Horațiu Moldovan, sătul de banca lui Atletico  

Titularul buturilor de la Rapid și totodată al echipei naționale din campania preliminară pentru Euro 2024, având o mare contribuție la calificarea tricolorilor, Horațiu Moldovan, era cumpărat în iarnă de Atletico Madrid.

 

Giuleștenii nu au putut opri tranzacția deoarece spaniolii au achitat clauza de eliberare a jucătorului, modesta sumă de 800.000 de euro pentru ei. Moldovan mai era dorit de un alt club din La Liga, Betis Sevilla, dar pus să aleagă, pentru că ambele plăteau clauza, a optat pentru gruparea din capitala Spaniei.

O decizie clar neinspirată, pentru că la Atletico portarul sloven Jan Oblak este un monument pentru suporteri, iar Moldovan nu avea nici cea mai mică șansă, dovadă faptul că nu a evoluat după transfer nici măcar un minut. Decizia a mai avut un impact devastator, pentru că Horațiu aproape sigur va fi rezerva veteranului Florin Niță la EURO, ultimul jucând meci de meci la echipa de club, Gaziantepspor.

Acum, cu puțin înainte de EURO, Horațiu s-a destăinuit în podcastul lui Viorel Grigoriu, Tare de tot, și a declarat că e hotărât să plece de la Atletico la un club unde să joace, nu să stea pe bancă.

„Nu-s genul căruia îi place să facă excursii, așa pe românește. Nu știu dacă vara asta, pentru că depinde de ce fac la EURO, depinde de ce oportunități apar, dar clar vreau să merg undeva să joc. Fie vara asta, fie în iarnă vreau să plec de la Atletico Madrid.

Dacă îmi apare o echipă foarte bună dintr-un campionat puternic, atunci vreau să plec. Nu sunt convins 100% că plec acum, dar depinde de mine, depinde de ce o să fac la Campionatul European și apoi vedem ce oferte apar.

Am mai văzut asta, că m-am dus la Atletico Madrid pentru că am ales banii. Uite, o spun acum în exclusivitate, Betis îmi dădea mai mulți bani decât Atletico Madrid și totuși n-am ales banii. Aveam mai mari șanse să joc la Betis, de acord, dar așa a fost să fie. Nu poți refuza Atletico Madrid, dar eu nu sunt genul căruia îi place să facă excursii, deci clar îmi doresc să joc”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.