Iată ce cadouri a primit Suveranul Pontif la București și ce a oferit!

Președintele Klaus Iohannis i-a oferit Papei Francisc mai multe cadouri tradițional românești, printre care o minge și tricou cu autograful lui Gheroghe Hagi, vâsla lui Ivan Pazaichin, CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu sau vinuri românești.

Potrivit Administrației Prezidențiale, lista obiectelor ce compun cadoul pentru Sanctitatea Sa Papa Francisc este următoarea:

„1. Covor/„scoarţă” – Oltenia
2. Brâu brodat cu mărgele – Transilvania
3. Brâu tricolor – specific național românesc
4. Ștergar – Muntenia
5. Tipare pentru caș – Moldova
6. Oua încondeiate – Bucovina
7. Ceramica de Horezu – Oltenia
8. Cavalul – – Moldova / Vrancea
9. Icoana Înălțării Domnului
10. Miere de salcâm – Transilvania / zona Blajului
11. Magiun / gem de fructe (Magiunul de Topoloveni) – Muntenia
12. Vâslă – Pagaia lui Ivan Pazaichin
13. Minge şi tricou cu autograf Gheorghe Hagi
14. Vin de colecție Riesling Italian, podgoria Minis 1936– Banat / Crişana
15. Vin de vinoteca – Feteasca Regala – Dealurile Moldovei, 1998
16. Vin Golem Roșu, Crama Basilescu, 2013 – Muntenia
17. CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu”.

Papa Francisc i-a oferit președintelui României o medalie care reprezintă harta României și litera „M”, cu referință la Sfânta Fecioară Maria, potrivit paginii de Facebook Papa la București a Bisericii Catolice în România.

Premierul Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc un ceas realizat manual de un român care îl are reprezentat pe cadran pe Sfântul Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă a pictorului Giotto. Dăncilă i-a făcut cadou Suveranului Pontif și un album despre istoria Biserica Romano-Catolică din România.

„Aici am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română și în italiană. Iar aici Sanctitatea Voastră este un ceas făcut manual cu o piatră din rodocrozit de Argentina, o rocă de la Etna, o rocă vulcanică și cu pământ românesc. Pe spatele acesta aveți albastru de Voroneț, iar aici Sanctitatea Voastră aveți cum s-a confecționat acest ceas pentru dumneavoastră”, i-a explicat Viorica Dăncilă Papei Francisc atunci când i-a oferit cadoul.

Premierul i-a mai oferit Suveranului Pontif și „Albumul Biserica Romano-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu”.

„Aici am scris și câteva cuvinte pentru dumneavoastră în română și în italiană”, a explicat Viorica Dăncilă.

La rândul său, Papa Francisc i-a făcut cadou premierului României o medalie, mai multe cărți și un document.

„Aceasta este o mică bibliotecă – Bucuria Evangheliștilor, Familia, Cum să avem grijă de mediu, Sfințirea și Tinerețea”, i-a transmis Papa Francisc lui Dăncilă.

Totodată, Papa Francisc i-a dăruit Patriarhului Daniel o carte (Codex Pauli) şi o medalie jubiliară, iar Patriarhul Daniel i-a oferit Papei două medalii, o reprezentare în sticlă a Palatului Patriarhal şi mai multe cărţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

 1. Ne-au luat tot : economia, fabrici, uzine, combinate, paduri, pamantul stramosesc pentru care strabunii nostri si-au varsat sangele in fata invadatorilor la Posada, Rovine, Vaslui, Calugareni, Plevna, Marasesti…prin minciuna si viclenie prin statul lor de „drept”, prin alegerile lor „libere” si justitia lor „independenta”, acum,  urmeaza sa ni se ia sufletul, legea stramoseasca-dreapta credinta-ortodoxia, bogatia cea mai de pret ! Si noi stam indiferenti…ba, mai si aplaudam pe lupii in blana de oaie :

  „statul naţional nu mai este capabil să obţină binele comun al populaţiei sale. Binele comun a devenit global și naţiunile trebuie să se asocieze pentru propriul lor beneficiu.”
  „Atunci când binele comun supranaţional este identificat în mod clar, este necesar să avem o autoritate specială, legal constituită, capabilă să faciliteze punerea în aplicare a acestuia”

  A spus iezuitul bergoglio, zis papa, pe langa promovarea invaziei mahomedane,  militand astfel pentru distrugerea natiunilor, pentru un guvern mondial premergator al uraciunii pustiirii – antihristul !

 2. Exagerata primirea papei , un șef de stat minuscul . Este reprezentantul lui Dumnezeu pe pământ in viziunea bisericii catolice . Pentru credincioșii catolici este o binecuvântare . Pentru ortodocsi si atei un eveniment .
  A venit Kiril seful bisericii ruse ( rachetele rusești nu ne vor lovi niciodata ) a venit Papa de le Roma ( NATO ne apara ) asa ca suntem bine păziți . Singura problema a Romaniei este războiul dintre noi , care a distrus tot ce sa construit in perioada comunista , si dupa prin ruinarea prin furt a ceace ma rămăsese in picioare , agricultura , cultura turismul . Politicienii se înjura intre ei , presedintele cu guvernul si Parlamentul . Toate legile se trec pe la curtea curtea constituționala amendate de opoziție .
  Doamna Dancila inspirata a primit pe Papa cu capul acoperit in semn de respect al tradițiilor creștine . De partea cealaltă prima doamna ?!?! A primit pe suveranul Pontif intr-o rochița tinereasca nedemna de o soție de presedinte PAD care o ținea de mana …prezentul este un pamflet.

 3. “Caracteristica fundamentala a crestinismului, care consta in surparea zidului despartitor dintre Dumnezeu si oameni (…) e inlaturata in catolicism intr-o noua forma. Sobornicitatea crestina, insasi Biserica, trupul tainic al lui Hristos, e desfacuta din imbratisarea iubirii atotprezente a lui Iisus Hristos si transformata intr-o societate pur laica. (…) Iisus are o comunitate numai cu un anumit punct al spatiului si numai cu o persoana, cu papa in Vatican. (…) Tot ce conteaza [la catolici] e dependenta juridica de o persoana omeneasca. Misticul e transformat in juridic, viata in Biserica devine o preocupare de buna si uniforma orinduiala juridica. Cuvintele religioase nu mai exprima de aceea nici ele misterul unor experiente religioase directe, ci devin termeni juridici si rationalisti, de precizari pozitiviste, pamintesti“.

  Preot prof.dr. Dumitru Stăniloae

 4. Probabil ca romanul Ioha,a primit la randul lui vasla de la romanul-lipoveanul Ivan,cu care la batut la fund pe Drak-nea zis Baraba hotul milionului de voturi de la tataro-romanul Base si de la alti raposati,iar balonul de la romanul-armeanul Gica cu semnatura aferenta…Urmeaza sa verfice Luluta,daca nu cumva e vorba de primire de foloase necuvenite si conflict de interese dupa normele europene,pe care le studiaza intens pana la numirea sa ca procurete suprem mondial…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.