În sfârșit, o veste bună de la CM de handbal

În sfârșit, o veste bună de la CM de handbal. După rezultatul usturător din meciul cu Danemarca, Cristina Neagu a luat o decizie care ar putea schimba datele problemei. 

Un început bun

România a câștigat lejer meciul de deschidere la turneul final al CM de handbal feminin,care are loc în Danemarca, Suedia și Norvegia, reprezentativa statului Chile neputând fi altceva decât un sparring partner. A urmat al doilea meci, în care Serbia era privită ca un adversar periculos, după ce chinuise o mare parte din meciul din prima etapă naționala daneză, dar tricolorele au făcut un joc aproape perfect și s-au impus neașteptat de clar. De aici și o creștere de optimism pentru ultimul meci din grupa preliminară în compania Danemarcei, dar nordicele ne-au trezit cu duritate la realitate, pur și simplu surclasându-ne la toate capitolele.

O înfrângere usturătoare

O înfrângere usturătoare venită din partea uneia dintre favoritele turneului, dar care nu afectează foarte mult, pentru că acum, în a doua fază pe grupe, alături de Germania, Polonia și Japonia, avem deja cele două puncte din partida cu Serbia.

Teoretic, toate cele trei adversare, chiar dacă vor fi meciuri grele, sunt accesibile și, dacă le vom bate, sigur ne vom asigura prezența în sferturi. Toate partidele din prima fază le-am jucat fără MVP-ul handbalului românesc, Cristina Neagu, aflată în Danemarca, alături de echipă, dar în program individual de lucru, ca urmare a problemelor medicale pe care le are. Însă, după corecția în fața danezelor, Cristina a venit cu o veste la care puțini mai sperau. Neagu intră imediat în programul normal de pregătire și am putea-o vedea pe teren, măcar parțial încă de la meciul cu Germania. Vedeta lotului nostru a confirmat această schimbare în bine a situației ei pentru FANATIK.

 Mă simt mai bine, în fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine. Ultima oară am intrat în sală cu echipa, am avut nişte şuturi. Deocamdată nu ştiu exact care este situaţia mea.

Încerc de la zi la zi să fac mai mult. Am nevoie măcar de un antrenament full cu echipa pentru a intra la joc. Putem spera că voi reveni în grupele principale.

Am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa.

Nu este cea mai fericită situaţie pentru mine având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni… handbal mă refer. Dacă va fi şi voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

 1. Primele două meciuri cîștigate n-au fost vești bune?
  Cu Danemarca, după cu scria cineva în altă parte, a fost „o infrangere „planificata” dar mult prea severa”. Nu știu ce-a vrut să zică dar mie mi s-a părut meci trîntit.

 2. @Calin
  -cursa lu Jesse Owens in ’36 a fost „o infrangere planificata”:
  nazistii aveau cele mai (bune) tari droguri,
  ori l-au doppat pe negru
  ori nu i-au dopat pe arieni
  (performantza nu se obtine doar cu proppaganda!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.