Iar vin frigul și furtunile

Ultima săptămână de primăvară începe cu vreme nu prea bună. Până miercuri, 29 mai, vom avea parte de ploi însemnate cantitativ și, local, furtuni, în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și estul Transilvaniei, iar pe spații mai restrânse și în restul teritoriului.

Responsabil pentru această evoluție a vremii este un nucleu de aer rece în straturile mai înalte ale atmosferei, scrie meteoradar.ro.

 

Distribuția precipitațiilor va fi neuniformă. Local, mai ales în Moldova și nord-estul Munteniei, cantitățile de apă vor depăși 20 – 30 l/mp până miercuri, iar izolat, îndeosebi la munte, se vor acumula peste 50 l/mp. În același timp, vor fi și zone unde se vor acumula sub 10 l/mp.

Din cauza norilor și a unui transport de aer rece dinspre est, vremea va fi răcoroasă în estul țării, cu temperaturi maxime în jur de 18 – 23°C. De la mijlocul săptămânii, aria ploilor și furtunilor se va extinde și în restul teritoriului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Unii numesc asta incalzire globala si considera ca doar caldurile ar provoca fenomenele respective.

    Insa nicaieri, in toata propaganda asta la nivel global nu se pomeneste ca activitatea solara a scazut dupa o perioada de peste 100 de ani in care a fost mai ridicata, adica incalzeste mai putin pamintul. Ce va duce la o racirea atmosferei fata de ce am avut in urma cu ~ 100 de ani.

    Furtunile solare care mai ajung si la atmosfera planetei, sunt alt fenomene, ce nu contribuie substantial la incalzirea planetei. Daca teoria se va arata si in practica, ne vor ajunge perioade mai reci fata de mediile masurate in ultimele decenii, si poate vom avea iar ani fara anotimpul verii, adica fara soare, vreme frumoasa si caldura. Ultima perioada cunoscuta si in literatura fara vara a fost 1815 – 1816, perioada fara activitati vulcanice ce arunca cenusa in stratosfera, ci doar datorita activitii solare.

  2. Dezavantaj escrocii care sunt in arest la domiciliu, nu mai pot pleca în țările calde😂. Romanii sunt obișnuiți cu vremea schimbătoare peste noapte.

  3. Sper sa avem si un viscol la Constanta. Ca tot e incalzirea globala in plina ofensiva……[Rumburak]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.