Ilie Stoian: Austria are dreptate

 Din momentul în care premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Austria este de acord cu intrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen pe rute aeriene și apoi pe rute terestre și navale, dacă se îndeplinesc unele condiții, reacțiile au fost dintre cele mai diverse, începând cu cele propagandistice din partea PSD-ului, și terminând cu cele furibunde, din partea contestatarilor acestei propuneri.

Cele mai dure acuze împotriva Austriei au venit, desigur, din partea Dianei Șoșoacă, a lui George Simion, dar și a lui Rareș Bogdan, cel care speră ca prin unele prostii pe care le spune la microfonul Parlamentului European să atragă spre PNL o parte dintre votanții extremiști ai SOS și AUR. Nu-i va atrage. Oricum, asta e altă problemă.

Revenind, să spunem că aceia care sunt împotriva propunerii Austriei susțin că guvernul Nehammer își bate joc încă o dată de România și de români, cerând în mod total incorect lucruri suplimentare.

De acord, Austria și-a bătut joc de multe ori de România, dar de această dată nu este vorba desore nicio solicitare suplimentară, ci doar despre pretenția justificată ca România și Bulgaria să își facă temele așa cum trebuie, înainte de a solicita intrarea pe toate căile în Schengen.

Că, prin această cerere, România și Bulgaria suportă un tratament discriminatoriu față de, să zicem, Croația, țară care este printre principalele vinovate de migrația clandestină, iar sunt de acord. Dar, să ne înțelegem, nu este vorba de a ni se solicita ceva în mod aberant și suplimentar, ci doar se aplică o exigență mai mare. Aici, recunosc, suntem discriminați: În timp ce pentru alte țări s-au închis ochii în fața neîndeplinirii condițiilor, în cazul nostru se aplică alt tratament.

Însă această exigență suplimentară ne arată adevărul: Deși tot timpul România a susținut că respectă condițiile impuse de Tratatul de aderare, adevărul este altul: Nu suntem pregătiți!

Ați văzut, de exemplu, la vreuna din vămile României, vreun scaner pentru autocamioane sau autocare? Eu unul am văzut doar în străinătate, iar în România, ăhăăă, pe vremea lui Pazvante, adică la ultimul TIB organizat de Romexpo, atunci când firma autohtonă care l-a construit l-a expus pe platoul din fața pavilionul central. Un timp, a funcționat la Nădlac, dar după câteva luni l-au închis, pentru că nu mai mergea șpaga așa ușor!

Apoi, are cineva idee de câte ori s-au închis ochii în vămile cu Ucraina, Moldova, Serbia și Bulgaria, în privința traficului de mărfuri falsificate? A întrebat cineva pe reprezentanții industriei tutunului să afle care sunt rutele de intrare în România a țigărilor de contrabandă, ca să li se spună că e vorba tot despre Serbia, Ucraina, Bulgaria și Moldova? Se hotărăște cineva să prezinte situația reală a controlului vamal din portul Constanța?

A verificat cineva cu adevărat cum se desfășoară traficul de cereale, zahăr și carne de pasăre dinspre Ucraina și Moldova, în România? Ne pot spune vameșii ceva despre cum se importă prin Republica Moldova, peste cota alocată României și pe lângă licențele acordate de MADR, grâu din Ucraina, falsificându-se actele pentru a părea că provine din fermele moldovenești?

Dar despre nutrețul cu potențial de contaminare cu aflatoxină, importat din Serbia, ajuns în fermele de producție a laptelui din România și transferat apoi prin colectare și procesare în laptele vândut în magazinele din toată țara, așa cum s-a întâmplat acum câțiva ani, ne pot spune vameși ceva, alături de reprezentanții din vămi ai ANSVSA-ului?

Câte controale s-au făcut printre comercianții cu aur provenit din Turcia, în magazinele și amaneturile românești, inclusiv prin complicitatea vameșilor bulgari? Și cât de serioase sunt controalele în vămile cu Bulgaria, la importurile de legume și fructe din aceeași țară, Turcia?

Par multe, dar astea sunt doar câteva exemple care ne arată că la fiecare întrebare de mai sus se poate răspunde cu ușurință, dar nimeni nu o va face și nimeni nu va accepta adevărul, mai ales că situația poate fi exploatată politic, așa cum fac cele două primadone extremiste AUR și SOS și cei care le cântă în strună.

