Hidroelectrica avertizează. Tentativă de fraudă în mediul on-line

Hidroelectrica avertizează asupra apariţiei, în mediul online, a unor posibile tentative de fraudare a micilor investitori, bazate pe mesaje ce promit oportunităţi exagerate de câştig din tranzacţionarea acţiunilor societăţii pe diverse platforme.

„Aceste site-uri utilizează în mod neautorizat imaginea companiei, a reprezentanţilor acesteia, simulează pagina de internet a societăţii şi conţin declaraţii false de susţinere şi certificare, atribuite în mod fals Hidroelectrica, se arată într-un comunicat al companiei.

Reprezentanţii Hidroelectrica prezintă şi câteva sfaturi pentru a evita asemenea tentative de fraudă. Astfel, trebuie verificat numai site-ul oficial al companiei, www.hidroelectrica.ro, unde pot fi găsite toate informaţiile oficiale, comunicatele de presă şi actualizările privind acţiunile societăţii. Nu trebuie luate în considerare surse neoficiale.

Reprezentanţii societăţii nu au încurajat şi nu încurajează prin declaraţii publice utilizarea vreunei platforme de tranzacţionare 

„Verificaţi Sursele Oficiale: înainte de a lua o decizie cu privire la investiţiile în acţiuni Hidroelectrica, consultaţi surse oficiale de informare. De exemplu, Ghidul de a deveni investitor la Bursa de Valori Bucureşti este disponibil pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti, la adresa: Ghidul Investitorului la BVB. Prudenţă în Decizii: dacă posibilele câştiguri promise de reclamele apărute online par nejustificat de avantajoase, este foarte posibil să aveţi de-a face cu o tentativă de fraudă. Vă recomandăm să manifestaţi prudenţă şi să evitaţi interacţiunea cu astfel de site-uri. Atenţie la Apeluri şi E-mailuri Suspecte: dacă primiţi apeluri telefonice sau e-mailuri pe care le consideraţi suspecte, nu răspundeţi solicitărilor de a investi şi evitaţi să faceţi clic pe link-uri sau să deschideţi fişiere ataşate. Protejaţi Informaţiile Personale: nu transferaţi niciodată bani fără a şti cine îi va primi, şi nu dezvăluiţi informaţii precum numărul contului bancar, datele de pe actul de identitate sau orice alte date personale către surse necunoscute”, se mai arată în comunicatul citat.

Tentativele de fraudă trebuie raportate autorităţilor competente şi poliţiei

„Hidroelectrica ia măsuri pentru a proteja interesele investitorilor şi publicului larg şi colaborează cu autorităţile pentru investigarea şi contracararea oricăror acţiuni ilegale care afectează numele şi imaginea companiei. Siguranţa şi securitatea investitorilor şi a partenerilor noştri sunt
prioritare pentru noi”, subliniază documentul companiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Ce face ROGulescu cu Cibernetica lui ? Sau site-urile fantoma sunt creatia lui de dezinformare ?

  2. SRI doarme? Nu ei au în fișa postului securitatea cibernetică? Sunt ocupați cu politica?

  3. În această iarnă după cum s-arată vremea , Hidroelectrica va intra în iarnă cu cel mai scăzut grad de umplere al lacurilor de acumulare . ( în timp ce gradul de colmatare este cel mai ridicat) . Dar acum la ^putere nu mai sunt inginerii, sunt contabilii , brokerii,*prezicătoarele și ghicitoarele ( cresc/scad acțiunile) . În curând vor apare șamanii cu incantații pt. ploaie . S-au *strofocat niște habarniști să vorbească de hidrocentralele de pe Jiu , de Răstorița , de Tarnița etc. Vorbe , treaba e cu platforma și imaginea …

  4. Hidro a fost infiintata si intretinuta de comunisti in ultimii 50 de ani. Le-ati dat-o la capitalistii smecheri sa traga pe as ca era energiei ieftina, si acum va plangeti ca nu sunt lacurile de acumulare curatate? Pai cine le-a curatat 50 de ani? Poporul Roman! Vreti sa le curatam noi pt noii proprietari capitalisti cu banii omului de rand? V-am tinut Pelesul 70 de ani! L-am reparat cu taxele romanului pe care il tarati prim azile. NU SUNTETI IN STARE VOI REGII SI REGINELE ACESTEI LUMII SA VA REPARATI CASTELELE?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.