”Hypermarketul” de stat, bani mai mulți de la Guvern

În ședința de miercuri a Guvernului, a fost aprobată o Hotărâre prin care se aprobă suma de 93.000.000 lei pentru majorarea capitalului social al Societății Naționale ”Casa Română de Comerț Agroalimentar UNIREA” – S.A.

Măsura are în vedere asigurarea fondurilor necesare majorării capitalului social al societății naționale și vor fi utilizate în scopul aplicării strategiilor guvernamentale în următoarele domenii prioritare: eficientizarea activității de pescuit, însemnând organizare și consolidarea unor mecanisme de valorificare (vânzare – cumpărare) pește și produse din pește; completarea programelor naționale de sprijinire a produselor tradiționale, vitivinicole, legume-fructe, carne de porc și pasăre,lactate, produse melifere, lână, ș.a. Sumele alocate vor fi direcționate pe principiul eficienței și eficacității cheltuirii banilor, similar unui Investitor Privat Prudent in economia de piață, în programe pilot care vor fi dezbătute public pentru a servi intereselor conjugate ale actorilor din piață, în beneficiul consumatorului final.

Casa de comerț UNIREA, înființată de Guvern anul trecut, este instrumentul prin care ar fi înființate magazine de stat cu produse exclusiv românești, care să scoată din piață intermediarii de produse agricole și să concureze cu hipermarketurile și supermarketurile străine

Sursa majorării de capital provine din disponibilul aflat în conturile Ministerului Agriculturii rezultat ca urmare a finalizării Programului SAPARD, precum şi din rambursarea creditelor garantate de fondurile de garantare. Casa Română de Comerț Agroalimentar are misiunea să identifice resursele și mecanismele comerciale existente, să asigure și să dezvolte verigile organizaționale și logistice lipsă pentru a le maximiza randamentul, dar și să găsească și să realizeze formule noi de integrare în circuitul comercial organizat și fiscalizat a acelor capacități de producție, procesare, depozitare mici sau marginalizate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4557 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Asa bre! Bagati fonduri tocmai unde nu trebuie si in loc sa cresteti nivelul de trai financiar al cetateanului majoritar sa nu mai depinda de porcariile facute in afaceri,voi mentineti la nivelul saraciei traitorii majoritari dat bagati seu in carnea grasa! Si tot etateanul de rand e certat sau mustrat daca nu e santajat…v-am dat,v-am marit…

  2. Modelul lui Erdogan, urmat de Dragnea, unde-a dus Turcia:
    „Cu doar 2 săptămâni înaintea alegerilor locale, Turcia a intrat oficial în recesiune.
    Datele vin chiar de la Biroul turc de statistică.
    Preşedintele Erdogan a încercat tot ce a fost posibil pentru a salva economia ţării, dar rezultatele au fost dezastruoase.
    Erdogan a presat Banca Centrală să menţină Rata dobânzilor la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin şi companiile, a demonizat producătorii de alimente, ba chiar a înfiinţat pieţe de stat unde marfa se vinde la jumătate de preţ.
    PIBul a scăzut cu 3%, iar Inflaţia rămâne aproape de 20%.
    La rândul ei, Lira turcească s-a devalorizat cu 30% în 2018, dar acum s-a stabilizat.
    „Sultanul” Erdogan, care se află la putere de 16 ani, ca premier şi ca preşedinte, susţine că economia e slăbită de atacuri speculative.
    „Teroriştii pieţelor”, aceasta e eticheta pusă de Erdogan în primul rând pentru producătorii şi comercianţii de alimente. Acestea sunt cu 1/3 mai scumpe decât cu 1 an în urmă, iar guvernul a înfiinţat pieţe speciale, unde mâncarea se vinde la jumătate de preţ.
    Opoziţia consideră mişcarea drept mită electorală.
    Situaţia e asemănătoare cu cea din România.
    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adus din nou în atenţie problema magazinelor de stat, în care s-ar vinde produse exclusiv româneşti.
    Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, înfiinţată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piaţă intermediarii de produse agricole, care falsifică preţurile, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.”
    Editat

  3. Un pas normal dupa sprijinirea agricultorilor pentru incurajarea si cresterea productiei. Lantul de la productie la consumator trebuie completat.

  4. Cotidianule, voi aţi pornit campania împotriva ştirilor false şi cu toate astea, toleraţi jigodii precum lili, care fac şi propagandă antiromânească. Hotărâţi-vă odată…

  5. Super-marketurile romanesti au disparut, datorita concurentei ne-loiale facuta de cele cu capital strain. Doar statul poate tine piept ofensivei multinationalelor in acest domeniu. Asa ca initiativa este foarte buna si numai asa producatorii romani vor putea sa-si vanda marfurile.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.