Acum, eu înțeleg că Bulgaria e vehementă, contestând cerințele guvernului austriac, dar nu cumva e vorba că bulgarii se tem că nu vor mai avea cum să fure în vămi? Și în cazul nostru, la fel. Pentru că, să fim cinstiți, în cazul României și Bulgariei nu despre emigranți e vorba, mai ales că Tratatul de la Dublin e clar, iar el a fost asumat de cele două țări, ci despre traficul clandestin cu mărfuri și, mai ales, despre uriașa sursă de șpăgi pe care o reprezintă punctele vamale.

Din acest punct de vedere, sunt convins că în momentul în care România va fi acceptată, finalmente, în Schengen, va fi jale prin birourile vameșilor, ale Ministerului de Interne, ale partidelor, dar și în rândul comercianților care se aprovizionează pe blat cu mărfuri de tot felul.

Așadar, concluzia este clară: România trebuie să accepte așa-zisele exigențe ale Austriei, în fapt, să accepte că deocamdată mai are încă multe de îmbunătățit în vămi și la granițe, să respecte cu adevărat condițiile tehnice de aderare prevăzute în Tratat și să accepte aderarea în trepte, așa cum de fapt era gata să o facă în 2012, când totul părea mai ușor și când totul s-a dus de râpă ca urmare a venirii la putere a PSD-ului contaminat de alfatoxina politică a lui Liviu Dragnea.

Cât îi privește pe cei care acuză Austria în această situație, repet, strict în această situație, să pună în cutie trompeta patriotismului de paradă, pentru că sună fals, foarte fals. A spune în continuare că România este pregătită pentru Schengen e ca și cum ai spune că, de fapt, se cere să se poată fura în continuare prin vămi și pe la granițe, cu toată libertatea și cu toate mâinile pe care le au la dispoziție cei care lucrează acolo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

25 de Comentarii

 1. Slugile tot slugi raman si o dovedesc prin premierea stapanilor care isi bat joc de slugi.
  Daca Romania, in urma refuzului Austriei de a ne primi in Schengen, ar fi reziliat toate contractele cu firmele austriece si ar fi interzis participarea firmelor austriece la participarea licitatiilor facute de Romania pana la intrarea Romaniei in Schengen, Romania ar fi fost, deja, membra Schengen.
  Din pacate, politicienii romani s-au comportat ca niste slugi si slugi am ramas in fata UE.

 2. Stoian-ov ,treci pe la casierie,ti-ai meritat azi 30 de arginti

 3. Da mai nea ilie, dar despre traficul de gunoaie si deseuri care intra prin vest nimic, nimic??

 4. Sclavetii ceausisti-anticeausisti din HAITE s-au prezentat la apel prin rotatia pseudonimelor de front, vezi Omul Koij sau eternul tomlin calaraseanul cernowitzean care fiind atat de derutat de trimiterea intempestiva pe forum a uitat ca Nea Stoian e pozitionat contra lui Rasputin si de aceea e o tampenie MISTIFICATOR-RASTALMACITOARE sa-l numesti „Stoian-ov”…
  Camaradul goguta e mai alunecos si mai viclean, foloseste apelativul meu „Nea”, dar cu „n” ca sa induca o confuzie bicisnica si pune o problema tembela, din moment ce, potaie mica, POSIBILITATEA INTRARII PRIN VAMI a „gunoaielor si deseurilor”, SUPERTOXICE, ai uitat sa adaugi, ESTE ASIGURATA DE Securitatea pe care „nea ilie” nu o aminteste prin INSTITUTIILE PREZENTE LA VAMI, asa cum PERFECT A MENTIONAT Nea Stoian!!!

 5. Mai” Ilie de la scularie” , din cauza unora de alde tine suntem ce suntem. spunea Piersic ala batrinul : ” Ma tu esti prost sau esti prost „? Deci migrantii trec prin Croatia , Serbia,etc si noi suntem vinovati ? Ca cei din vami si sefii lor fac ” ciubucareala ” -i alta treaba. Ilie stiam ca oltenii sunt destepti si patrioti,tu ce fel de ” oltean ” esti ? Patrihot? Rasfoieste paginile si citeste ce au spus forumistii la articolele tale . Grea boala slugarnicia si pupat c…. licuricilor. Pofta buna , Ilie!

 6. Charlie Bolsevicu loveste din nou;cel mai aberant postac,geamanul lui axon rusofilu ,nu se dezminte

 7. De cand avem noi aceasta tema sa ne jucam cu destinele oamenilor alungati de razb.oi la comanda Austriei?
  Elvetia nu este in Schengen si nu vad unde este problema.

