Important: Decizie în Guvern despre ajutoarele de încălzire

Guvernul a aprobat menţinerea în plată, la acelaşi nivel, a drepturilor de ajutor de încălzire şi a suplimentului pentru energie pentru perioada rămasă din sezonul rece 2023-2024, în contextul modificărilor legislative survenite în ultima perioadă, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, printr-un comunicat.

„Cererile soluţionate în toamna anului 2023, cu precădere cele referitoare la sumele acordate în vederea achiziţionării de material lemnos, se menţin în plată, în aceleaşi condiţii, şi în primăvara anului 2024”, se menţionează în comunicat.

Astfel, noile criterii de acordare a ajutorului de încălzire şi a suplimentului pentru energie, prevăzute de Legea privind Venitul Minim de Incluziune (VMI), care a înlocuit Venitul Minim Garantat (VMG), se vor aplica doar pentru solicitanţii care au depus cereri de acordare a ajutorului de încălzire şi a suplimentului pentru energie după data de 1 ianuarie 2024.

Actul normativ a fost aprobat de Guvern şi pentru ca majorarea cu 13,8% a punctului de pensie, aplicată de la începutul anului, să nu afecteze drepturile de ajutor pentru încălzire deja stabilite şi/sau plătite, cum este cazul ajutoarelor pentru cei care se încălzesc cu lemne şi/sau alte materiale solide ori petroliere.

Totodată, se va aplica scutirea de la plata debitelor, în situaţia în care acestea au fost deja constituite prin decizia directorului executiv al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială judeţeană/a municipiului Bucureşti.

„Măsura aplicată vine în sprijinul celor aflaţi în dificultate financiară, mai ales că o mare parte a beneficiarilor de ajutor pentru încălzire şi a suplimentului pentru energie fac parte din categoria pensionarilor şi a familiilor cu copii, aceştia fiind cei mai afectaţi în condiţiile în care nu vor mai putea beneficia de aceste măsuri de protecţie”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. Bă demenților, doar cei pe încălzire cu lemne? Cei pe gaze din pensionarii reali nu ajutorații și milogii cu vârsta peste 60-65 ani, nu? Ce au ultimele categorii de sunt ocoliti de ajutoare, au țepi pe spate, mucegai pe mâini, cuie în talpă și în cap, cretinilor? Ăștia cu lemne sunt turistii la alegeri politice și trebuiesc plătiți prin sponsorizare?

 2. Oricum este pomana electorala…Romanii platesc energia, calorica sau electrica cam de spte ori mai mult decat pretul de productie si de distributie! De ce? Pentru o mafie care-i la guvernare. Mai mult, se pregatesc legi prin care cei deconectati de la termoficare, sursa de pierderi uriase, in concluzie costuri uriase aruncate pe spatele cetatenilor!, vor plati 50% din aceste costuri. Daca guvernul finanteaza centrale pe gaz in fiecare apartament, costurile de incalzire pe care guvernul le subventioneaza s-ar reduce la jumatate (ar fi o subventionare punctuala, dupa care totul se transfera la cetatea). Mai mult, impactul asupra mediului, poluarea cu CO2 s-ar reduce cu cel putin 70%!!!! Gazul s-ar arde in casa, la propriu, cu un randament de cel putin 95%! Toate pierderile de transport si productie la CET ar fi eliminate. De ce nu se face acest lucru de bun simt? Pentru ca hranim o mafie imputita de tradatori! Pentru ca gazul este pentru austrieci si nu pentru scalvii romani cetateni de mana a saptea ai UE! Asa ca aveti grija cum votati! Cel mai important este sa iesiti la vot! Viata noastra si a copiilor nostri este in pericol!

 3. este discriminare. pretul trebuie sa fie scazut PENTRU TOI ROMANII. Tara bogata unde romanii platesc pentru utilitatii la preturi mai mari decat cei carora le vindem! in toata europa au scazut preturile utilitatilor, la noi cresc, iar cei in dificultate sunt protejati de stat? ce este asta? protectia este a statului cu BANI LICHIZI CATRE SARACI. AJUTOARE IN MANCARE. PRETUL UTILITATILOR ESTE LA FEL PENTRU TOTI BHAI! aceste discriminari si divizari ale p000limii sunt facute cu un singur scop: lipsa de reactie, de revolta si frica de a nu pierde privilegiul statului! este exact ce a facut iliescu cand a pensionat o tara intreaga, este exact ce fac acesi socialisti ticalosi, marind pe ne-ve aparatul mamut bugear, pentru a-su asigura majoritatea tacuta, care de frica, tine cu stapanirea porcilor fermei! TREZITI-VA BHAI! ASA ESTE CREATA DE GUWERNER „CAPRA VECINULUI”, PRICEPETI?

