Haos la Sectorul 1: Centralizarea voturilor a fost suspendată

Biroul Electoral al Sectorului 1 a suspendat centralizarea proceselor verbale cu rezultatele votului de duminică, activitatea urmând să fie reluată marți dimineață.

Anunțul a venit în timp ce o parte dintre reprezentanții secțiilor de vot așteptau de zeci de ore să predea sacii cu voturi, ștampilele și procesele verbale.

Acestea vor rămâne sub paza strictă a Jandarmeriei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va face plângeri penale pentru membrii Biroului electoral de sector responsabili de „comportament inuman” faţă de cei din secţiile de votare.

Lupta de la Sectorul 1 este foarte strânsă.

George Tuţă (candidatul Alianţei electorale PSD – PNL) ar fi obţinut 36,44% din voturi (24.323 voturi), după centralizarea datelor din 122 de secţii.

Potrivit datelor încărcate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, principalul său contracandidat, primarul în funcţie Clotilde Armand (candidatul Alianţei Dreapta Unită), ar fi obţinut 35,73% (23.850 voturi).

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a trimis, luni, o circulară birourilor electorale de circumscripţie pentru a lua măsurile necesare ca procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt, menţionând că, în situaţia în care acestea îşi asumă răspunderea întreruperii procedurilor, să asigure predarea-primirea tuturor documentelor şi a spaţiilor de depozitare a lor în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

„Înţelegând situaţia grea în care se derulează centralizarea rezultatelor votării şi timpul îndelungat de procesare a proceselor-verbale întocmite la nivelul secţiilor de votare, vă adresăm rugămintea de a lua toate măsurile necesare astfel încât procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt. În situaţia în care decideţi să vă asumaţi răspunderea întreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare în vederea asigurării predării-primirii în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite în procesul votării, iar spaţiile în care se depozitează materialele electorale să fie predate în paza MAI, reluând activitatea în aceleaşi condiţii de siguranţă”, se precizează în document.

Potrivit circularei, „aceste măsuri trebuie luate astfel încât să existe siguranţa materialelor şi a documentelor rezultate în urma alegerilor, precum şi că nimeni nu va putea, în niciun mod, să afecteze integritatea acestora”.

„În cele din urmă, vă rugăm să procedaţi la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripţie şi birourile electorale ale secţiilor de votare din aria dumneavoastră de competenţă teritorială”, se mai arată în circulara semnată de Toni Greblă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

23 de Comentarii

 1. Mia vine Barna cu Cloty,mai baga niste saci cu voturi pentru ea,mai arunca din celelalte si …gata,doar e verificata metoda,cine e de-ai lor nu patesc nici pe dracu!

 2. se🌈icii vechi și cei noi.
  MiZeZ pe Ciordildă, măR😜g …
  {● Halena- PoMpa 4 -Halena ●}

 3. AFARĂ CU GITANCA DIN PRIMĂRIE! AFARĂ CU USR DIN SECTORUL 1! HAI SICTIR CLOTILDE ARMAND! HAI SICTIR NICUŞOR DAN! HAI SICTIR TUTUROR CARE AU VOTAT ACESTE DOUĂ ZDRENŢE ALE SERVICIILOR!

 4. au intrat si secu in joc si imobiliarele si gunoiul si interlopii, ce sa faca si biata Clotilde?
  Nici pe vremea lui bombonel nu erea asa pe fata!

 5. „I-am dat vot lui ala, pentru ca-i datoram o favoare” -asa cum am aflat ca s-a intamplat intr-o comuna din Banatul de Munte. Era referitor la PSD si PL- nu e vorba de partide „extremiste” cum se refera presa lui Soros.
  Apropo, de Micron si Sholtz (carnat imputit cum numai ce l-a etichetat Medvedev) nu scrieti nimic ?

 6. Români căcăcioși. De teamă nu iasă un română primar la sector 1 se caută soluții “erată” să se măsluiască votul și rămână franțuzioaca primar. Cum din 6 sectoare numai la sectorul 1 e coadă? Și iarăși ca acum 4 anii jandarmii “păzesc” sacii de din nou vor dispărea sacii de o basculă, după care escroca cere renumărare. Ciolacu și Ciucă de ce nu au oameni vocali trimiși acolo, nu au nimic de spus, numai madam Clotilde țipă și sperie cu plângeri penale. Fiindcă cu anticipatele fără minte ale binomului Ciucă-Ciolacu madam Armand e încă 5 luni primarul la butoane!!! Și observați că peste tot cei care au pierdut își recunosc înfrângerea și felicită câștigătorul numai hoața absolvită de procuror face scandal. Nu e curios ca dă nu zic mizerabil, cum în ajun de alegeri dosarul moșmodi 4 ani a lui Clotilde Armand este închis și în același timp i se deschid două dosare lui George Simion???

 7. A intervenit ambasada cu escrocii strainezia sa continue tuta?! Așa pare! Justiția și procuraturile din Romania sunt exact că drapelul proprietate Romania, dar concesionat in Angola 49 ani cu drept de prelungire imediat după anul 1990 cam definitiv, mai e cam același drapel tricolor al republicii moldova care inca seamănă cu drapelul României! Azi am văzut drapelele multor țări atârnate într-un market in străinătate, căutam drapelul României și niciun semn pe drapel, al Moldovei era cu semnele lor, al Angolei identic cu Romania, doua drapele identic atârnate aproape unul de celălalt! Românie, te-au dezbrăcat, defrișat, vandut, futelit și traficat oriunde pe glob! Mă mir cum de mai exista numele pe hărți și globuri in biblioteci, librarii sau muzee!