 8. de ce are romanica nevoie de shengen ?
  trebuie cumva sa mergem la lucru dintr-o tzara in alta si trebuie sa venim acasa seara ?
  sincer..nu vad care e problema..
  ah…sa nu mai stea tractoristii la vama cind aduc marfa din west …sa mearga banda…
  care-i problema

 9. „Un timp, a funcționat la Nădlac, dar după câteva luni l-au închis, pentru că nu mai mergea șpaga așa ușor!„scanerul” devine nefuncțional -=nu mai merge șpaga!ȘTIE CIOLACU -CĂ EL E VIOARA CE CÂNTĂ MELODIA JOCULUI1 NORMAL -ȘEFII VĂMILOR CARE NU AU SCANERE ÎN FUNCȚIUNE DAȚI AFARĂ DIN SERVICIU-AFARĂ,AFARĂ-NU DIN BORȘ LA ALBIȚA ȘI TOT AȘA -CE AR ADUCE CORECTITUDINE,AVANTAJE ȚĂRII,–TREBUIE DEFECTAT- ! ÎN RITMUL ACTUAL CU TOATE AMENINȚĂRILE ARUNCATE DE CIOLACU-LA SFÂRȘITUL LUI 2024 NR DE FUNCȚIONARI AI STATULUI VA FI MAI MARE DECÂT A SALARIAȚILOR PRODUCTIVI! PE CINE O SĂ MAI TUNDEȚI PRIN ”JUPUIRE”!

 10. „Un timp, a funcționat la Nădlac, dar după câteva luni l-au închis, pentru că nu mai mergea șpaga așa ușor!„scanerul” devine nefuncțional -=nu mai merge șpaga!ȘTIE CIOLACU -CĂ EL E VIOARA CE CÂNTĂ MELODIA JOCULUI1 NORMAL -ȘEFII VĂMILOR CARE NU AU SCANERE ÎN FUNCȚIUNE DAȚI AFARĂ DIN SERVICIU-AFARĂ,AFARĂ-NU DIN BORȘ LA ALBIȚA ȘI TOT AȘA -CE AR ADUCE CORECTITUDINE,AVANTAJE ȚĂRII,–TREBUIE DEFECTAT- ! ÎN RITMUL ACTUAL CU TOATE AMENINȚĂRILE ARUNCATE DE CIOLACU-LA SFÂRȘITUL LUI 2024 NR DE FUNCȚIONARI AI STATULUI VA FI MAI MARE DECÂT A SALARIAȚILOR PRODUCTIVI! PE CINE O SĂ MAI TUNDEȚI PRIN ”JUPUIRE”!—-D-LEVERIFICATOR -CE AM GREȘIT,CE NEADEVĂR AM SCRIS-DE-MI DAȚI Ă ==E DUPLICAT==

 11. pt ca semeni cu soferita:Azi am asistat dintr-o masina pe partea aglomerata’blocata pe unde nimeni nu putea trece. Din spate se auzeau sirenele unei salvari un sofer uman pe sens invers si-a tras spre trotuar masina pt a lasa salvarea sa circule in depasiere pe acel sens, numai ca o soferita a profitat si a considerat ca-i in dreptul ei sa ocupe sensul lasat liber, ne interesand-o salvarea care venea, adica a depasit masina blocand fara bun simt drumul pt salvare, cam asta esti si tu cand negi dreptul Romaniei platit cu miliarde de euro si moral ca membru UE cu drepturi depline sw a fi in Schengen si iei apararea unei…care ar trebui scufundata de Cer pt tot ceea ce face de 1.000 de ani. Poate chiar se va intampla si apa neagra nu va fi numai in Panonia ci si in Austria in ziua cand configuratia geologica se v-a schimba=Apocalipsa si fiecare popor va plati pt crimele savarsite impotriva altor popoare, niste cotropitor sangerosi si lacomi. Poate Istoria Lumi/Cerul va da dreptul la demnitate si celor care nu sunt cotropitori de sute de ani. Poate intr=o zi si oamenii care nu jefuiesc si ucid alte popoare vor avea dreptul la o viata demna nu numai unii ca soferita fara scrupule si o mana de austrieci lacomi, fara scrupule ca multi altii inca protejati de Cer. Poate totusi va exista o zi si pentru victimele criminalilor numiti nobili, imparati si imperii.