 4. EXHIBAREA CESTIUNII
  CeaMaiBuna AJUTOARARE, ce putin pentru CeiDinBlocurileCuTermoficare este ca STATuu’ (Degeaba … 🙂
  SA NU LE MA FURE BANII PE „CALDURA” INEXISTENTA IN SENSUL” PLATII PENTRU ARDEREA UNUI COMBUSTIBILA CARE LE DA „GIGACALORIE”’, TERMEN PUS LA MITSTOCK CINIC SA IA MINTILE (DEJA PUTINE SAU IMUTZINATE PRIN SCOLARIZARE NAROADA SI DISTRUGRE BIOLOGICA PRIN MANCARE ARTIFICIALA SI OTRAVITA) FRYERS, DE PESTE 60 DE ANI!.
  La Blocurile cu Termoficare Caldura la Calorifere SI Apa Calda la Bucatarii SI Bai „vine” de la Punctele TERMICE unde ajunge ABURUL scapat din Turbinele care rotesc Generatoarele de CURENT Electric, ENERGIE Electrica pe care O PLATESTI ImPlacabil, InEvitabil, NeGresit si I-Re_FUTABIL masurata la CONTORUL de Curent Electric.
  ABURul care INTRA in Turbinele Rotitoare DA Energia TERMICA corespunzatoare TEMPERATURII sale MARI , de circa 800 – 900 de Grade Celsius (NU mai stiu EXACT, dar ma voi interesa …) care Energie ROTESTE Generatorul de CURENT Electric!
  Temoperatura de IESIRE a ABURULUI este de cam 400 de Grade.
  Inca poarta in el ENERGIE Termica, DAR NU mai poate fi folosita la AltCEVA decat la SERE si Apartamente de locuit OAMENII in Confort TERMIC!
  DPDV Termodinamic NU mai are Valoare.
  TRIMIS la Punctele Termice de Cartier este folosit la Incalzirea APEI care devine CALDA si se duce la Calorifere, Bai, Bucatarii.
  SINGURUL Motiv pentru care se POT cere BANI JUSTIFICAT este pentru TOT CE tine de Operatia prin care ABURUL de SUB 400 de Grade Celsius (ca se mai raceste pe Parcurs, de la CET la Punctele Termice de Cartier) faca Apa Calda din Calorifere, Bai, Bucatarii, PLUS un Profit Rezonabil.
  CONCLUZIA I_RE_FUTABILA CA ESTE O HOTIE CINIC A CERE BANI PE CALDURA DIN TERMOFICARE SI UN MITSTOCK SI MAI CINIC CU „REPARTITOARELE”

 5. CONCLUZIA I_RE_FUTABILA CA ESTE O HOTIE CINIC A CERE BANI PE CALDURA DIN TERMOFICARE SI UN MITSTOCK SI MAI CINIC CU „REPARTITOARELE”
  TOATE Discutiile despre „GIGACLORII”, Repartitoare, etc. sunt FRECTII Ticaloase, in Batjocura CINICA si de FURAT Bani de la Cetatenii Romani, care stau in FRIG si care MOR MaiRepede, si NU mai iau Pensia la care au VISAT Sarmanii TOATA Viata lor UNICA, risipita DEGEABA!
  In Anii 60 – 70 stateam cu Ferestrele DESCHISE Iarna, ASA era de Cald, ca NU le venise INCA Ideea – nici Comunistilor – de a FURA Bani de la Bobulatiune pe NIMIC!
  Ideea asta a lu’ Dreacuu’ a fost intromisionata in Mintea NeScolita a lui Ceausescu de catre OAMENII lu’ Dreacuu’ , PREZENTI si ATUNCI in Romania (In Ciuda SI cu Complicitatea Unora DIN Organe, altFEL fff Grijulii de a persecuta pe DestuiRomani), cu Ocazia Crizei Petrolului din Anul 1973.
  AU mizat pe Mintea de Tzaran ZGARCIT a lui Nicolae si AU castigat … 😊
  Profitorii de AZI ai IDEII Ticaloase de a LUA Bani DEGEABA, pe Ceva care NU exista (Caldura prin Ardere de Combustil PENTRU INCALZIREA Apartamentelor Bobulatiunii CU Termoficare, CALDURA aceaasta este Energie REZIDUALA care NU MAI POATE FI FOLOSITA ALTFEL,
  DECAT la Incalzirea INTEGRALA (Calorifere, Bai, Bucatarii ale Oamenilor MUNCII – de SCLAV – ) ar trebui sa nu il mai injure pe Ceausescu … 😊
  IO am TOT intrebat de peste 50 de Ani despre MAGARIA Asta teribila …
  NU SE raspunde NIMIC!
  Se FURA Bani in Contnuare ASTFEL de la SARACI, intru Exterminare cu o Inversunare de TAMPITI, pen’ca „PROSTIMEA” este BAZA, Talpa Tarii in CAPuu’ carei … 😊 TREBI s-au INFIPT de BunaVoie si cu Delicii PERVERSE (Cum AltFEL la Niste DeGenerati ?).
  Varianta SCAPARII in OFF SHORE dupa Banii FURATI, NU cred ca va mai fi POSIBILA, judecand dupa Ultimele EVOLUTIUNI GeoPOLITICE … 😊

 6. SE VEDE si de pe LUNA, ca a LUA Bani pe „Caldura” din Termoficare
  (Altii BANI decat Banii cuveniti
  PREPARARII Apei CALDE in Punctele Termice si Transpotului catre Blocurile de Locuinte
  PLUS Transportul Aburului de la CETuri – Centrale ELECTRICE Termice – la Punctele Termice de Cartier, PLUS un Profit REZONABIL)
  ESTE un BIR NeCuvenit, o HOTIE Criminala prin Consecinte asupra PROPRIULUI POPOR, Bir FuLUAT cu o Înverșunare mai mare decat a LIFTELOR Barbare si „CIVILIZATE”
  (Imperiile VECINE, TREI la Numar, CareMaiDECare mai ale lu’ DREACuu’)
  care ne-au DISTRUS Biologic prin FURT de HRANA, SI prin UCIDERI in Razboaie, SI Represiuni Salbatice, SI prin Rapiri de CeleMaiReusiteExemplare de Indivizi Romani SAU Ademeniri in Strainezia, Cestie care se FACE si ACUM …
  De catre Javrele Dreacuu’ de AICI, invatzate de LIFTELE DREACuu’de AFARA …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.