Ilie Năstase. ”Nu au treabă cu olimpismul”

Ilie Năstase  se aștepta la performanța lui  David Popovici, care a obținut medalia de aur la proba de 200 de metri liber în cadrul Jocurilor. Ce spune despre sporturile introduse în competiție.

„De la el se aștepta această performanță, de la alții, nu prea se aștepta. Am văzut că a fost foarte strânsă cursa, câțiva centimetri, dar nu mai contează câți au fost, doi-cinci centimetri, a câștigat! Eu n-am avut șansa să joc la Jocurile Olimpice, pentru că, atunci când jucam, nu era introdus tenisul. După mine, Olimpiada înseamnă maraton de 42 de kilometri. Nu înseamnă fotbalul, baschetul sau tenisul. Au băgat toate sporturile astea. După mine, nu ar trebui să se mai numească Olimpiadă. Olimpiada vine din Grecia, de la maratonul de 42 de kilometri. S-au băgat foarte multe sporturi, care nu au treabă olimpismul”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate, pentru ProSport.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, luni seara, după o cursă cu un final dramatic.

Popovici a fost al doilea după prima lungime de bazin, a fost al treilea după 100 de metri, apoi a urcat pe doi la 150 de metri, reuşind să îl devanseze pe britanicul Matthew Richards pe ultimii metri ai cursei.  Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100, fiind mai rapid cu două sutimi decât Richards (1 min 44 sec 74/100).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

9 Comentarii

  1. Cam are dreptate maestru..
    JO au devenit penibile..
    Popovici bravo..

  2. Olimpismul antic se rezuma la lupta corecta dintre doi combatanti, din care unul castiga laurii victoriei. Erau deci lupte la care se participa individual. Sporturile de echipa nu au ce cauta la olimpiade nefiind in spiritul traditiei acestor jocuri. Exista campionatele mondiale care se bucura de mare succes.

  3. un batran acrit …nu intelege nici la 80 de ani ce e olimpismul

  4. Înotul este exclusivist precum e tenisul; nu oricine-l poate face din lipsă de infrastructură și bani.
    Înotul are prea multe întreceri. Cum ar fi ca să avem la 100 metri nu numai alergare. Să fie și 100 metri într-un picior, alergat cu spatele, lateral…mai puneți și voi!
    Știe cineva ce sînt părinții celui mai bun înotător pe 200 de metri (înotul liber este cel mai rapid), campionului olimpic, David Popovivi?

  5. Sunt complet de acord cu Ilie, olimpismul inseamna o competitie individuala intre combatanti, nu la gramada cand poti fi campion olimpic numai ca ai facut si tu parte dintr-o echipa, unde, nu intodeauna selectia este corecta.

  6. @ calin

    Înotul este sport exclusivist ??!
    Atunci ce este golful sau pilotajul de Formula 1 ?

    Din păcate prostia nu este exclusivistă si e adoptată cu mândrie asumată de tot mai multi !

  7. Am crescut, precum majoritatea românilor, în sat. Chiar dacă între vale și poartă era doar un drum, apa era destul de mică, nu aveai unde să înoți mai mult de 5-6 metri. Cum de n-am ajuns la olimpiadă cu asemenea condiții?
    În toți cei opt ani de școală ai copiilor mei nu a trecut pragul școlii nu numai nici un antrenor de înot dar nici unul de sport! Că o antrenaoare, pe vremea dictatorului și a sinistrei lui soții, a venit să caute copii la școală, la ora de educație fizică, am avut norocul să fac sport de performanță.

  8. Are dreptate Năstase. Azi totul e pentru bani. Să iasă cât mai mult din drepturile de televizare, publicitate etc.
    De aceea şi la fotbal s-au inventat o mulțime de competiții, de nimeni nu le mai ştie nici numele, şi s-a ajuns la sumele nebuneşti care se învârt acolo.
    În epoca globalistă sportul a devenit doar afacere. Una uriaşă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.