Horia Georgescu, dezvăluiri în Comisia SRI legate de Maior şi Iohannis

nemultumiri

Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate, a declarat joi, în fața Comisiei de Control SRI, că a girat, la Bruxelles, la cererea lui George Maior, numirile Laurei Codruța Kovesi și Tiberiu Nițu, deoarece exista o îngrijorare cu privire la cei doi.

„La întrebarea dacă Georgescu ar fi putut fi numit ministru al Justiției, a fost propus sau i s-a propus acest lucru, a spus nu confirm și nu infirm. Este clar că au existat discuții în acest sens”, a declarat Claudiu Manda, președintele Comisiei de Control SRI.

Acesta a afirmat că Horia Georgescu, fost șef ANI, a relatat cum a mers la Bruxelles să gireze numirile Laurei Codruța Kovesi și a lui Tiberiu Nițu, în funcțiile de procuror șef DNA, respectiv procuror general.

„Georgescu a mai relatat ceva. Atunci când au fost nominalizați pentru procuror șef al DNA Kovesi și Nițu, spunea că au existat discuții cu dl Maior, că exista o îngrijorare a europenilor că nu e o soluție oportună și că a fost rugat să meargă la Bruxelles și să discute cu reprezentanții Comisiei Europene ca să-i asigure că Kovesi și Nițu sunt propuneri bune și că își vor face treaba”, a mai spus Manda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Ce naiba sa mai spui , daca a ajuns sa gireze (pt. oricine, nu conteaza !) , asa o hahalera , tocmai la Bruxelles ? Ce calitate pot avea si ‘adrisantii’? Pai , daca trimitem slugi proaste , nu-i normal sa ne ia de slugoi prosti care cerem voie si sa ne ducem la wc., chit ca-i in fundul curtii ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.