Implicarea Franţei şi Marii Britanii în conflictul Iran-Israel

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat duminica aceasta că Franţa şi Regatul Unit se numără printre ţările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică. Hagari a subliniat că Israelul şi ţările aliate „au dejucat” atacul iranian împotriva teritoriului său şi au interceptat „99% dintre tirurile” cu rachete şi drone.

Franţa a asigurat „autoapărarea” bazelor sale din Orientul Mijlociu în momentul atacului iranian asupra Israelului, datorită unor „mijloace de protecţie antiaeriană”, a anunţat duminică o sursă militară franceză, după ce Israelul a afirmat că Franţa l-a ajutat să dejoace atacul iranian, transmite AFP.

„Am contribuit la supravegherea şi apărarea bazelor unde suntem desfăşuraţi cu mijloace de apărare”, a declarat sursa militară franceză.

Prim-ministrul Regatului Unit, Rishi Sunak, a confirmat duminica aceasta că aviaţia militară britanică a doborât „mai multe” drone iraniene în timpul atacului lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva Israelului, informează AFP.

„Pot confirma că piloţii noştri au doborât mai multe drone de atac iraniene”, a declarat Rishi Sunak într-un mesaj video retransmis de biroul de presă premierului, cu puţin timp înainte de o reuniune a liderilor statelor G7, din care face parte şi Regatul Unit.

 

Foto Arhiva

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

24 de Comentarii

 1. Sau cind esti timpit, nu te lansezi in declaratii imbecile ! Cum insa practic toti „ministrii” impostorului Macron sint niste nulitati slugarnice, e normal sa apara astfel de declaratii ! Pai cine sa fie ba nene tembelul care sa creada ca Iranul ataca bazele franceze din regiune ?!?

 2. Or fi APĂRAT ca în Niger, măR🤣g…
  ■}RroumBourraQQ- L’EtatMajoriZde du GarRdes PatrRiotiQues Toulcenoises -RroumBourraQQ{■

 3. Bisericile genereaza razboaiele religiilor. Continuati, va bateti in inchipuiri si cruci taiate la traforaj !

 4. Tehnologia militara franco germana este de exceptie .Sistemele de radar si de lovire distrug tot ce misca .

 5. Lumea civilizată trebuie să colaboreze împotriva extremistilor de tot felul:De la Isis la Putin.

 6. Boul ăsta de macaron vrea război?…stai sa vezi când or ieși arabii pe străzile parisului…

 7. ȘI UITE AȘA -ISRAELUL ÎI FACE UN PUSTIU-MARE „PUSTIU DE BINE FRANȚEI!” CICĂ O SURSĂ FRACEZĂ„ Am contribuit la supravegherea şi apărarea bazelor unde suntem desfăşuraţi cu mijloace de apărare”, a declarat sursa militară franceză” SURSA ESTE ANONIM DE ANONIMĂ,DAR PURTĂTORUL DE CUVINTE ISRAELIAN:::„Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat că Franţa se numără printre ţările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran” ÎNAFARĂ DE USA CARE AR MAI FI FOST ȚĂRILE? -ȘI UITEA AȘA MÂNCĂRIMEA LUI MACRON AJUTATĂ DE ISRAEL ȘI USA -VA TRANSFORM FRANȚA ÎNTR-U CÂMP DE LUPTĂ: FRANȚA ARE CEA MAI NUMEROASĂ POPULAȚIE MUSULMANĂ -ȘI ORGANIZATĂ ȘI RADICALIZATĂ-DIN EUROPA! GURA BATE .URUL MACRONEL MICRON ! -BINE AR FI SĂ FIU PROOROC MINCINOS! ATENȚIE ROMÂNI -DEVESELU A FOST DOTATAĂ CU „PATRIOATE” ÎNDREPTATE ÎMPOTRIVA PRESUPUSELOR VIITOARE ATACURI IRANIENE ASUPRA EUROPULUI!

