Herzog. ”Dorinţa Iranului de a avea bomba nucleară, cea mai mare ameninţare”

Preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a atenţionat asupra dezvoltării de arme nucleare de către Iran, informează luni dpa.

Într-un interviu pentru cotidianul de largă circulaţie Bild şi alte media ale grupului Axel Springer, acordat la reşedinţa sa oficială de la Ierusalim, Herzog a spus: „În mod clar, cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii din lume este dorinţa Iranului de a avea bomba” nucleară.

În faţa acestui pericol, preşedintele Israelului a îndemnat lumea liberă să acţioneze împreună şi „să lupte dacă va fi necesar”. El a atenţionat de asemenea împotriva unei politici de conciliere faţă de Iran.

Fără a se referi la atacul de vineri asupra unor ţinte militare în Iran, care a fost atribuit Israelului, Herzog a dat asigurări că ţara sa a acţionat „în mod responsabil” şi a depus eforturi pentru pace şi stabilitate. În „jocul de şah al lumii politice” este adesea important să „acţionezi responsabil şi cu reţinere”, a spus Herzog. „Aceasta am făcut noi pe parcursul crizei”, a adăugat el.

Israelul nu a comentat încă în mod public asupra bombardamentelor de vineri. „Cred că cel mai bun lucru ar fi ca aceasta să rămână neclar pentru toată lumea”, a spus preşedintele israelian.

Iranul a minimalizat atacul de lângă Isfahan. Potrivit informaţiilor din media iraniene, acesta a fost un atac de răzbunare la atacul masiv de acum o săptămână, cu rachete şi drone, al Iranului asupra Israelului, atac care a fost precedat de un bombardament atribuit Israelului asupra unei anexe consulare a ambasadei iraniene din capitala siriană Damasc. Doi generali iranieni şi alţi trei angajaţi ai consulatului au fost ucişi în acel atac, atribuit Israelului.

Potrivit Bild, preşedintele statului israelian a manifestat scepticism cu privire la mai multe sancţiuni împotriva Iranului. „Până la urmă, nu ar trebui să fim proşti sau naivi”, a spus el.

Iranul lucrează neobosit împotriva civilizaţiei occidentale şi caută să-şi extindă influenţa în regiune, a spus Herzog. El răspândeşte teroare şi ură peste tot în lume, a subliniat Herzog. „Ar trebui să fim foarte atenţi asupra acestui lucru”, a declarat el.

El a atras de asemenea atenţia asupra miilor de civili nevinovaţi care au fost ucişi de drone iraniene în Ucraina.

Herzog i-a îndemnat pe europeni să conştientizeze în sfârşit „adevărata ameninţare la adresa stabilităţii în lume” pe care o reprezintă „imperiul răului” condus de Iran. Împotriva acestuia trebuie să lupte coaliţia existentă a NATO, a spus preşedintele israelian, citat de Bild.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. Daca si cu parca se plimbau in barca … Mda … si eu doresc sa fiu Papa, dar credeti ca voi reusi vreodata ? Cit despre Iran si bomba atomica, se vorbeste de citeva zeci de ani ca „in cel mult o luna o va avea” ! …

 2. Despre Zecile de mii de Palestinieni uciși in GaZa, nimic ?
  măR🤮g…
  ●)RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK(●

 3. In atmosfera asta de război generalizat și întreținut când nu se dorește pacea, nu explică nimeni de ce Israelul poate sa aibă bomba atomică și Iranul nu poate și nici nu are voie !

 4. „CINISM,MINCIUNĂ,PARȘIVENIE,AȚÂȚĂTORIE LA RĂZBOI -TOATĂ LUMEA PE IRAN!- „„Cred că cel mai bun lucru ar fi ca aceasta să rămână neclar pentru toată lumea”, a spus preşedintele israelian.”-CE SE ASCUNDE DUPĂ ALUNECOASELE CUVINTE.??/

 5. Adica s-o aveti numai voi,ai dracu ce sunteti.Cam asa se lauda Mossadul ca ati facut-o clandestin la americani.Oricum,tot mapamondul va iubeste. Pe unde-s aurul si diamantele sunteti numai voi.

 6. ***Lumea occidentală a fost invadată de o ideologie satanică cu mult timp în urmă. Mașinațiunile acestor grupuri insidioase au influențat societatea timp de generații. Următoarea este doar o mică mostră din istoria ascunsă a ultimilor 500 de ani.
  Sabbateenii/Frankiștii, denumiți și „Cultul Ochiului Atotvăzător” (uitați-vă pe dosul bancnotei de un dolar pentru a începe să înțelegeți influența lor în viața noastra), sunt cameleoni politici și religioși. Ei sunt peste tot unde există putere. Ei sunt băieții buni ȘI băieții răi. Epoca celui de-al Doilea Război Mondial este un prim exemplu. Următorii lideri au fost membri ai „Cultului Ochiului Atotvăzător” (Sabbatean/Frankists): Franklin D. Roosevelt; Winston Churchill; Adolf Hitler; Eugenio Pacelli (Papa Pius al XII-lea); Francisco Franco; Benito Mussolini; Hirohito și Mao Tse-Tung.”***

 7. „După moartea imamului Khomeiny (3 iunie 1989), persoanele care s-au succedat la conducerea Iranului au continuat și continuă politica de distanțare față de statele occidentale și de sprijinire a mișcărilor islamice militante din lume.” Cam asta este. Aveti grija ce va doriti!

