În colaps financiar, TVR finanţează un film regizat de Sergiu Nicolaescu

În prag de colaps financiar, cu restructurări şi în plină reorganizare, televiziunea publică găseşte bani pentru a finanţa filme. Una dintre peliculele finanţate este „Trenul Morţii”, în regia lui Sergiu Nicolaescu, care va primi de la TVR 380.000 de lei.

Conducerea TVR a aprobat finanţarea din bugetul propriu a două filme, unul fiind „Trenul Morţii”, regizat de Nicolaescu. Hotărârea a fost luată deşi săptămâna trecută, după rectificarea bugetară, guvernul a tăiat 1,9 milioane de lei din fondurile Societăţii Române de Televiziune. Banii figurau ca neutilizaţi în contabilitatea companiei publice şi erau destinaţi investiţiilor.

Regizorul Sergiu Nicolaescu este şi preşedintele Comisiei de Cultură din Senat.

Banii pentru cele două filme au fost alocaţi într-un moment în care datoriile companiei ajung la milioane de euro, iar o parte a angajaţilor urmează să-şi piardă locul de muncă. Potrivit Consiliului de Administraţie al TVR, în noua schemă organizaţională vor rămâne 2.400 de locuri de muncă şi vor fi desfiinţate aproape 900.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.