Hamas, gest rar

Brigăzile Al-Qassam, aripa armată a Hamas, au anunţat duminică uciderea a patru dintre comandanţii săi militari în Fâşia Gaza, între care comandantul Brigăzii de Nord din Gaza, Ahmad Al Ghandour, relatează Reurers şi AFP, preluate de Agerpres.

„Al Ghandour (Abu Anas) este membru al Consiliului militar (al Hamas) şi comandantul Brigăzii de Nord”, au anunţat Brigăzile Al-Qassam într-un comunicat publicat pe canalul lor Telegram.

Aripa armată a mişcării Hamas a anunţat că cei patru comandanţi au fost ucişi în cursul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza. Printre aceştia se numără şi Ayman Siam, prezentat ca fiind şeful unităţilor de lansare de rachete.

Comandantul Brigăzii de Nord din Gaza, Ahmad Al Ghandour, este considerat „terorist” de către autorităţile americane din 2017, mai ales din cauza rolului său în atacul împotriva armatei israeliene din 2006 de la punctul de trecere Kerem Shalom, între Israel şi Fâşia Gaza, în sudul teritoriului palestinian.

Vizat de mult timp de armata israeliană, el şi-a pierdut doi dintre copiii săi în lovituri aeriene înainte de ofensiva actuală.

Hamas anunţă rareori decesele în rândul membrilor săi. La mijlocul lunii octombrie însă, mişcarea islamistă a anunţat moartea lui Aymane Nofal, un comandant al Brigăzilor Al-Qassam, într-o lovitură aeriană a armatei israeliene asupra taberei de refugiaţi Bureij (centru).

Armata israeliană a confirmat această informaţie, adăugând că Nofal „a condus numeroase atacuri împotriva Israelului”, „a supravegheat producţia de arme” şi „a luat parte la organizarea răpirii lui Gilad Shalit”, un soldat israelian capturat în 2006 şi eliberat în 2011.

Săptămâna trecută, un important oficial militar israelian a anunţat moartea a „peste 50” de comandanţi Hamas de la începutul războiului. Cifra nu a putut fi verificată de AFP din surse independente.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

 1. Dacă mint? Daca vor sa se roiasca la loc sigur! Ar fi de inteles „gestul rar”.

 2. Până pleacă ursul. Apoi se deghizeaza in copii sau femei, la fel ca în Basra, și vor incerca sa se strecoare în Egipt alaturi de ceilalți refugiați.

 3. Cred că încep să fugă. Anunțul ăsta e convenabil și pentru israelieni.

 4. Dacă mint? Daca vor sa se roiasca la loc sigur! Ar fi de inteles „gestul r8ar”.

 5. Sper ca dupa schimburile de ostatici sa inceapa vanatoare si pe capetele celor care nu sunt sefi.
  Starpiti ca pe plosnite criminalii care rapesc si omoara fara discernamant! Altfel se vor invata sa ia ostatici din timp in timp, ca sa-si elibereze condamnatii si sa obtina incetarea focului……[Rumburak]

 6. Voi chiar sunteti atata de Editat ca va credeti propriile minciuni! Intotdeauna palestinienii si libanezii si-au recunoscut mortii pentru ca sunt martiri. Ei se mandresc cu asta! Cei care mint ontotdeauna sunt israelienii. Voi de pe ce planeta ati picat?

 7. @lili: tu consideri martiri indivizi care rapesc copii si batrani? Care se ascund si isi ascund armele pe langa sau sub spitale, scoli si in general se ascund in spatele populatiei civile? Indiferent de pe ce planeta ai picat, tu ai picat in cap!

 8. bau-bau,
  isis („statu islamic”)
  covid si hamas:
  -au uitat de hezbollahu!!!!!!
  mai era si eta a bascilor,
  Armata Republicană Irlandeză, între mit şi realitate,
  nu stim unde a disparut
  Japonia: Fondatoarea Armatei roşii nipone, eliberată din închisoare …
  28 mai 2022 · Fondatoarea Armatei roşii nipone, grup care a semănat teroare în anii 1970-1980 în numele cauzei palestiniene, a fost eliberată sâmbătă din …
  singurii terroristi sint aia de pe tembelizatoare
  sint cunoscuti.

 9. Daca hamas a facut schimb de ostatici inseamna ca israelul este pe cale sa ii bungheasca. Astia nu fac nimic fara interes.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.