În scop terapeutic În Ucraina se legalizează canabisul

Rada Supremă a Ucrainei (Parlamentul) a votat joi, în primă lectură, o lege sprijinită de preşedintele Volodimir Zelenski, care legalizează utilizarea terapeutică a canabisului pentru a ajuta militarii şi civilii care suferă de stres post-traumatic ca urmare a războiului provocat de invazia rusă, transmite EFE.

Legea fusese promovată de deputatul Iaroslav Jelezniak, din partea partidului de opoziţie centrist Holos (Vocea, în ucraineană), şi a avut sprijinul a 268 de deputaţi din Rada ucraineană, care are în total 450 de locuri.

Textul de lege permite cultivarea, circulaţia şi utilizarea industrială, ştiinţifică şi tehnică a marijuanei atunci când aceasta este destinată tratării cancerului şi a „stresului post-traumatic” cauzat de război.

Într-un discurs rostit în Parlament pe 28 iunie, Zelenski a declarat că susţine această lege pentru ca „toţi cetăţenii, bărbaţi şi femei din Ucraina, să nu fie nevoiţi să sufere durerea, stresul şi trauma războiului”.

Săptămâna trecută, un grup de soldaţi ucraineni a cerut Radei să adopte legea cât mai curând posibil.

Potrivit Innei Ivanenko, de la ONG-ul Pacienţi ai Ucrainei, „aproximativ 4 milioane de persoane” ar putea avea nevoie de tratament cu canabis medicinal ca urmare a războiului.

Ivanenko a estimat că 2 milioane de ucraineni care suferă de cancer şi de alte boli grave ar beneficia de pe urma dezincriminării parţiale a acestui drog.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

21 de Comentarii

 1. Doua soiuri mari si late sunt cele mai gustate pe lume: White Widow și Kalashnikov.

 2. He he ! Asta-i cam ca legea aia de aparuse pe vremea lu’ nea Nicu, parca cu nr. 400, de iesise si varianta : „Articolul 402, bea si sefu’, bem si noi !” … Si, cum nu poate sa-si permita orice pulifrici ucrainean „produse” de calitate ca Zelenski (cocaina si metamfetamine), baba Rada ii serveste cu produse „bio”, drogul saracului !

 3. Acum sa vezi trafic cu aceste substante ,nu numai cu tigari si arme venite din Ukraina.

 4. A , deci numai durerea, stresul si traumele provocate de razboi sa poata fi anihilate sau macar reduse prin aceasta metoda!
  Dar de ce nu si durerile, stresul si traumele cauzate de alti factori, de boli de exemplu,in special de cancer, sa nu poata fi anihilate sau reduse prin aceasta metoda, care prinde tot mai mult in lumea larga ?
  Intrebare pentru autoritatile din Romania !

 5. Buna treaba.. nu sep oate zice ca Ucraina nu este o tara „experimentala”. Vor mai urma multe alte chestii. Beleaua este ca sunt „peste gard” de noi si lucrurile vor fi contagioase cu voia sau fara voia noastra ( doar nu va imaginati ca ne va cere cineva parerea )

 6. Piticul porno, $olodimir $elenski & șleahta,au întrat în legalitate cu prafurile.

 7. Pai numai drogati mai lupta ucracii si ” voluntarii „. Secera rusnacii la ei ca la secara.

 8. Sa vezi acum controfensive,ma enoriasule.Pentru ca in ajutoare vor fi incluse si drogurile.Mancuri,rachete si cocaina.Nimeni nu banuia ca acest razboi se va termina asa.Drogatilor cind se urca nebuneala,la tartacuta au mult curaj,dar cind coboara,ce-or sa faca? Eu ii vad pe vecinii astia drogati ca pling,au atacuri de panica,sunt mereu la doctor pentru depresii.Pina in septembrie Radutudor ramine fara obiectul muncii,pun pariu.Si pina acum aveau droguri,dar acum!

 9. … care mai sunt astazi in transee, sunt „fumati”, ca altfel nu se explica imbecilitatea lor!Daca sunt fumati e bine, dar ma tem ca sunt toti „pastilati”!

 10. Va dati seama de proportiile dezastrului? Pana la 4 milioane de zdruncinati mental din cauza razboiului, plus 2 milioane bolnavi si plus 10 milioane (sau cati or fi cu adevarat nimeni nu stie) de plecati din tara. Daca mai adaugati milioanele din cele 4 regiunianexate de Rusia, plus Crimeea, cata populatie mai ramane in Ucraina? Conflictul acesta merita pretul?

 11. Au un presedinte drogat Jeglensky care normal ca este interesat sa tina populatia sub control cu drogurile este o moda occidentala de a tine sclavii sub control cu droguri SLAVA COCCAINA

 12. Ucraina, o tara de nazisti, devine si o tara de drogati…

 13. Imi imaginez spectacolul mirific al celor 37 milioane de hectare cu canabis unduindu-se in bataia vantului!
  In UE nu-i permisa cultivarea canabisului , dar solutia va fi la indemana : importul din Ucraina

 14. Adică să nu fie numai ei cei mai drogați in lume…și ceilalți să fie curcubei,drogați și prosti verzi…
  Moda,sau întrebuințarea canabisului in scop medicinal, a venit din SUA… Se știe că canabisul medicinal inevitabil e cărărușa spre droguri grele…In ce se va preface Ucraina în timpul apropiat rămâne de ghicit…

 15. Daca traia Regele Mihai si citea comentarile astea de kko… vai de capul unora de aici, numai mentalitati comuniste…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.