Hidroelectrica, amendată de ANRE din cauza facturilor

În contextul numeroaselor sesizări și reclamații primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, șeful ANRE, Dumitru Chiriță, a dispus la începutul anului o amplă acțiune de control la furnizorul în cauză.

În urma finalizării acțiunii de control, s-au constatat nereguli în activitatea furnizorului, constând în:
– neemiterea facturilor aferente cantităților de energie electrică furnizate celor 482.638 de clienți finali din portofoliu, pentru fiecare perioadă de facturare și în intervalul de timp prevăzut în contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu aceștia;
– netransmiterea sau întârzierea în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienți;
– neîncheierea sau nerespectarea termenului de încheiere a contractului de furnizare a energiei electrice după acceptarea condițiilor de furnizare și transmiterea documentației necesare de către client.

Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrică, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost sancționat contravențional cu amendă maximă, în valoare de 400.000 lei, reprezentând dublul maximului prevăzut de lege.

Chiriță susține că în cursul anului 2022, ANRE a urmărit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4401 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Au ajuns mafiile din industria energetică și din instituțiile de reglementare să se amendeze între ele. Bineînțeles că ANRE știe de mult de manglele din facturile Hidroelectrica, dar acum, sub amenințarea dosarelor penale se grăbesc să amendeze ca să-i demonstreze procurorului de caz că au luat măsuri, au amendat, etc. Virgil Popescu este vârful de neatins al mafiei din industria energetică, vândut multinaționalelor care ne gestionează rețelele. DNA se pare că așteaptă prescripția faptelor sale penale ca să nu mai muncească la dosarele lui, așa că mai bine nu le deschid.

  2. Bre …nineaca, no comva ‘mneatale ii incurcasi pe termeni : „facturi” cu … facaturi ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.