectivii ostatici „au fost ucişi în bombardamentele sioniste asupra Gazei”.

Gruparea teroristă palestiniană declarase anterior că a pierdut contactul cu unii ostatici în timp ce forțele israeliene operează în Gaza, menționând că aceștia ar fi putut fi uciși în acest proces.

„Soarta multor ostatici și deținuți ai inamicului a devenit necunoscută în ultimele săptămâni, iar restul se află cu toții în tunelul necunoscutului din cauza agresiunii sioniste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Obeida, într-o declarație televizată. „Cel mai probabil, mulți dintre ei au fost uciși recent, iar restul sunt în mare pericol în fiecare oră, iar conducerea și armata inamicului poartă întreaga responsabilitate.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Sa vedem pe unde scoate camasa bibi daca orezul se umfla in tara cetatenilor! Oricum, nu mai e mult si se ridica la revolte membrii israelei care inca mai au creier functionalpe gandire obiectiva.

 2. 100 de zile de război în Gaza: peste 23.000 de morți și o societate în ruine. De la școli la spitale, universități la centre comerciale, biblioteci la teatre, în 100 de zile elementele de bază ale unei societăți care încă funcționa dupa un asediu de 16 ani au fost șterse. Un monitor de la ONU spune că 70% din infrastructura civilă a Gaza a dispărut. Iordania vrea să prezinte dovezi și pledoarii la CIJ în cazul genocidului din Gaza, împotriva Israelului.

 3. In timp ce sânt alungați când la nord când la sud și nici o țară nu.i primește sânt măcelăriți efectiv cu bombe ,copii,femei ,bătrâni adolescenți, nevinovati și neajutorați,asta dupa ce din 47 incoace au fost segregați și li s.a luat tot.Daca te uiți pe Telegram evreii chiar sânt bolnavi cu capul ma fratilor.Sant unii care nu sânt deacord satmarii ,ortodoxii și evreii normali dar restul au un nivel de spălare pe creier îngrijorător de avansat ,ceva la nivel patologic profund iar sioniștii și rabinii sioniști pompează intens cu dictatura.Va dați seama cu cata perfidie ,răutate,tupeu bolnav,cinism și ura de moarte sânt tratați unii oameni de alții care.si spun superiori și că slujesc religia binelui și care au curajul sa săntajeaza mental că cine.i împotriva lor e ANTISEMIT Și cei care încearcă să se apere sânt,TERORISTI și culmea primesc bani și fonduri pentru asta,și după ce tot ei au finanțat mașinăria de război din WW2 și după ce și.au implantat DOCTRINA COMUNISTA CARE A FACUT SUTE DE MILIOANE DE VICTIME DACA NU MILIARDE SI CONTINUA SA O FACA PANA AZI???🤔Ba Fraților cum v.a treziți voi in fiecare zi și v.a priviti copii și intre voi in ochi.Acum ne baga pe gat DICTATURA COMUNISTA DIGITALA,VOI AVETI DE GAND SĂ STAȚI CU MAINILE IN SAN,PAI CE LUME LASAM NOI URMASILOR NOSTRI,BA???Ce.o să povestim noi nepoților că ne am apelecat la 90 de grade că sa fii gay era la modă,da????

 4. Cei care au comandat și executat crimele acelea îngrozitoare nu merită să mai trăiască nici măcar o secundă! Nu sunt oameni, sunt viperele întunericului… să mă scuze viperele care sunt mult mai simpatice!

 5. este „directiva Hannibal”:
  -jidanii se omoara INTRE EI cat sa dea vina pe altii;
  nu e de neglijat nici „optiunea Samson”:
  cica orasele vestice vor fi incendiate nuclear
  in caz ca mai micul Satan e rapus de moarte….nu stim de ce nu ar incinera orase estice,din extremul orient…..

 6. ar trebui ca toate tarile sa intrerupa imediat relatiile diplomatice si de orice natura cu statul israel.

 7. Hannibal Directive – Wikipedia
  en.wikipedia.org › wiki › Hannibal_Directive
  The Hannibal Directive is the name of a controversial procedure that was used by Israeli Defense Forces (IDF) until 2016 to prevent the capture of Israeli …
  Censorship in Israel · 2000 Hezbollah cross-border… · List of prisoner exchanges

 8. @maxtor
  -dă d-aia:
  in orashele extremului orient(sudic)
  nu se poate aplica „directiva Hannibal”,
  intelegi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.