Iese PNL de la guvernare? Răspunsul dat de Turcan

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Sibiu a PNL, Raluca Turcan, ministru al Culturii, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu vor ieşi de la guvernare şi că atât ea, cât şi primarii PNL din judeţ îşi doresc comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, pentru că asta va duce la o prezenţă mai mare a alegătorilor la vot.

„Au fost mai multe speculaţii în presă, în ultima perioadă, despre prezenţa PNL la guvernare, despre posibila sau posibile plecări de la guvernare. Aş dori, în calitate de lider politic, să transmit că în PNL politica este una singură – aceea de responsabilitate, de seriozitate şi de asumare a unor decizii şi momente, oricât de dificile ar părea ele. PNL nu este un partid care să fugă de la guvernare. (…) PNL nu va fugi niciodată de asumarea guvernării”, a transmis Raluca Turcan.

Turcan a reiterat că susţine comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

„Eu cred că prin comasarea alegerilor se poate ajunge la o prezenţă mai mare la vot şi, implicit, o reprezentativitate a tuturor celor care candidează”, a explicat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a adăugat că ea nu crede că există riscul ruperii coaliţiei PSD-PNL, în contextul negocierilor care au loc privind comasarea alegerilor.

„Eu nu cred că există riscul ruperii coaliţiei şi cred că, dacă cineva va rupe această coaliţie, pentru că nu s-au comasat nişte alegeri, atunci acel cineva va trebui să răspundă public în faţa oamenilor”, a spus Raluca Turcan.

Ea a mai arătat că nu va candida la alegerile locale, însă a refuzat să precizeze dacă îşi doreşte să candideze la europarlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. Presedintele ROMANIEI dupa sasul Iohanis
  va fi o vinitura care inca nu s-a inscris in PSD !
  (e sigura …si ei stiu 😐 … PSD-istilor de-a pune si i un PRESEDINTE dupa atatia ani cati au fost blocati yankeu de la functia SUPREMA ! daca nu va fi asa … NU VOM avea CONTINUITATE cand sigur vine TRUMP)

  Chiar nu stiu de ce va zic astea ?! Oricum ce.i „scris in stele” se-ntampla zis sau ne-zis !
  Totusi … e un sentiment uman de PUTINTA … sa sti dinainte sigur CEVA !

  (ve-ti vedea ! v-as putea da si un NUME insa ma abtin ! 😐 )

  IQ=?
  SHALOM ! ❤️❤️❤️

 2. “Primarii PNL vor comasarea alegerilor…” Păi mai sugativelor (azi peneliști, mâine PSDisti) dar ce vor alegătorii (ca tot vorbim de “democrație”) nu contează?

 3. Da, sa spunem lucrurilor pe nume, comasarea asta se vrea un colac de salvare pentru PNL, agățat de remorcă PSD care sta mai bine in sondaje, fără a fi nici el majoritar. Coalitia asta eterogena s-a vrut spre linistea lui Johannis ca sa-și plimbe în lux nevasta, vanând o funcție europeană de parca la Brussels sunt niste prosti care nu l-au citit de leneș, comod, iubitor de lux si profitor de bani publici. PS: Nu va fi nicio rupere de coalitie, sa va fie clar ca nimeni nu-si lasa osul din gura !!!

 4. Indiferent ce jocuri murdare vor face aceste partide ca sa poata ramane la butoane ,nu vor mai avea sanse de reusita pt. ca romanii ii vor taxa .Viata lor dulce a fost pana acum ,de acum incolo eu cred ca sa cam terminat !

 5. Se agata că funia de par PNL de PSD cu comasarea. Daca vor pierde, vor pieri împreună sau niciunii, asta e capcană întinsă și susținută de PNL, ceea ce e greu de crezut da PSD nu s-au prins de capcană! S-au născut separat, au trăit separat, au candidat separat, eșecuri separat până s-au iubit sexual împreună pe bugetul statului, e cazul să meargă pe căi diferite. De ce refuza cu îndârjire PNL? E veninos gustul amar al alegerilor, cumva?

 6. Având în conducere niște domni care vorbesc bine – Iohannis-Ciuca-Bode -, de ti-e mai mare dragul sa-i asculți, PNL risca sa ia în jur de 15% la europarlamentare daca nu-s comasate cu localele. Șobolanii si șobolanitele vor parasi corabia tropaind european, iar rămășițele PNL ar putea candida sub alt nume la localele din septembrie, ca PDL în 2012. In plus, comasarea, cu potențialul de a urca PNL spre 20%, e benefica si Popularilor Europeni. Care, pentru prima data în 20 de ani, risca sa nu mai fie cea mai importanta formațiune din Parlamentul European. Asa ca ,,Marsel președinte!” e un scop nobil nu doar pentru o parte a oligarhiei locale, ci si pentru grupurile de interese transnationale. Intrebarea e daca Marsel are șapcă, ca predecesorul sau.

 7. ,,purceaua e moartă în coteț” iar ,,alianța” se ține de scenarii. Realitatea este cruntă: datoria externă a României a crescut în 2023 cu 24, 926 miliarde Euro ajungând la 168, 812 miliarde Euro, de la 143,886 miliarde Euro la 31 decembrie 2022.Ministerul de Finanțe recunoaște ca în 2023 a absorbit numai jumătate din fondurile PNRR, 1,86 miliarde Euro, din care , ATENȚIE ! , s- a cheltuit numai 700.000 euro.In ceea ce privește totalul sumelor de finanțare de la UE , estimarea era 13,3 miliarde euro dar s- au atras numai 10, 8 miliarde euro. /Guvernul se va împrumuta 23 miliarde euro . Dar se pare ca pe Isarescu l- a luat gura pe dinainte și a afirmat ca nu știe când va intra România criza. Trăim vremurile anului 2010 pe timpul bețivului Basescu. Deci ne așteaptă împrumuturi ,,de siguranță “ la FMI și TVA de 25%. De ce ? Fiindcă de 78 de ani ne conduc niște submediocrii , cei dotați sunt pericol pentru specimene ca Ciolan, Ciucă și toți miniștrii puși de FSN. Niciun ministru de 78 de ani nu dă socoteală românilor la încheierea mandatului. Avem exemplul unui fost ministru , actual parlamentar care la emisiunea,,statul la Stat” intervievat despre ce situație disperată a lăsat după el , a declarat: ,,nu mai sunt ministru, pa, pa”. Este o rușine națională, dar SUA si UE accepta.

 8. Pleaca un caine de la macelarie? Sau Ciuca de la cazanul cu fasole??? Chiar credeti ca Romania este tara cu 16 milioane (sau cati or mai fi ramas) de proschty?!

 9. Să întrb şefu şi pe urmă vă spun dacă da sau nu că eu sunt pe dinafara problemei.

 10. Poza cu „culturareasa”, pare desprinsa din „Suleiman Magnificul”.

 11. Baba Curcan a imbatrinit si ea in rele si minstere .
  In alta ordine de idei , cum sa iasa „gheneralul” si absolventul de 12 clase fara bac (pina la proba contrarie) de la guvernae?… mai pupa muppet-ii astia doi, vreodata, un post de prim ministru?

 12. ati gasit pe cine sa inrebati? cine este individa asta ,ha,ha!

 13. Da,ministrul culturii cu studii la Moscova,ar trebui întrebat Puțin dacă PNL pleacă de la guvernare .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.