 12. Ar fi mai mult decât o greșeală, ar fi o prostie floridă ca România să nu accepte propunerea Austriei pentru intrare parțială în Schengen pe cale aeroportuară. Încă nu e sigur că aceasta va putea fi aplicată, mai sunt negocieri complicate, mai e și Olanda, Bulgaria respinge oferta, dar noi nu avem motive s-o refuzăm.Analfabetii funcțional se exprimă cu prea multă larghețe imbecila pe forum.

 13. si eu sunt un analfabet functional, dar nu mi-ai dat tu de mancare e posibil ca eu sa-ti fi dat tie si mai mult in memoria colectiva eu voi ramane deja de 20 de ani apar stramosii prin cuvant, iar ai mei si-au varsat sangele pt tara, tu doar la bani te gandesti, desi prin aeroporturi trec doar turistii si poate „tigareta II”, iar turistii daca au bani de tocat afara pot sta la rand. Terestru e problema acolo durata e de zile si pierderile uriase, dar daca se zvoneste ca vestul se prabuseste la ce ne mai foloseste?

 14. Coco- ce faci cu clona de la 18:58 ? Sau tu esti mai Ilie ? Fii barbat si nu te ascunde dupa nickul altuia . Si de cind vezi tu ” analfabeti functional ” ? Daca nu sunt in trend cu tine , sunt ” analfabet” ?Esti cumva de pe planeta ” capete tuguiate „? Vad ca cenzura functioneaza mai ceva ca pe vremea lui Ceasca. Reiterez Ilie , avem avem flota de avioane cargo sa facem transport de marfuri ? Ca la mintea ta , ce treaba avem noi cu transportul terestru sau fluvial, nu ?Pacat ” Cotidianul” ,daca Ilie si cenzureaza , e clar. ” Pupam poala popii” , nu ?

 15. alfatoxinele României

  stimate d-le Stoian, desigur ca aurul “turcesc” de la amanet ori legumele importate pe nașpa sunt un mare pericol pentru spațiul Schenghen daaa nu chiar atât de mare ca traficul de cocaină și canabis care intră in Europa in principal prin portul Rotterdam https://www.reuters.com/world/europe/record-8000-kg-cocaine-seized-rotterdam-port-prosecutors-2023-08-10/

  Nu zic da spui, dacă e să te lupți cu hahaha “alfa-toxinele”, nu ar fi cazul ca înainte de a fi scrofuloși la traficul de legume, să fim la fel de scrofuloși la traficul de cocaină și ca atare să excludem Olanda din spațiul Schenghen ?

  Altfel toate verificările comitetelor și comițiilor care au spus că România și Bulgaria îndeplinesc. condițiile tehnice pentru intrarea in Schenghen sunt caca-maca când lătrăul de serviciu a primit ordin să latre, nu așa ?

  Dacă harneala pe care o mesteci tu ar fi semnificativă ar fi apărut și in raportul comisiei de verificare a implementării criteriilor Schenghen care ghici ce ? Nu le-a consemnat .
  Că deh unul e MCV și doar o singură comisie a putut fi infestată cu alfa-toxine care să inventeze la fiecare evaluare noi și noi criterii care mereu, mereu, da absolut mereu nu vor fi satisfăcute.

  Ce verificări, ce criterii tehnice uniforme de-a lungul întregii Europe, prostii, noi alfatoxinele lătrătoare, gen Ilie Stoian, știm mai bine și nu avem nevoie e nici-un fel de verificări ori criterii uniforme. Așa-i ?

  Vorba lui Victor Ciutacu ref. alt mare deontolog al presei Românești CTP : pentru ce sau pentru cât domnule Stoian ? Pentru Ce sau pentru Cât ?

 16. Spuneam aseara la 18:07 – Cernowitzenii ticacalositi au trecut la contraatac cu fixatia core/rene poietul ratat care in loc sa-l faca zob pe geamanul sau dez axon nat rollasonat cand dejecteaza pentru Cauza comuna, SOVIETICA, adica exact contrariul a ceea ce combat eu, ma identifica aberant de obsesiv compulsiv copulativ cu STALINISTUL ce-i este geaman si se recunoaste COMUNIST in toate iepocile bolsevicilor FOSTI romani pana azi!!!

