Hellvig le-a stricat vacanța parlamentarilor

Eduard Hellvig le-a stricat vacanța parlamentarilor. Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ca luni, începând cu ora 12,00, să aibă loc o şedinţă de plen comun în care să fie declarată vacantă funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, după demisia lui Eduard Hellvig.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis deja preşedintelui Senatului, Nicolae Ciucă, şi preşedintelui interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, o scrisoare prin care le propune să ia act de retragerea din funcţia de director SRI a lui Hellvig.

„În temeiul prevederilor art. 65, alin. 2, lit h din Constituţia României şi ale art. 23 din legea nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii cu modificările şi completările ulterioare, vă propun să luaţi act de retragerea din funcţia de director al SRI a lui Eduard Hellvig şi să declaraţi vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată în documentul transmis de Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. In locul lui Hellwig va fi numit robotul Ion. Primeste ordine de peste ocean si le da mai departe, asta e tot merchezul postului de director SRI. Nu e nevoie de un om.

  2. Cred că este cel mai frumos exemplu care il văd intr-o instituție din Romania ….. Demisia și un mesaj foarte puternic un om stă într-o funcție importantă un timp in care face ceva după pleacă …. că așa ajungem în funcție doar ca să fim in funcție ????? Foarte frumos gestul mesajul transmis căci asta fac politicienii transmit mesaje …semnale facem așa … încurajăm asta … asta nu tolerăm …bravo așa …dar 90% sunt acolo să behăie , să mehaie,..cine sunt eu ….. aroganțe ieftine din care iese meltenismul din ei ….de te apucă sila și greață

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.