În dezacord cu PDL: UNPR nu doreşte un nou prag electoral

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat miercuri că Uniunea agreează alegerea parlamentarilor prin vot uninominal pur.

Întrebat ce modalitate de alegere a parlamentarilor susţine UNPR, Marian Sârbu a precizat că „votul uninominal pur este varianta agreată, în principiu” de Uniune, precizând totodată că în cazul acesta „nici nu s-ar mai justifica un prag electoral”, informează realitatea.net.

Sârbu a precizat că, dacă se păstrează actualul sistem de vot sau se merge pe altă variantă, trebuie păstrat pragul electoral de 5%.

De partea cealaltă, PDL agreează varianta votului uninominal pur, dar şi schimbarea pragului electoral, în timp ce minorităţile şi UDMR au reticenţe faţă de acest sistem şi tind mai degrabă către un sistem mixt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.