 8. „În mod clar, cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii din lume este dorinţa Iranului de a avea bomba” nucleară.În faţa acestui pericol, preşedintele Israelului a îndemnat lumea liberă să acţioneze împreună şi „să lupte dacă va fi necesar”. El a atenţionat de asemenea împotriva unei politici de conciliere faţă de Iran. El răspândeşte teroare şi ură peste tot în lume, a subliniat Herzog. „Ar trebui să fim foarte atenţi asupra acestui lucru”, a declarat el.
  El a atras de asemenea atenţia asupra miilor de civili nevinovaţi care au fost ucişi de drone iraniene în Ucraina.Herzog i-a îndemnat pe europeni să conştientizeze în sfârşit „adevărata ameninţare la adresa stabilităţii în lume” pe care o reprezintă „imperiul răului” condus de Iran. Împotriva acestuia trebuie să lupte coaliţia existentă a NATO, a spus preşedintele israelian, citat de Bild.,,

  STIMATI CITITORI ,Nu va dau lacrimile cand cititi astea ?!

  Realitatea arata cu totul altceva ,total diferit ! Adica ce face ,,lumea civilizata,, !Oricine, care are minte si intelepciune ,poate vedea !!!

 9. Clar, ma! Iranul:
  – a imprastiat teroarea pe tot Globul, incepand cu atentatele din 9.11.2001;
  – a omorat 40 milioane de palestinieni incepand cu 1948 incoace + 34.000 palestinieni de 8 luni incoace;
  – detine toate bancile si asigurarile Planetei;
  – tipareste bani fara acoperire;
  – manipuleaza bursele;
  – jefuieste popoarele de resurse si anuleaza statalitati instituind dictaturi corporatiste;
  – pune marionete la conducerile tuturor statelor;
  – promoveaza politici comuniste minoritare tip LGBT, BLM, clima etc.;
  – creaza organisme comuniste dictatoriale de opresiune tip ONU, OMS, UE, NATO etc.
  – detine media globala prin care manipuleaza si indoctrineaza;
  – impune legi de anulare a identitatii popoarelor tip migratie;
  – falsifica istoria prin impunerea unor „materii” tip „Istoria evreilor. Holocaust”
  – etc.etc.etc.

  Iranul a facut toate alea, d-aia trebuie declarat stat terorist si desfiintat.

 10. Pe drept, se construiește o lume nouă. O lume în care sioniștii ,cel puțin 100 de ani,o să fie puși cu botul pe labe. S-au săturat și lumea arabă de libidinoșii ăștia de khazari ,precum și popoarele asiatice. Unii nu prea au cum să reacționeze(vezi Japonia și Coreea de Sud) din motive financiare și de ‘casta’. Dar se termina . Plus că mai vine și perioada cea mai critica post vaccin. SA NU UITAM ASTA. Un fel de lovitura finală care va aprinde fitilul și va fi un bum mare. Sper că unii hegemoni să dispară pentru cel puțin 100 de ani. Sa vada și ei cum au trăit asupriții lor sute de ani de jaf și minciuna iudaică. Mai vedem …..

 11. Dar, pîrțog ăsta, a dat socoteală cuiva pentru că pe șest deține arme nucleare ?? E un fapt cunoscut că dețin astfel de arme.. Ei de ce nu sunt responsabili in fața lumii ?? Ei de ce iși pot permite ceea ce interzice altor state ??

 12. Serviciile de informatii americane precum si seful AIEA au spus clar ca Iranul n-are nici o gara cu dezvoltarea armei nucleare. Iranul a renuntat la inceputul anilor 2000 pentru ca seful suprem a dat o fatwa in care interzice astfel de arme. Narativul lu’ nenea de la Israel e nutret pentru pelikanezi. Mai bine ne povesteste despre F35 inarmat nuclear care trebuia sa detoneze deasupra Iranului pentru a distruge infrastructura electrica si care a fost doborat de rusi la iesirea din spatiul Iordanian.

 13. @ Realitatea bate propaganda – corect.Subscriu.Tot Iranul a generat ” Masacrul de la Tantura” , nu ?Iranul a invadat Vietnamul , Nicaragua , Sudanul , Irakul , Afghanistanul, etc. E „rai” dom’le, rai di tat.Mai ales ca nu le dau gratis petrolul si gazele .

 14. Înțeleg din spusele stimabilului președinte că ideea din doctrina militară a Israelului numită „Opțiunea Samson” este nimic în comparație cu dorința și putința Iranului de a avea bomba nucleară. Hai să ne băgăm creierul la muiat în apă cu detergent ca să fie spălat cum trebuie sau să-l înlocuim cu o vezică urinară de bou. Când simțim că ne vine să gândim facem pipi pe nas. Propaganda, tot propagandă rămâne.

 15. israelul este un stat criminal terorist care a ucis americani si mpruimeste de la tradatorii americani vinduti israelului us congres ajutor militar anual de 3,8 miliarde ….1967 israelul ataca si ucide premeditat 34 si raneste 174 de americani .imediat ajutorul militar sua quadruplat …11 sept… 2001 mossad si cia arunca in aer wtc in nyc…3000 de americani asasinati cu complicitatea lui bush …israelul cea mai mare amenintrare la pacea mondiala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.