Iliescu, ”mai popular” decât Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a declarat, luni seară, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Întrebat la Realitatea Tv dacă „minoritarul Iohannis” a făcut ceva, în două mandate, pentru minoritarii maghiari care l-au votat, Kelemen Hunor a arătat că nu poate face un bilanţ, deocamdată, dar a apreciat că Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere.

„N-aş putea să fac bilanţul mandatelor preşedintelui Iohannis acum, în două – trei minute. Când îşi termină mandatul, vom face acest bilanţ. Deocamdată, sigur, există nemulţumiri. Eu văd la comunitatea mea cam cum s-a schimbat abordarea faţă de preşedintele Iohannis.

În 2014, când era în competiţie cu Victor Ponta, a luat peste 80% din voturile maghiarilor. Exista o încredere foarte mare. Acum a ajuns la o neîncredere cum nu a avut nici măcar, cred, Iliescu”, a arătat Kelemen Hunor.

El a susţinut că nu a fost în situaţia de a fi dezamăgit de preşedintele Iohannis, dar, pe de altă parte, ar trebui să existe transparenţă în privinţa viitorului acestuia după finalizarea mandatului.

„Nu, că nu am avut situaţia să fiu amăgit. Cei care l-au votat merită un răspuns, merită măcar o informaţie: „Oameni buni, merg acolo ca să fac următorul lucru”.

(…) Lipseşte transparenţa şi în această chestiune că, până la urmă, cei care te-au votat într-o proporţie uriaşă, după aceea într-o proporţie foarte mare, ca să prinzi şi al doilea mandat, totuşi merită un răspuns de la tine, de la preşedintele României. Oamenii care te-au votat nu sunt eu, eu nu l-am votat”, a spus Kelemen Hunor.

Amintind de afirmaţia preşedintelui Iohannis „Jo napot kivanok PSD”, din 2020, liderul UDMR a reafirmat că aceasta a reprezentat „o lovitură spre social-democraţi şi spre Marcel Ciolacu”.

„Preşedintele Iohannis a făcut acea greşeală, despre care am vorbit foarte mult, folosind limba maghiară, ca să lovească în PSD. (…)

A fost o lovitură spre Marcel Ciolacu, spre PSD, spunând şi lucruri care nu erau adevărate. Ştia şi Iohannis că nu e adevărat (că se negociază vânzarea Ardealului – n.r.), dar mă rog…

Acum, PNL e în coaliţia de stânga cu PSD”, a menţionat Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

7 Comentarii

 1. Cred ca si Ana Pauker sau Carol al II-lea l-au depasit in popularitate pe Johannis…la romani. La altii o fi in top…cu toate ca alogenii nu au tinut niciodata slugile prea baloase.

 2. Humor a uitat cat de po pular este Orbetele din HU, mai ales ca vine des in tzinutul Sekoyesc ca sa faca baia-haia de multzime, exclusa pentru romanashii noshtri ca le pute lor la nasol. Despre rromica edecarul nostru alogen shi el, tov.Iliescu, a trecut shi el ushor ca Orbetele de la kamunizm la khazarism trib 13 fortul Jilava (nu ca Ceashka maskota chibutzului PCR), mai ales ca precum mankurtul nostru Levantzica Tzapului, a facut organizatzia impostorului dovedit de eBreii normali, a tov.Weisel=cetatzean HU, shi a intarit organizatzia UTC cu verishorii lui foshti activishti, pe care dupa alergarea olympica a Regelui nostru i-a promovat pe post de 2 reguletzi, shi chiar un imparat, cu coroane daruite de la BNR de la aurul ramas inca in tzara, a lui Manoili=Isar escu. Se spera ca macar vor veni la priveghi shi vor canta manele bolshevice ca in vremurile bune, ei fiind inca tineri. Pot incepe de pe acum repetitziile cu Cantarea Romaniei pentru cel mai po pular, mai ceva ca altceva, ca nu se shtie. Partidul etnic a fost o alta creatzie a lui rromica Ylici Y. shi aduce aminte de legionarism (roshu unic ex.PCR), cu vedeniile lui atunci cand a adus minerii sa caftesca goyimii=Golanii. Acum ca se vrea po pularitate de cand cu lgbdt, aratatzi-mi shi mie un dalmatzian PCR fara pete. Poate merita bagat in seama, nu?
  O zi buna.
  Con

 3. Cine a cumpărat de mai multe ori pepene roșu din grămadă mare știe despre ce merge vorba.
  Îl aduci acasă,aduni familia la masă și vrei să-l guști, iar el e verde și încă are miros urât. Dezamăgirea e totală căci și așteptările au fost mari. Asa a fost și cu „oaspetele” de la Cotroceni..Folos zero și zece ani de rușine națională.. Numai șapca cât face..

 4. De ziua mea sa vina Mareea Ceausescu cu un tort cu fotografie Ion Iliescu miner ! La mina de sare ! Pe tort !

 5. Iohannis n-a facut nimic ptr romani.
  Intrebati-i pe Biden si Ursula (chiar si Nehammer) daca-s multumiti. Are trebui sa fie multumiti de cum i-a servit chiar si in paguba romanilor.
  Dar ca sa fim cinstiti, nimeni dintre cei care s-au perindat in fruntea romaniei nu a avut ca prioritate romanii. Marile finante, SUA, Ucraina…

 6. Naționalități conlocuitoare și săsălăii și bosgorii…Dacă nici in al 12-lea ceas nu v-ați convins…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.