Ialomițianu, despre gazele din Marea Neagră. „Sunt interese, SRI să intervină!”

Fostul ministru de Finanțe Gheorghe Ialomițianu a criticat, la B1Tv,  acțiunile Greenpeace care cer blocarea proiectului Neptun Deep.

De asemenea, Gheorghe Ialomițianu a precizat că Justiția tărăgănează procesele și îngreunează investițiile în proiectele de exploatare a gazelor:

“Și instanțele de judecată trebuie să analizeze mult mai responsabil, pentru că, într-adevăr trebuie să respectăm mediul, dar în alte țări nu sunt exagerări din partea Justiției. Justiția tărăgănează și Justiția de multe ori împiedică aceste investiții și putem să ne gândim că în spatele acestor ONG-uri sunt alte interese economice ca noi să nu exploatăm acest zăcământ pentru ca noi să putem importa.

Am mai spus-o și o mai repet, chiar dacă deranjez pe unii, pentru importuri se dau comisioane și nu vedeți că se importă și energie și gaze cu prețul de a doua zi?

Sunt interese și aici ar trebui și SRI, și alte instituții să intervină. Poate cei de la ONG-uri sunt de bună credință, dar poate sunt împinși de alte forțe care să ne blocheze și să ne facă rău economic”.

 

Recomanda

7 Comentarii

  1. Logica acestui fost pmp-ist e realista dar putorile din instituțiile statului in lux confortabil, inca fac bani. Plăvanul cu CSAT-ul, sunt la jokyng sau in vacanta plătită din bugetul statului român.

  2. SRI sa intervina ?Avem presedinte…avem PMinistru si altele care pot fi pt tara asta !

  3. Da, da, s-a făcut, zero griji nașule. Și-au fixat comision. Noapte bună-n continuare, patrioții din serviciu știe ce are de făcut.

  4. Cele doua comentarii de inaintea mea sunt de la niste habarnisti.O fi din cei de prin anii 90 cu „nu ne vindem tara”,ci o ingropam.

  5. bună seara !
    Dacă trecem in revista guvernările si președinții din 2000 până in prezent
    ce constatăm si ce note acordăm ?
    Președinții au media 3(trei)
    Guvernele au media 4,50(patru + 50%)

  6. De aproape 40 de ani se extrage petrol din M.Neagră de la mică adancime si de vreo doi ani și gaze. Acum ce să vezi, tocmai extracția de la mare adancime dăunează mediului. Cam ce site-uri arheologice or fi la 500-1000 metri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.