 8. shobolanii neconsolatzi ai lui cloti – la munca baietzi la noapte,gasiti 10 saci in plus- nu putem ramane fara stapana!

 9. daca nu se da iama la saci e decizia corecta!
  jandarmii isi fac treaba.
  decat sobolaanii sa castige securistul!
  asa da , cu zarzvageala Rares Bogdan NU.
  numarati toate voturile sa piarda sobolanii la dif. de 3 voturi

 10. Dacă au votat-o peClothilde atât de mulți după tot ce a făcut înseamnă că locuitorii din sectorul 1 sunt nişte cretini cărora le place să fie umiliți şi-şi merită soarta.
  La cât mai multe gunoaie şi şobolani pe străzi, slugoilor!

 11. Diamantu…diamantu…de la primaru premiantuuuu
  numai borfasi in primarii…clotilde facuse curat printre diamantzi..
  acu vor fi stele diamantate sristizate…deh..la lumea a 3a totzi viseaza oaza de lux din sectortul 1…
  un so de ros pentru tilhari

 12. Haosul este peste tot in tara,organizarea alegerilor,a birourilor electorale au fost lasate la cheremul lui Tony Grebla care are 71 de ani;batranete,haine grele

 13. in sectorul cu populatie mai putina, preluarea datelor dureaza mai mult pt ca metoda Clotilde sa poata rezolva dilema. Nu ca urmatorul primar PNL fara verb ar fi mai bun, dar atat s-a putut butona…si de partide, De ce PSD nu l-a sustinut pe vechiul primar canibalizat si de turistii USR-isti printre saci pe care i-a aparat Burduja, PNL care era la guvernare cu ministru de Justitie si a lasat in coada de peste totul si abuzurile si sacii cu vot udati de soarta? Stat esuat ca sa citez din Iohannis autopropusul…

 14. Am fost in comisie la alegeri si daca esti bine intentionat, in cateva ore termini de numarat toate voturile. Sunt foarte curios ce se intampla in unele comisii care numara voturile in 2 zile. Oamenii din aceste comisii nu trebuie sa mai faca parte din viitoarele comisii pentru ca nu se pricep. Daca sunt rau intentionati cu atat mai mult nu trebuie sa mai participe la vreo alegere.

 15. cea care organizeaza alegerile in sector este primaria. ea are obligatia de a asigura spatiul si logistica din spate, de la predarea buletinelor de vot inainte de scrutin si pina la receptia lor dupa votare. primaria asigura echipa, fluxul, preluarea si inchiderea votului pina la raportarea la bec/aep.

  deci este evident ca s-a urmarit haosul iar asta nu poate fi decit decizia lui madame cotcodac. o sa faca plingere penala impotriva ei, mincinoasa! de bec nu se poate atinge nici macar cu o floare. bec e in gazda acolo, ea fiind gazda.

  ca sa vedeti ce inseman soarta, de ii este frica hotului? ca va fi furat. asa cum a furat, exact asa se va inimpla pentru a se face corectia necesara. asta nu intelege ca e istorie, ca decizia a fost luata, ca a fost un experiment esuat.

  vad ca nicusor si-a luat viteza… sa stea cuminte pt ca a fost votat de 47% din 41% adica mai putin de jumatate din mai putin de jumatate. daca a fost olimpic la matematica inseamnaca poate sa uite de reprezentativitate si sa multumeasca sistemului strimb si jegos care-l tine in functie.

 16. diamantele pot fi cumparate si de un angajat cu salariu mediu pe economie, pana si firma de cosmetice a vandut bijuterii cu diamante…totul a fost pt a decrbiliza adversarul pt localnicii usor de dus cu pluta, ignoranti si creduli si rosi de invidie, sa nu aiba unul ceva mai mult decat mine. Vorba ardeleneasca:”sa moara capra viecinului” ca la noi este:”gaina vecinului face oua mai mari”…

 17. Pana nu iese cine trebe nu mai voteaza niciunul….facem ceva pe voturile voastre….globalismul american dardaie de frica….

 18. Așa se întâmplă când nu se inseriaza buletinele de vot și se prestampileaza buletine. Stiindu-se că nu se prezintă la vot mai mult de 70% din alegători,hoții printează încă 30% de buletine ca să poată fura. O țară de hoți! Aștept o partida de fotbal cu sacii de voturi că sa le iasă cheia.

 19. George Țuță, cel ales primar al Sectorului 1, n-a ascuns niciodată că a lucrat la SRI. Și, ca orice securist respectabil, el neagă acum că ar mai lucra la SRI, fapt care practic confirmă că încă lucrează la SRI. Deci nu întâmplător George Țuță e omul ale cărui poze de pe internet par toate luate de pe o legitimație SRI.
  De altfel, Sectorul 1 este cunoscut pentru că are un buget local extrem de atractiv pentru firmele controlate de securiști, așa că decizia SRI de a-și împinge angajatul în funcția de primar nu este deloc una surprinzătoare. Ba mai degrabă surprinde că SRI-ul s-a complicat atâția ani cu tot felul de politicieni în fruntea primăriei Sector 1 și abia acum a apelat la unul dintre securiștii săi.

 20. Poate ca nici Clotilde nu merita un nou mandat dar sacii cu voturi sunt pe caldaram, iar PNL-istii urla ca securistul lor a castigat. Nicio suparare nu vad la PNL-isti, acolo unde colosii lor au pierdut in fata unor amatori, niste neica nimeni, saraci in avere dar si in pregatire. Colosii PNL au pierdut din cauza unui PNL care nu mai are doctrina liberala. Si asta nu de azi, ci de multi ani. Tot comportamentul PNL-istilor se reflecta in acest vot.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.