În anul 2019, fostul şef al SRI Eduard Hellvig a contractat un împrumut bancar în valoare de 730.000 de lei, pe o perioadă de 25 de ani, cu scadență în 2044, când acesta va ajunge la vârsta de 70 de ani. Ulterior, a accesat un alt credit de la Imocredit IFN, pe 30 de ani, care va fi achitat până în 2050, moment în care directorul SRI va avea 76 de ani, scrie gazetadecluj.ro.
În prezent, conform ultimelor date fianciare raportate Imocredit a falimentat, ca atare e foarte probabil ca împrumut să nu mai fie achitat de către Hellvig.
Imocredit IFN SA este o societate, cu sediul în Cluj-Napoca, specializată în acordarea de credite ipotecare, destinate finanțării investițiilor imobiliare diverse, cumpărării, construirii, reabilitării, consolidării sau extinderii imobilelor, construcțiilor cu destinație locativă, industrială sau comercială dar și achiziției de terenuri.
Asociaţi în societatea Imocredit sunt: Mureşan Vasile Mihai care ocupă şi funcţia de director Aldea Iacob, Ghite Sorin-Voicu, Ilea Vasile Mircea, Martin Miron, Sabău Vasile, Ster Radu Voicu, Tomoiaga-Nicola Cristian-Virgil. Conform ultimelor date financiare raportate, în anul 2023, Imocredit a avut 0 cifră de afaceri, 0 profit şi a adunat datorii de 13 429 992 lei.
Mureşan Vasile Mihai nu mai administrează nicio firmă. În schimb, Adela Iacob mai administrează două firme Imoinvest SA şi Terrafarm Exim SA. Imoinvest SA are ca obiect de activitate „dezvoltare (promovare imobiliară)”, iar, în anul 2023, a raportat un profit net de 4 920 607 lei. Terrafarm Exim SA are ca obiect de activitate Comert cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate. În anul 2023, Terrafarm Exim a raportat o cifră de afaceri de 11 579 591 lei şi un profit net de 838 321 lei.
Citeste mai mult aici
Nu e asta metoda patentata din 1990 incoace ? Iei un credit si banca da faliment
Totuși, câți dintre cei căpoși care au făcut împrumuturi uriașe, au achitat împrumuturile în ultimii 15-20 ani? Oare de ce cresc ircc-ul și ce naiba instrument mai are BNR pentru creștere și înșelare cetățeni obișnuiți care fac împrumuturi în bănci? Cine e fraier să spună verde în față metoda, sau, cine din finanțiști recunosc, că, creșterea instrumentelor BNR pentru împrumuturi are la baza neachitarea caposilor a împrumuturilor?! Niciunii! Oare de ce urla disperați cei de la BNR public, că, cetățenii pot face împrumuturi pentru achiziționat case in diferite perioade?
Povestea cu BCR se repeta. Clientela primeste credite dupa care banca da faliment si banii sunt bine-luati, nu se dau inapoi.
intreb si eu asa… daca as avea o functie importanta, si un prieten isi face 2 firme… una de publicitate si o IFN… eu ii dau contracte de publicitate de la stat, el imi da un credit… firma de publicitate merge, IFN-ul ii declara falimentul… eu scap de credit. Se cheama ca e trafic de influenta, spalare de bani, frauda, etc. sau se cheama „capitalism”
Nu degeaba se numesc ăștia „băieți deștepți”, nu? Noi proștii, suntem corecți, muncim, plătim știi avem salarii minime, pensii minime, viață minimă și taxe din care le plătim altora întrunirile. Ei deștepții au totul la maxim… și salarii și pensii și împrumuturi maxime plătite de alții. AȘA SUNT LEGILE IN ROMANIA, FĂCUTE SĂ FAVORIZEZE DOAR PE BĂIEȚII DEȘTEPȚI. Mafia siciliană era nimic pe lângă asta a noastră. NUMAI UN ALT „ȚEPEȘ” AR MAI PUTEA SA II DEA DE CAP.
Trebuia sa stii de la care IFN sau banca sa iei credit. Baietii destepti au stiut, pentru ca “e” destepti.