Iași: Angajații Primăriei vin la lucru când vor ei

Municipalitatea ieşeană crede că a găsit soluția la blocajele din trafic. A flexibilizat programul de începere a activității angajaților săi. Cei 641 de angajaţi ai Municipalităţii pot decide ora la care vin la muncă, între orele 7,00 şi 8,30, singura condiţie fiind aceea a respectării programului de opt ore, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga.

Conform lui Buraga, prin adoptarea unei astfel de măsuri conducerea administraţiei locale speră ca la orele de vârf să nu mai fie blocaje în trafic.

„Pe baza unei cereri argumentate şi avizate de primar, angajaţii pot opta pentru începerea lucrului între orele 7,00 şi 8,30, desigur cu respectarea programului de opt ore pe zi. De exemplu, pot lucra între orele 7,00 şi 15,00, 7,30 şi 15,30, 8,00 şi 16,00 sau 8,30 şi 16,30. Măsura are scopul de a le permite angajaţilor să îşi organizeze eficient drumul spre şi de la serviciu şi să evite anumite intervale de trafic aglomerat. Această măsură poate fi un exemplu şi pentru alte instituţii publice, iar dacă s-ar generaliza ar putea contribui la reducerea aglomeraţiei în trafic la orele de vârf”, a precizat Sebastian Buraga.

Măsura a fost luată după ce, de mai multe ori, ieşenii s-au plâns pe reţelele de socializare şi nu numai de blocajele din traficul rutier înregistrate dimineaţa şi după amiaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Doar comunistii doreau sa vina angajatii la serviciu la 6:30 dimineata, altfel inchideau portile. Poate ati uitat, ceausescul a fost mitraliat la zid, si cu Ea.

  2. Nu cumva încasează de la cetățeni taxa edilitară obligatorie odată cu plata impozitelor și taxelor?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.