Imigrația ilegală în SUA – normalitate sau nebunie?

The Washington Post atrage atenția asupra manipulării datelor statistice legate de imigrația ilegală pentru cultivarea ”teoriei marii înlocuiri”, în plină campanie electorală. Ziarul american scrie despre dezinformările dintr-un grafic publicat la începutul anului și distribuit inclusive de Elon Musk pe fosta rețea Twitter, acum X.

Graficul arată că, pentru prima dată în istorie, numărul imigranților ilegali opriți la frontiera SUA depășește numărul nașterilor din Statele Unite. După un ”fact check”, The Washington Post a infirmat cele arătate în postarea de pe Twitter, dar fără să liniștească spiritele – niciodată  numărul imigranților a fost mai mic decât numărul nașterilor din SUA, scrie The Washington Post, adăugând că statistica nașterilor din SUA include și pe nașterile din părinți imigranți. Ziarul american arată însă că numărul opririlor la frontieră la care face referire graficul nu este echivalent cu numărul imigranților intrați în SUA, mulți dintre aceștia fiind întorși din drumul lor de autoritățile americane.

”O nebunie”, a comentat Elon Musk raportul dintre nașterile din SUA și cel al imigranților ilegali opriți la frontieră. ”Este ceva deliberat”, comentează un internaut. Pe de altă parte, Forbes scrie că economia americană are nevoie urgentă de mâna de lucru a imigranților.

Cert este că numărul imigranților ilegali ajunși la frontierele SUA a crescut mult în timpul administrației Biden, ajungând la un total de peste 12 milioane. Mulți dintre aceștia sunt lăsați să intre în Statele Unite, asta în timp ce numărul imigranților legali și cu studii este limitat la sub 100.000 pe an.

Recordul imigranților ilegali opriți la frontieră a fost înregistrat în luna noiembrie 2023, peste 250.000. Intervalul octombrie-decembrie 2023 deține recordul la numărul imigranților ilegali opriți.

Tema imigrației va domina campania prezidențială din 2024, fiind mai importantă decât politica externă a SUA și chiar decât economia. Ajutorul militar pentru Ucraina a fost blocat din cauza obstinației președintelui Biden de a ține granițele deschise. În plus, în rândul americanilor și-a făcut de zeci ani loc teama că țările latino-americane își golesc închisorile și azilurile și-i împing pe acești oameni în Statele Unite.

În contextul blocajului la care au ajuns Casa Alba și Congresul SUA, soluțiile pentru problema imigrației ilegale amintesc de perioada declinului Imperiului Roman. În luna decembrie, senatorul democrat Dick Durbin a propus recrutarea imigranților ilegali în Armata SUA, înainte de orice asimilare culturală. ”Știți care este numărul de recrutări în Armată, Marină și Forțele Aeriene? Nu pot să-și atingă cotele în fiecare lună. Nu găsesc suficienți oameni pentru forțele armate. Și avem acești imigranți fără documente care vor să aibă șansa de a se înrola și de a-și risca viața pentru această țară. Nu ar trebui să le dăm o șansă? Cred că ar trebui”, a spus senatorul democrat.

Pe de altă parte, statul Texas a decis să respingă ordinele primate de la administrația Biden și să urmărească propria agendă a imigrației. Casa Alba a amenințat că va da în judecată autoritățile din Texas, însă asta nu a oprit Garda Națională a statului să preia controlul asupra unei porțiuni din frontiera patrulată până atunci de agenții federali. ”Texasul apără frontiera sudică cu kilometri de sârmă ghimpată și bariere, pentru a descuraja numărul record de imigranți ilegali invitați la noi de politica nesăbuită a președintelui Biden. În loc să întărească legile imigrației, administrația Biden permite accesul nestingherit al cartelurilor mexicane care fac trafic cu ființe umane”, a spus Renea Eze, purtătoare de cuvânt a guvernatorului statului Texas.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

8 Comentarii

 1. „Pe de altă parte, statul Texas a decis să respingă ordinele primate de la administrația Biden”

  nu spunea mishteaux ca la ei …din TEXAS va incepe ?

  Vom vede daca un prophet stie mai multe decat un … statistician sau politician !
  (nu mai e muuuuuuuuuult ! 🙁 )

 2. Normal !
  Li🌈icii DemonRați Belicoși speră să manipuleze „voturile” Imigranților.
  Dar au facut p.r.o.s.t.i.a să asocieze, în Congres, problema Imigranților cu ajutorul pentru Urcaci.
  Și sunt în ZUGZWANG, măRog…🤣
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 3. Din cate am înțeles până acum au mandatul fraudulos al actualului președinte au pătruns ilegal 6 milioane de oameni. Scenele da la granița cu Mexicul sint de film distopic. Era de așteptat pentru ca Marea inlocuit face parte din agenda progresistă care macină ca o pecingine societățile occidentale post civilizație.

 4. Pe de a n-spea parte, likuricii lingatori in dos ai Putinatropului Antropid uita ca nici raku nu incerca sa fortZeze granitZele Rusiei, ca sa intre in raiul sovietic putinist.
  Intrebarea de baraj este: de ce fug putinosii din raiul putinist?…..[Rumburak]

 5. @ 19:40
  De unde știi că nu se încearcă forțarea granițelor Rusiei ?
  Ai fost tu acolo ? Ti-a Zis PreputZceanu la umSRI24 și l-ai creZut?
  Și vezi că Urcacii au închis granițele, nu Rușii, GENIULE !
  măRog…🤣
  [°°°RăuBouRag-UrKaK PribeaG-RăuBouRaG°°°]

 6. IDIOTENIE…
  Libertatea din SUA e buna doar pentru criminali si mafioti.

 7. Tzarile din care vin oamenii aia au fost complet distruse de armata SUA folosindu-se in cazul Japoniei inclusiv armele nucleare dar shi arme chimice in Vietnam shi Bacteriologice in China. Lasatzi orice sperantza voi cei care inca nu atzi plecat din Romania !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.