Harababură cu cardurile de energie

Mai multe persoane din comuna General Berthelot, din județul Hunedoara, nu au primit nici după un an cardurile de energie, deși au acest drept. Mai grav de atât, instituțiile statului implicate în procesul de acordare a acestor vouchere nu le-au oferit vreun răspuns lămuritor.

Totul a plecat chiar de la distribuirea cardurilor. Un beneficiar din comuna General Berthelot s-a pomenit într-o situație aiuritoare. Pe cardul pe care l-a primit, erau tipărite opt nume, în loc de unul singur. Printre persoanele trecute la „titular” se afla și Victoria Rădoni, o femeie în vârstă de 88 de ani.

ea în domiciliu și avea dreptul nu a primit cardul nici până în ziua de azi. Problema este că bieții oameni vin la primărie și noi nu-i putem ajuta. Sunt oameni pe care îi cunoști de o viață, vin și se uită în ochii tăi cu reproș că nu le poți rezolva o problemă. Nu depinde de mine, dar degeaba le explic, să se uite în Ordonanță, la art. 50 etc.. Sunt oameni de la mine din comună care nu se pot descurca de unii singuri, este acea femeie de 80 de ani, singură pe lume. Au văzut ei vreodată un calculator sau îi plimb pe drumuri ca să-și rezolve problema? Am încercat să-i ajutăm, dar nu s-a putut”, a afirmat primarul Marina Huzoni.

Beneficiarii au fost pensionari cu vârsta peste 60 de ani, cu venit lunar de până la 2.000 lei; pensionari de invaliditate și persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, indiferent de vârstă, cu venit lunar de până la 2.000 lei; familiile cu alocație de susținere și familiile/persoanele cu ajutor social, indiferent de vârstă și venit.

Inițial, valabilitatea cardurilor distribuite în 2023 a fost stabilită până la data de 31 martie 2024, ulterior fiind prelungită până în 31 mai anul acesta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Vă mira atâta timp cât in guvern și la toate nivelele se practică falsul în acte publice? Numai eu am atenționat despre cazurile cu încălcarea drepturilor cetățeanului întâlnite începând cu septembrie 2023.

  2. Ce carduri de energie? Ce facturi emise de firme intemediare ale unor smecheri?
    Oameni buni! Comunistii vor introduce o singura factura pt toata lumea cu energie produsa si subventionata de statul Roman ce va NATIONALIZA RESURSELE SUBSOLULUI CE VOR PRODUCE ENERGIE IEFTINA PT ORICE CETATEAN ROMAN. Nu exista firme intermediare ce cumpara curent si vi-l vinde dublu. Nu exista carduri de saracie pt ca Romania are resurse sa furnizeze energie pt pensionarii ce au muncit 40-50 de ani sa cladeasca mari companii energetice in aceasta tara ce azi sunt furate de smecheri capitalisti ce va vand energia de 10 ori mai scump.

  3. Adică lași de-nțeles că energia electrică ar costa atît de mult precum pretind? Nu e nevoie de nici o subvenție. Iar subvențiile sînt tot din banii oamenilor, că din ce-i făcut bugetul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.