  Bine-ti fac sclavetii sovietici rasputinoizi Nea Stoian daca timorat de premonitia reactiilor lor dure, de respingere, ai facut compromisuri analitice total inutile in a-i potoli, „recunoscand” o multime de aspecte care le merg la inimi, pretins abuzive si in felul asta ti-ai MINAT mesajulclar transmis prin titlu!!!

  In felul asta cum mai poti sustine ca „Austria are dreptate”? Chiar nu ai realizat ca Austria e pe mana ILEGALILOR SOVIETICI de la devenirea ca „stat republican” dupa PRIMUL MACEL BOLSEVIC MONDIAL si ca si azi EXECUTA ORDINELE DE LA MOSCOVA, cot la cot cu cealalta „republica” fosta MONARHIE SECULARA Ungaria? Austria are dreptate in privinta granitelor noastre tip CASCAVAL SCHWEITZER
  securistic pt toate genurile de CONTRABANDA, dar chestia e valabila pt toate FOSTELE COLONII SOVIETICE si chiar si pt COLHOZURILE veast-europene! Fondul problemei vizeaza, insa, EXTRADAREA AFGANILOR si SIRIENILOR FABRICATI DE Rasputin prin MACELURI BOLSEVICE; Iin Romania ca o conditie expresa de intrare in Schengen!!!

  Mai mult, Nea Stoian, in Siria si Afganistan MACELURILE BOLSEVICE producatoare a ZECI DE MILIOANE DE REFUGIATI DUREAZA DE PESTE UN DECENIU si s-a trezit taman acum Austria BOLSEVICA sa ne impuna sa-i preluam? De ce Austria BOLSEVICA a facut SLUJ cand ENGIE RASPUTINISTA „a repartizat milioane de emigranti” peste tot in COLHOZUL BOLSEVIC european?

 17. Pentru prima dată în România, fenomenul de imigrare constituie principala cauză a creșterii populației țării în anul 2022, potrivit datelor INS. Altfel spus, numărul imigranților a depășit numărul emigranților cu puțin peste 85.000 de persoane, în 2022. Circa 201.000 de români au emigrat şi peste 286.500 de străini s-au mutat în România anul trecut. Bărbații români sunt majoritari atât în rândul emigranților (50,2%), cât și în rândul imigranților (53,3%), conform sursei menționate mai sus.

  „NOTĂ DE FUNDAMENTARE
  la Hotărârea Guvernului nr. 1138/2021
  pentru completarea art. 31 din Hotărârea Guvernului nr. 1596/2008 privind
  relocarea refugiaţilor în România.
  Secțiunea 1
  Titlul actului normativ
  Hotărâre pentru completarea art. 31 din Hotărârea Guvernului nr. 1596/2008
  privind relocarea refugiaţilor în România
  Secțiunea a 2-a
  Motivul emiterii actului normativ-1. Descrierea situaţiei
  actuale. Relocarea este procesul de selecţie şi transfer a refugiaţilor din prima ţară de azil într-o altă ţară (ţară
  de relocare) în scopul oferirii protecţiei necesare.
  Relocarea reprezintă una dintre soluţiile durabile laproblema refugiaţilor, adoptate de comunitateainternaţională, celelalte două fiind repatrierea
  voluntară şi integrarea locală, culminând cu naturalizarea.”

 18. „Angajamentele-cadru de relocare la nivelul
  Uniunii Europene iau în considerare relocarea drept
  un instrument de protecție bazat pe vulnerabilitatea
  refugiaților, în conformitate cu categoriile de relocare
  ale Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru
  Refugiați (UNHCR) şi răspund astfel nevoilor globale
  de relocare în mod echilibrat.
  Din momentul apariţiei cadrului legal pentruderularea programelor de relocare a refugiaţilor înRomânia (Legea nr. 122/2006 privind azilul în
  România, cu modificările și completările ulterioare),
  2
  Inspectoratul General pentru Imigrări, organ de
  specialitate al administraţiei publice centrale aflat în
  subordinea Ministerului Afacerilor Interne, care
  exercită atribuţii în domeniile migraţiei, azilului şi al
  integrării străinilor, a început procesul de analizare şi
  identificare a modalităţilor concrete pentru realizarea
  relocării refugiaţilor, a participat la activităţi de
  pregătire în acest sens şi la discuţii cu reprezentanţii
  UNHCR, pe acest subiect.

