Harry a ales banii

Prințul Harry și-a încheiat bătălia juridică împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), editorul publicației The Mirror, acceptând o sumă „substanțială” de bani.

Înalta Curte i s-a spus că Mirror Group Newspapers (MGN) a fost de acord să plătească toate costurile Ducelui de Sussex în procesul de hacking de anul trecut. Anul trecut, ducele a devenit primul membru al familiei regale din peste o sută de ani care a pășit în boxa martorilor de la Înalta Curte.

El a fost cel mai cunoscut dintre cei patru reclamanți care acuzau Mirror Group Newspapers că le-au piratat telefoanele pentru a obține știri. După procesul de șapte săptămâni din vara trecută, Harry a primit 140.600 de lire sterline. În hotărârea sa de referință din decembrie, judecătorul a concluzionat că 15 din 33 de articole despre Harry provin din hacking.

Pe de altă parte, magistratul nu a luat in calcul celelalte 17 articole din pretențiile ducelui, marcând unul dintre ele „fără speranță”. Doar că acele 33 erau doar un „eșantion” dintr-un total de 148 de articole de care se plânsese Harry.

De aceea, s-a inițiat un al doilea proces pentru a lua în considerare restul de 115 articole despre care Harry a susținut că provin din hacking.  Astăzi, insă s-a anunțat că a existat o înțelegere extrajudiciară.

Avocatul lui Harry, David Sherborne, i-a spus judecătorui Fancourt: „MGN a acceptat oferta ducelui. MGN va plăti o sumă suplimentară substanțială sub formă de despăgubiri și, în al doilea rând, toate costurile cererii sale”. „Suma suplimentară” nu a fost specificată, dar va fi adăugată celor 140.600 de lire sterline. Costurile juridice pe care grupul de ziare va trebui să le plătească față de avocații lui Harry sunt probabil la fel de substanțiale.

Un purtător de cuvânt al MGN a declarat: „Suntem încântați că am ajuns la acest acord, care oferă afacerii noastre mai multă claritate pentru a trece mai departe de evenimentele care au avut loc cu mulți ani în urmă și pentru care ne-am cerut scuze”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Care e cauza unui asemenea scandal? Nobilimia engleza e obisnuita cu pedofilia, zoofilia si coprofilia membrilor ei. Ziaristii au inregistrat cum Harry il injura pe taica su pentru ca s-a incurcat cu Camila, chemata ” Calul” in Anglia?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.