Instituţie academică cu sediul în centrul Capitalei, imagine dezolantă, de şandrama

Această  uşă, fotografiată la interval de patru ani, în noiembrie 2019 , când mai avea un ciot de clanţă şi în noiembrie 2023, când era sprijinită cu un scaun hîrbuit, nu este de la buda unei cârciumi părăginite, din extremul periferic al vreunei mahalale din fostele oraşe muncitoreşti, azi nişte ghetouri ale mizeriei, înstăpânite de haitele de câini vagabonzi şi pisici fără stăpân.

Ușa soioasă cu  un ciot de clanţă,  după patru ani în aceeaşi stare, cu vopseaua roasă de trecerea deceniilor în care grija şi respectul pentru bunul public, faţă de locul de muncă şi, mai cu seamă, în raport cu funcţia socială a incintei din spatele uşii au dispărut, este de la intrarea în Marele Amfiteatru al unei instituţii academice cu sediul în centrul capitalei României:  Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila-Facultatea de Medicină Dentară.

La concucerea facultăţii se află  ca decan prof.univ.dr. Andreea Cristiana Didilescu şi un număr de cinci  prodecani: prof.univ.dr. Bogdan Alexandru Dimitriu, prof.univ.dr. Ana-Maria Cristina Ţâncu, prof.univ.dr. Sabina-Andrada Durac, prof.univ.dr. Anca-Silvia Dumitriu şi conf. univ. dr. Stana Păunică.

De câte ori aţi intrat în Marele Amfiteatru  ca să vă susţineţi cursurile, nu prea onorantă conducerea a Facultăţii de Medicină Dentară?

Situaţia ce cu multă amărăciune ne-a fost semnalată pare a fi emblematică pentru ansamblul managementului acestei instituţii de învăţământ universitar şi în total dispreţ pentru reputaţia şi prestigiul internaţional al fondatorilor şcolii româneşti de stomatologie.

Recrorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, prof.univ. dr. Viorel Jinga  spunea la preluarea funcţiei, cităm : Prin optimizarea permanentă a managementului instituțional, UMFCD va evolua de la cea mai reprezentativă universitate din România la statutul de lider european regional.

Cu imaginea dezolantă, de şandrama a unui mare amfiteatru, ne îndoim, ne îndoim, domnule rector, de politica pe care v-aţi asumat-o pentru asigurarea calităţii managementului instituţional.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 11
Vlad Dumitraș 282 Articole
Author

23 de Comentarii

 1. Bine că nu ne mai putem caca de atâția profesori doctori universitari pe metrul pătrat!…cu banii de pe o meditatie pot lua o usa nouă!…
  Să vă fie rușine nenorociților!

 2. Titlul nu e corect! Trebuia „Imaginea politicienilor români pentru activitatea politică în tara”!

 3. Rușine! Și când ne gândim la câți bani încasează facultatea din taxe … Le baga in salarii și cam atât. Văd că în conducerea facultății sunt numai doamne( și încă câte!!).Oare așa mizerie este și la ele în casa ??

 4. Imaginea asta si multe altele asemenea ei este in concret un simbol, o emblema a ROMANIEI de azi.
  Ce pretenții să ai de la un stat MAFIOTsi EȘUAT ?
  Aici ne-au adus decidentii corupți, nesimțiți și unii chiar trădători.
  PS. Orasele din România aproape fără excepție sunt murdare și triste.
  Ce fel de primari avem?

 5. „fostele oraşe muncitoreşti, azi nişte ghetouri ale mizeriei, înstăpânite de haitele de câini vagabonzi şi pisici fără stăpân” sunt opera domniilor voastre capitaliștii lu’ pește prăjit făcute după model american, ca-ți vrut o „țară” că afară. Droguri ați băgat, dați liber și la arme și veți avea ghetouri americane, atât de dragi vouă.

 6. Un decan si 5 prodecani, toti prof. Univ. Dr. Mitocani cu petrentii

 7. ca bagam miliarde in catedrala vecina cu magaoaia lui Ceausescu. Nu ne mai trebuie educatie, spitale, cultura. Vrem doar pomeni din imprumuturi!

 8. ȘI ATUNCI VĂ MAI MIRAȚI CĂ „UN CIUDAT” A VANDALIZAT MOMOMENTUL -MORȚILOR DEGEABA ???!

 9. Poate se aduna pe un icloud. Mi se pare ridicol sa-i aduci pe toti intr-o sala si sa-i umpli de creta si praf cand se pot da examene online, cand mai toate se rezolva online.
  Faptul ca le-au lasat neatinse inseamna ca nu mai au nevoie de ele.
  Nu inteleg de ce atata scandal pe lucruri care nu se mai folosesc sau sunt doar de uz intern daca au chef de golaneala fara sens.
  Cand iti bagi nasul in ciorba, altuia risti sa ti-l taie. Fie le asiguri fondurile de care are nevoie, fie iti ceri scuze ca i-ai deranjat. La urma urmai se poate practica ortodontia si chiar chirurgia si dintr-un camion dentar.
  Vii intr-o sala ca student, te aduni cu altii si ce faci? Aplauzi? Pe Ceausescu?
  Penibila abordare! Parerea mea!