 19. În acest context, la data de 22 iunie 2021, a fost
  organizată şedinţa Comitetului pentru relocarea
  refugiaţilor în România în cadrul căreia s-a analizat
  propunerea de a reloca, în România, refugiaţi de
  origine siriană, aflaţi provizoriu în Turcia, Iordania,
  Liban și Egipt. Astfel, având în vedere recomandările
  UNHCR și respectarea principiului solidarității, în
  concordanță cu deciziile luate la nivel european și
  recomandările UE, a fost propusă stabilirea cotei
  pentru perioada 2022-2023 reprezentată de relocarea a
  200 de refugiați sirieni din Turcia, Iordania, Liban și
  Egipt, propunerea fiind adoptată în unanimitate în
  baza Deciziei Comitetului pentru relocarea
  refugiaților în România din 30.06.2021.
  Astfel, stabilirea cotei pentru perioada 2022-2023
  este în conformitate cu prioritățile de politică externă
  și internă a României, precum și cu deciziile și
  necesitățile identificate la nivelul UE.
  Costurile aferente activităților de relocare au fost finanțate din Programul Național Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare 2014-2020. Astfel, activitățile premergătoare transferului, examinările medicale, asistența anterioară transferului în România, transportul din țara de prim azil în România și pe teritoriul național, asistența acordată pe timpul transferului și după sosirea în România sunt finanțate prin intermediul proiectelor implementate la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări.

 20. ATENTIE!!!!!!!!
  „Prin participarea României la acţiunile
  internaţionale de protecţie a refugiaţilor se contribuie
  5
  la crearea unei imagini pozitive în relaţia cu celelalte
  state, imagine care se poate extinde şi pe plan intern.
  Beneficiar al actului este societatea românească în
  întregul ei, deoarece prin procesul de relocare şi
  integrare a refugiaţilor, societatea românească se
  transformă într-o societate primitoare şi
  multiculturală, evitându-se apariţia fenomenelor de
  discriminare, marginalizare, rasism şi xenofobie.”

  PS.PLANUL KALerGI, KALERGI fiind austriac si plan pt.care Iohannis a primit o decoratie de devotament!

  Inca odata in plus avem de-a face cu Guverne TRADATOARE,institutii ce incalca Constitutia in Romania fiind interzise stramutarile colective,vor sa devenim o Tara „mulitculturala”in conditiile in care Romania si societatea sunt UNITARE !
  austria este mina in mina cu UE si actioneaza cu tradatorii!Prin reteaua Soros vor veni pe calea aerului si mai multi!
  Ciolacu,refuza,precum BUgaria!Ciuca,cel mai mare mincinos,Iohannis agent strain,complicele lor!Adusa la sapa de lemn, vor ca Romania sa se „populeze”cu straini in timp ce romanii ns.scoliti si calificati.ii ombogatesc pe ei!Pe mincinosii si jepcarii occidentali care au planul sa ne deznationalizeze si sa ne transforme in tara metisata!
  Afara OMW din Romania !
  Romani,veniti inapoi sa-i dam jos!

 21. Vă mulțumesc pentru comentarii, dar România a fost dintotdeauna o țară și multiculturală, și unitară, și așa va rămâne.

 22. Ilie Stoian spune:
  15 DEC. 2023 LA 15:55
  avem opinii diferite.
  In orice caz,nu o tara metisata.
  Care permite stramutari de populatii,incalcind prev.Constitutiei Romaniei.
  Cite un pic, pic,stramutarile de populatii -sub masca razboaielor provocate tot de ei,alungind populatii din tarile lor,isi fac loc la noi.
  Exemplul edificator, Razboiul din Gaza,milioane de palestinieni fugind,alungati.
  Romanii au fugit tot din cauza unui razboi,economic !
  SUA si UE pun presiune pe centrul si estul Europei cu relocarea,desi stiu ca adusa la sapa de lemn economiceste,refugiatii nu vor ramine aici,presind occidentul.Si totusi ne forteaza ,asta este smecheria cu cast Schengen,sunt mina in mina cu Austria,Germania,Italia ,Grecia,Olanda ce au vazut ce inseamna „Claregi”,acum isi apara ce a mai ramas si obliga Romania,Bulgaria sa le „echilibreze”dandanalele.
  Saracia este „norocul”nostru, indiferent ce zice austriacul,ei tot vor pleca!

 23. In vami se practica o SPAGA INFIORATOARE ! Nici nu ne imaginam la ce nivel. De aceea la conducerea MAI sunt pusi „oameni de incredere” respectiv exclusiv din partidul prieten al lui Ioha.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.