230 de percheziţii, acțiune în forță

Peste 230 de percheziţii sunt efectuate miercuri în ţară pentru destructurarea grupurilor specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică, urmând să fie puse în executare 223 de mandate de aducere.

”La acest moment, în cadrul unei ample operaţiuni, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi ai structurilor teritoriale de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează peste 40 de acţiuni operative, pentru probarea activităţii infracţionale şi destructurarea grupurilor infracţionale specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică”, informează IGPR.

În cadrul operaţiunii coordonate, realizate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare peste 230 de mandate de percheziţie domiciliară şi 223 de mandate de aducere.

Astfel, sunt desfăşurate 23 de acţiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, fiind puse în executare 151 de mandate de percheziţie domiciliară, precum şi 6 acţiuni operative pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuate 10 percheziţii domiciliare, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii efectuează 12 acţiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane şi minori, fiind puse în executare 71 de mandate de percheziţie domiciliară.

Activităţile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliţia Română şi de sprijinul serviciilor pentru acţiuni speciale, din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene.

Totodată, în cadrul acţiunilor, alături de poliţişti, participă şi jandarmi ai grupărilor mobile de jandarmi şi inspectoratelor de jandarmi judeţene.

Acţiunea face parte dintr-o serie de iniţiative similare, desfăşurate la nivelul Poliţiei Române şi DIICOT, începând cu anul 2018 şi relevă preocuparea structurilor specializate în combaterea criminalităţii organizate de a investiga în mod constant activitatea infracţională a grupurilor criminale organizate, care activează pe teritoriul naţional sau având componentă transnaţională, dar şi alte fapte grave, asociate criminalităţii organizate.

Percheziţiile efectuate miercuri au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, precizează un comunicat al IGPR.

Acţiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor şi, nu în ultimul rând, protecţia victimelor infracţiunilor. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. Intâi climatul de siguranță al cetățenilor, si nu în ultimul rand protectia victimelor? Pentru mine asta suna a actiune propagandistica, cu vopsirea imaginii. Facem si noi niste raiduri, ca ne-am plictisit prin birouri sau ca ne-au cerut sefii, dom ministru perdoiu, sa fim vizibili, sa zică cetateanul, ia uite, ce vrednici! Ori sunt infractiuni savarsite, trebuie cercetate, identificati autorii si atunci au rost astfel de activitati, ori mai rascoliti si voi mediul infractional, asa de distractie, mai gresiti o usa, mai speriati niste copii si niste babe.

 2. La acest articol trebuie citit doar titlul. Restul e cancan. Statul eșuat se face că lucrează… Doar e campanie electorală, iar comasații aleargă disperați după voturi!

 3. „trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică” PĂI NU SUNT ACESTEA BINEFACERILE LA CARE AȚI VISAT PE VREMEA ODIOSULUI-ȘI PE CARE VI LE-AM ADUS -PE LÂNGĂ MULTE ALTE LIBERTĂȚI ??/!

 4. @cârcotaș „… protectia victimelor?”

  -la voluntari au protejat victimele politicie,
  sinistrul culpu pandele-vranceanu-firea si cei 7 pitici,
  copiii!!!!!

 5. IGPR, auzi…s-au trezit burtosii de prin birouri, au lasat cafelele cu coneac (wink!) si-au iesit pe teren. Ce vorbesti nasule, Șenghene pazea ca sosim!

 6. Stiri staliniste din nol gulag digital global. Trebuie sa te obisnuiasca cu ideea, ca atunci cand vor veni mascatii sa te salte, gustere, pentru gandire neconforma, sa nu te mai miri.
  Spectacolul arestarii, vezi Orwell (you are the dead!).
  Cea mai buna teroare este cea implicita, in care calau poate nega oricand ca ar intentiona ceva in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.