În România, nu e bine să „muncește“ frateee!!

Ca la români la nimeni. Sunt angajat, plătesc asigurare medicală, am PFA, plătesc altă asigurare medicală, obțin venituri din altă activitate, plătesc a treia asigurare medicală și beneficiez de aceeași asigurare medicală ca o persoană cu ajutor social. Nu știam că eu când mă îmbolnăvesc, mă internez de trei ori în același timp sau iau trei tratamente în același timp, etc. În România, nu e bine să „muncește“ frateee!! Mai bine, îți bagi ajutor social. Cum ne-a făcut țara așa proști să înghițim (…) astea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Author

18 Comentarii

 1. Cum sa muncesti in RO si sa plates ti bani gunoaielor din guvern si ei sa fure si sa trimita bani si ajutoare in Urcraina la ordinul Diavolului drogat si criminal ammerrllocc

 2. de unde sa primeasca specialii, de unde sa fure astia ce ii mai prind cu portbagajul? Ai?
  Exempu:
  -muncesti 35 de ani cu 4000 salariu, iei pensie 1360 lei.
  -nu muncesti de loc, iei ajutor docial 1250lei.
  Concluzie, votati PSDNL.

 3. La fel e si cu pensia.
  Daca unu’ a muncit 40 de ani pe salar mic are aceasi pensie ca ala pe ajutor social care a muncit doar 10 ani pe acelasi salar mic.

 4. Păi, frate, dă unde vrei tu să mănâncă gura la toți care nu face nemic, dacă nu muncește? Păi vezi? Dă la tine, dă la mine…Că dacă stai, ajunji să te sâmț intorpant șî te gândești cum să ai.Și dacă iești baștan, dai beșaut să iei.Șî de unde să iei? Iei de la ăl care are, care este dă muncește ca să are! Șî dacă ie mulți, aduni!Așea!

 5. De acord cu ăsta care ”muncește”.. Vizibil nu te lasă să produci. De faci ceva categoric sunt peste tine tot felu de organe și tot felu de amenzi. Adică tendința este de a omorî particularul, de a falimenta de fapt tot.. E o politică tembelă și nu cred că nu au inteligența să vadă cum că e cazul să te lase la produs, in orice imprejurare.. De am eu bani are și altu prin mine..De nu am eu,. ai doar degetu din mijloc..

 6. Dac’ iești pupător di muaști li🌈icanii, vuotez’ cu Cuovrigu’ n-ari cum să-t’ hie rau in Rominiia, uăi!…

 7. -„muncesti 35 de ani cu 4000 salariu, iei pensie 1360 lei.”(Dar)!ASTA DE UNDE AȚI SCOS-O? IAR CU GOLĂNIILE DIN „SISTEMELE: AJUTOARE SOCIALE;CERTIFICATE MEDICALE,ADEVERINȚE MEDICALE DE HANDICAP-URI;SALARII MARI ÎN MÂNĂ -CONTRIBUȚII SOCIALE (PENSII,SĂNĂTATE) LA SALARIUL MINIM; CATEGORII CU SALARII-VENITURI CU SPORURI ÎNCHIPUITE ȘI PENSII SPECIALE:; -CINE LE-A INVENTAT,CINE UMBLĂ DIN „SERVICII ÎN SERVICII PENTRU A SE ARANJA”-OARE NU =ROMÂNII= „DREPT PENTRU CARE -„DESCURCĂ-TE ROMÂNE-DESCURCĂREALA ȘI TRASUL PE SFOARĂ=SPORTURI NAȚIONALE”==LE PRACTICĂ?

 8. —ZICE CINE ARE „PITA ȘI CUȚITUL ÎN MÂNĂ”:-O PENSIUCĂ ȘI DE LUNA VIITOARE EȘTI PENSIONAR CÂT MAI TRĂIEȘTI! -BINE,BINE DOMNULE ,Ș-UN PURCEL DE CRĂCIUN-SĂRUT MÂNA! -„muncesti 35 de ani cu 4000 salariu, iei pensie 1360 lei.”(Dar)!ASTA DE UNDE AȚI SCOS-O? IAR CU GOLĂNIILE DIN „SISTEMELE: AJUTOARE SOCIALE;CERTIFICATE MEDICALE,ADEVERINȚE MEDICALE DE HANDICAP-URI;SALARII MARI ÎN MÂNĂ -CONTRIBUȚII SOCIALE (PENSII,SĂNĂTATE) LA SALARIUL MINIM; CATEGORII CU SALARII-VENITURI CU SPORURI ÎNCHIPUITE ȘI PENSII SPECIALE:; -CINE LE-A INVENTAT,CINE UMBLĂ DIN „SERVICII ÎN SERVICII PENTRU A SE ARANJA”-OARE NU =ROMÂNII= „DREPT PENTRU CARE -„DESCURCĂ-TE ROMÂNE-DESCURCĂREALA ȘI TRASUL PE SFOARĂ=SPORTURI NAȚIONALE”==LE PRACTICĂ?