 10. multi nici nu stiu unei Buzaul pa harta, van ghura de tatari magraoni turci manelisti de Bukres si teleorman.

  nu scapati de cutremurile alea mari si bombele Rusesti paste Bukres „groapa aia da chachat si sobolani a Europei”. Pa restu ce scapati, va steapta plutonu de executie pa stadion, darar ciuma paste casele voastre tataresti de teleorman.

  cea mai mare prostie, ca Ardealul, Moldova, Banatul si Dobrogea etc, sa se uneasca cu teleormanu, ftuvan beregata de tatari nespalati strambi, negrii la fatza, unu si unu. Sau terminat albii an romaniea. Cei cu cap si creer dedemult au plecat. Au ramas acolo numa prostii. La care li se zice roma.

  pa voi ancepe sa va doara capu, can vestul va da un IQ test.

 11. Lasă Dumitraș puiule ca vor scoate ușile și geamurile cu tâmplărie de lemn și vor pune termopane să fiți mulțumit. Și vor scoate parchetul din lemn de stejar și voi pune modernul parchet laminat. Și în locul scaunelor capitonate din diverse esențe de lemn, scaune scaune din țeavă metalică cu șezut din plastic

 12. Ce vreti oameni buni , astia-s ” dantisti” precum @ Corina . Ei nu stiu sa repare o ” clanta” , dar le merge clanta ……

 13. cind vad publicat vreun doctor in stiinte roman in revista NATURE il cred…pina atunci joc de glezne
  astia cu doctorate in stiinte umaniste…istorie, filozofie…sociologie, drept, aparare natzionala, psihologie…varzologie…mergeti bai fratzilor si va cistigati muncind cinstit piinea cu miinle voastre
  s-a saturat lumea de impostori
  traducatori de lucrari straine…multzi dintre ei…si reinterpretate cu tartacutza lor…ce a iesit atzi vazut si voi..
  romanii nu sint in stare sa produca nimic…dar totzi profesorii si academicienii astai multzi au ATITUDINE…
  cind or avea realizari sa aiba si Atitudine…pina atunci…mai incet

 14. Din pacate , capitala Romaniei este plina de constructii cu valoare arhitecturala si istorica , lasate in paragina.
  Pe langa ele trec nepasatori cei care guverneaza tara de 33 de ani , precum si primarul general al Bucurestiului.
  Sunt toti niste nesimtiti si impostori.

 15. E o imagine alegorică a României așa cum e ea acum.Au salarii de la 4-5000€net/lună/bucată diplomă la o căruță de diplome dar n-au 6-700 pentru un amărât de tâmplar căruia să-i dea vreo 300 ron să-si ia o clanță, ceva șmirglu, o rolă și o cutie de vopsea.Și pun pariu că au un autobuz de pârțari”tehnici” în pericol de cucui când adorm pe scaun și cad cu capul de birou, plătiți degeaba la 1500-2000€dela”buget” adică din buzunarul micului privat, sau, mai nou pe datorii externe.Pe unde am trecut cam așa stă treaba.Dar nu mișcă nimeni nimic.Ăștia sunt un trib aparte, stat în stat.

 16. Se mira la misto Vladut. Parca nu ar trai si buchisi la ordin in Romania (educata) a lui Johanis.

 17. Credeam că numai deputatul acela parcă de Cluj Ungureanu parcă, care s-a promovat în politica românească cu poze de chiuvete și toalete părăsite din subsoluri spitale atâta îl duce capul. Dar se pare că s-a mai găsit o persoană ce se vrea remarcată pozând un sector dintr-o de ușă mai veche. Unde ești Mișu Fotino cu scheciul: “Ce nenorocire mare / Am văzut ieri la intrare / Două mucuri de țigară / Aruncate jos pe scară.” Revoltatule domn Dumitraș credeți că rolul decan prof.univ.dr. Andreea Cristiana Didilescu ş prodecani: prof.univ.dr. Bogdan Alexandru Dimitriu, prof.univ.dr. Ana-Maria Cristina Ţâncu, prof.univ.dr. Sabina-Andrada Durac, prof.univ.dr. Anca-Silvia Dumitriu şi conf. univ. dr. Stana Păunică într-o facultate de medicină este să se ocupe de ușile amfiteatrului? Cotidianul cum poate publica asemenea mizerii?

 18. Ai perfecta dreptate dar baiatul a compus mizeria asta pentru unii ca ‘prostachel’ si nu pentru cei ca tine.

 19. Pentru d-alde ofuscați ca tine „diasporean” (de ciorogârla, probabil) și ultratelectualu Emile(probabil „milu”, cel învins de structuri) când o să vedeți d-astea pe la facultăți de medicină, fie ele și pe la Moscova ori Tirana, să dați o poză. Miluță puiule, crezi că onor persoanele enumerate de mata plutesc în sfere atât de înalte încât au uși similare acasă la ele?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.