 8. Daca se va incinge mamaliga in Orientul Apropiat, occidentalii si SUA nu vor lasa Israelul singur si se vor amesteca direct, in ciuda declaratiilor actuale de neamestec.
  Iranul se umfla in pene degeaba si este pe cale sa faca o mare prostie. Iranul uita ca a luat-o pe coaja destul de rau chiar si de la Saddam. Cu adversari ca Israelul & occidentalii, va fi facut arsice. Ayatolahii aia care conduc Iranul dupa alungarea sahului, n-au avut niciodata minte destula.
  Occidentalii nu uita ca Iran este principala sursa de sprijin si finantare a teroristilor Hamas si Hezbollah……[Rumburak]

 9. Asta e buba, Franta are Baze militare in Orient. Dar Iran NU are Baze militare in Occident….SUA are 850 de Baze militate in Lume, dar Lumea NU are Baze militare in SUA…Nu este posibila democratia intr – o lume cum este azi. Azi exista Dictatura Planetara Americana si niste dictatori mai mici ici, colo….Asa era si cu 2000 de ani in urma, era Marele Dictator de la Roma si niste mici Tirani ici, colo…Iar problema Marelui Dictator era sa ii omoare pe micii Tirani…

 10. MDA !
  Asta n-a fost „atac” si nici n-a prea fost din Iran ! 😀
  Probabil persii desi ne-mozaici au aplicat etica mozaic-talmudica dupa atacul ilegal asupra ambasadei lor (primul de acest tip, mondial):

  Pildele lui Solomon 26:4-5
  4. Nu răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu te asemeni şi tu cu el.
  5. Răspunde nebunului după nebunia lui, ca să nu se creadă înţelept în ochii lui.

  SHALOM ! 🙂 (va fi nasolie la sfarsitul lui mai ! 🙁 „astia” de-abia-ncep 🙁 !)
  Iranienii au raspuns israelienilor dupa nebunia lor , ca sa nu se creada intelepti ! 😀

 11. @Ghita : atacul unei misiuni diplomatice pe teritoriul altui stat, cum se numește în gândirea ta?

 12. „@Radu Humor spune:
  13 APR. 2024 LA 22:44
  De ce nu musca iranienii momeala si nu ataca (inca) ISRAELUL cum: NU a prophetit PROPHETUL 😀 ?
  INTREB pentru case pare ca mishteaux … stie(!) ceva ! 😉 😀 😛”

  -> straniu acest „NU” bagat parca ca avertisment para-statistic aici TAMAN la o ora inaintea atacului monstrilor persieni 😀
  … N-asa ? [inseamna OARE ca mishteaux stie ca la sfarsitul lui mai va urma un ATAC-in-TREI …daca acest „NU” strecurat subtil aici insemna ca 3301 stiau ce va urma ? ! 🙁 🙁 🙁
  [ce pazeste MOSSAD-ul sau la fel ca statul Israel … fara USA e ZERO ? USA se duce ca hegemon vizibil buuuh 🙁 ! Totusi ! BIDENISTI au deja stricat mai mult decat se poate repara ! ]
  SHALOM ! Evreii din NY ies pe strazi contra sionismului genocidar ! 🙁

  IQ=?
  😉

 13. Războaiele sunt purtate și dirijate de cel rău prin slujitorii lui ,o mână de globaliști,care au impresia că lumea le aparține,că au dreptul să facă ce vor ,fără să realizeze fiind orbiți de puterea întunericului, că ultimul cuvânt îl are bunul Dumnezeu

 14. Consiliul de securitate trebuie să se intrunească de urgență și să oprească escaladarea situației.. Aici și america și-a dat seama că de fapt se dansează pe muchie de cuțit,.. și a cam intors spatele israelului. Deci ovreiul are de ales intre a se inchide in cochilie, sau a risca război global..

 15. „De ce nu musca iranienii momeala si nu ataca (inca) ISRAELUL cum: NU a prophetit PROPHETUL 😀 ?
  INTREB pentru case pare ca mishteaux … stie(!) ceva ! ”
  😎😎😎

  Ce … „stie(!) ceva” … mishteaux la „13 APR. 2024 LA 22:44” 😉 ! @tomlin 🤔🤔🤔
  🤫🤫🤫

  @tomlin 😀 inca nu-ti pare mishteaux un REAL PROPHET … ci-l crezi inca , dupa atatea „strambe” de 1/1000 fals-prophet ? 😐
  Crezi in STRANII COINCIDENTE ? 😛
  (ce la apucat, DAMBLALELE 😛 ; pe straniul mishteaux sa spuna „ce-i mai sus” exact calendaristic la data „13 APR. 2024 LA 22:44” ? 😛 😛 😛

 16. Sti exagerat de PREA-multe
  da-te Dr Q-ului de neutral plictisit !

  IQ>145 ! -> „PRETUL AUR-ului”= „NINGE PE FED!” 🙁 🙁 🙁 (?)