 9. —ZICE CINE ARE „PITA ȘI CUȚITUL ÎN MÂNĂ”:-O PENSIUCĂ ȘI DE LUNA VIITOARE EȘTI PENSIONAR CÂT MAI TRĂIEȘTI! -BINE,BINE DOMNULE ,Ș-UN PURCEL DE CRĂCIUN-SĂRUT MÂNA!–MILIARDARI,MILIONARI,SUTE MIARI–15%; TRAI CÂT DECÂT DECENT 45%; 40% VAIDEEI-NI===DEMOCRAȚIA ÎN FLOARE, =!SOCIETATEA ACTUALĂ DIN MAJORITATEA ȚĂRILOR „BLOCULUI SUPER DEMOCRAT -DECI ȘI DE LA NOI „PROTEJAȚII ȘI COCOLOȘIȚII LOR”!

 10. MILIARDARI,MILIONARI,SUTE MIARI–15%; TRAI CÂT DECÂT DECENT 45%; 40% VAIDEEI-NI===DEMOCRAȚIA ÎN FLOARE, =!SOCIETATEA ACTUALĂ DIN MAJORITATEA ȚĂRILOR „BLOCULUI SUPER DEMOCRAT -DECI ȘI DE LA NOI „PROTEJAȚII ȘI COCOLOȘIȚII LOR”!„ȘI TOTUȘI CÂND DORMIȚI CU 3 „JOBURI”? ȘI SĂ ZICEM: DACĂ AȚI PLĂTI „DĂRILE PENTRU PENSIE DAR MAI ALES PENTRU SĂNĂTATE NUMAI DIN SALARIU ȘI V-AȚI RUPE PICIORUL ÎN„PFA-UL” D-VOASTRĂ–AR FI CORECT? -SĂ VĂ ASIGURE STATUL TRATAMENT GRATUIT?

 11. … și când ridici dividendele plătești asigurare de sănătate chiar dacă ești angajat și plătești la salariu. Este dubla impunere, dar nu interează pe nimeni.

 12. Întreb:
  – Abia acum și-a dat seama că reforma politica din Romania funcționează pe acest sens în țară?

 13. „Este dubla impunere”

  Nu este impunere, este taxa care se plateste la toate veniturile, inclusiv la pensie, peste un nivel. Inteleg, este neplacut.

 14. S-au mărit pensiile n % , cele pe contribuție 2-3 sute de lei (în cazuri fericite), cele speciale (fără contribuție ) 3000-4000lei. Stat social PSD-PNL nu-i așa? Iar de pomeni sociale la cei care nu știu că trebuie vreodată să muncească nu pomenim, cine să-i pună pe „eroii ” actuali perpetuu pe funcții că „specialii „au totuși pretenții și nu merg la vot.

 15. de 34 de ani, securicii si acum progeniturile lor se declara „saraci”…vacante exotice, bolizi de luCe-lux, dar daca-i intorci cu capu-n jos una de-un leu nu le cade dan buZnare, fraaateee! ipocrizia este maxima, manipularea la fel si NU va vad pe nici unul in strada, protestand, de cand pohta si nenea cu tablourile ascunse in cimitire au schimbat codul fiscal, facandu-l de neinteles chiar si pentru „digitalizatii” ha-naf! in strada jeane! acolo se face „presiunea” pa tradatori! TREZESTE-TE GHEORGHE! TREZESTE-TE IOANE! apropos, in afara de Av. Elena Radu, nu vad pe nimeni sa se agite pentru DREPTURI FUNDAMENTALE! toti viseaza functii la putoare. atat.

 16. IEȘI ÎN STRADĂ, dacă ai nemulțumiri!
  Vrei să-ți rezolve alții problema? Nu-i destul să fii cititor la Coti’, și scriitor tot a’ci, că astea nu-s acțiuni sociale…

 17. Am plătit si eu 350 de lei pe luna Asigurarea Medicala pe 4 luni pana când mi-a mers Cardul de Asigurare Medicala si am cerut Banii înapoi 600 de lei de la Anaf !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.