Imagini rare, din Parcul Naţional Retezat

Romsilva a publicat pe contul de Facebook imagini cu o capră neagră şi iedul ei surprinși în Parcul Naţional Retezat. Specialiştii estimează că pe suprafaţa Parcului Naţional trăiesc două sute de exemplare de capră neagră.

„Imagini foarte frumoase cu o capră neagră și un ied în Parcul Național Retezat, într-o filmare realizată de colegul nostru Alin Dajulesc în cursul acțiunilor de monitorizare a faunei.

Populația de capră neagră din Parcul Național Retezat depășește 200 de exemplare. 

Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și un habitat sănătos pentru urși, lupi, râși, capre negre, cerbi, căprioare sau mistreți. Aici trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. 

Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme. 

Parcul Național Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România”, este mesajul Romsilva care însoțește imaginile.

Capră neagră și un ied în Parcul Național Retezat din cadrul Romsilva

Imagini foarte frumoase cu o capră neagră și un ied în Parcul Național Retezat, într-o filmare realizată de colegul nostru Alin Dajulesc în cursul acțiunilor de monitorizare a faunei.Populația de capră neagră din Parcul Național Retezat depășește 200 de exemplare. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei și un habitat sănătos pentru urși, lupi, râși, capre negre, cerbi, căprioare sau mistreți. Aici trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme. Parcul Național Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală.Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.Credit: Alin Dajulesc, Parcul Național Retezat*****Chamois with cub in Retezat National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #Retezat #Păduri #fauna #silvicultură

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 25 aprilie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Câți copii de prefect și-au facut vilă de vacanță în parcul națion în ultimii 30! de ani?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.