 17. tomlin spune:
  14 APR. 2024 LA 15:44

  postare falsa care trebuie stearsa ! Altfel, Nistorescu-i un zgarcit ca nu schimba logarea. A invatat el la UBB ca-i foloseste ?

 18. Pilotii avioanelor de vanatoare britanice si franceze spun si ei niste istorii tipice vanatorilor, spun minciuni vanatoresti! 99% drone doborate de ei, haida de, ne credeti idioti? Cum le-ati numarat si cum dovediti minciunile pe care le sustineti? Nu inteleg de ce se amesteca britanicii si francezii in afacerile dintre Israel si Iran. Israelul a fost bombardat la cerere, cerere inaintata Iranului de aviatia de vanatoare israeliana care a bombardat Ambasada Iranului. Iranul a onorat doar o cerere facuta de Israel prin avatia de bombardament israeliana. Daca Iranul a bombardat doar la cererea Israelului, ce treaba au UK si Franta cu asta? Vor oare si ei sa faca cerere?

 19. Acu făloșii generali patrioți, cu indicații prețioase de pe sticlă, ar trebui să stea strîmb și să se gîndească la ce tîrg au făcut cu ”patrioții”, devreme ce uite că francezul in colaborare cu neamțul au făcut un sistem mai performant și decît ”cupola de fier”,..considerată culmea apărării aeriene.

 20. ȘI UITE AȘA -ISRAELUL ÎI FACE UN PUSTIU-MARE „PUSTIU DE BINE FRANȚEI!” CICĂ O SURSĂ FRACEZĂ„ Am contribuit la supravegherea şi apărarea bazelor unde suntem desfăşuraţi cu mijloace de apărare”, a declarat sursa militară franceză” SURSA ESTE ANONIM DE ANONIMĂ,DAR PURTĂTORUL DE CUVINTE ISRAELIAN:::„Duminică, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a anunţat că Franţa se numără printre ţările care au ajutat Israelul să se apere de atacul fără precedent lansat de Iran” ÎNAFARĂ DE USA CARE AR MAI FI FOST ȚĂRILE? -ȘI UITEA AȘA MÂNCĂRIMEA LUI MACRON AJUTATĂ DE ISRAEL ȘI USA -VA TRANSFORM FRANȚA ÎNTR-U CÂMP DE LUPTĂ: FRANȚA ARE CEA MAI NUMEROASĂ POPULAȚIE MUSULMANĂ -ȘI ORGANIZATĂ ȘI RADICALIZATĂ-DIN EUROPA! GURA BATE .URUL MACRONEL MICRON ! -BINE AR FI SĂ FIU PROOROC MINCINOS! ATENȚIE ROMÂNI -DEVESELU A FOST DOTATAĂ CU „PATRIOATE” ÎNDREPTATE ÎMPOTRIVA PRESUPUSELOR VIITOARE ATACURI IRANIENE ASUPRA EUROPULUI! IAR NU-I BINE CU RE-CENZURA

 21. Nu stiam ca Israelul este in NATO ,atita timp cit exista si acolo baze militare ale englezilor si francezilor.

 22. @Paulian Ionescu
  Ha ha, n-ai inteles bine. Nu Israel e in NATO. NATO e in Israel. In buzunar.

 23. @ 14:53
  Tehnologia militara franco germana este de exceptie: mai ales LeoparZii ăia in care cresc deja buruienile !
  Pe terenurile mănoase din Urcaca ale lu’ Monsanto, Cargill samd. AKA Rat’sChild, măR😜g…
  ■(RroumbouRraQueZ -L’EtatMajoriZdeZ du GardeZ PatriotiqueZ ToulcenoiZeZ -RroumbouRraQueZ)■

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.