Înălțarea Domnului, înălțarea omului

În fiecare an, la patruzeci de zile după mântuitoarea Înviere a Domnului Hristos, proslăvim Sfânta Sa Înălțare cu trupul la Cer, praznic plin de lumină și bucurie, care ne amintește că Mântuitorul a coborât pe pământ, S-a întrupat, luând chip de om, Și-a însușit natura umană,  îndumnezeindu-o în Trupul Său, apoi S-a înălțat cu ea la Ceruri, ca să ne arate că destinația noastră finală n-o reprezintă pământul, ci Împărăția lui Dumnezeu, unde suntem chemați să trăim veşnic în iubirea Preasfintei Treimi.

Domnul nu ne indică doar ținta, ci ni se face itinerar și energie, ca să ne ajute să ajungem la binecuvântata stare a celor mântuiţi.

În această  zi ne cinstim eroii: ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile, din toate locurile, jertfiţi pe câmpurile de luptă, în lagăre, în închisori, pentru apărarea patriei, a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. De ce a rânduit Biserica această împreună serbare?

În ce constă  legătura dintre Înălțarea Domnului cu trupul la Cer și eroii români? Este lesne de stabilit o relație duhovnicească, fiindcă nouă, românilor, ni s-a rânduit să ne ridicăm, să ne înălțăm ca neam prin jertfă, cunoscând în existența bimilenară nenumărate răstigniri, dar și minunate învieri.

Nu cred că era mai potrivită cinstirea eroilor români decât în ziua Înălțării, arătând astfel că, prin sângele lor, noi am ținut mereu fruntea sus, nelăsându-ne umiliți de tăvălugul istoriei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. Adevărat s-a înălțat! Îi doresc poporului meu să țină drumul bun. Să nu uităm că ne înălțăm doar sprijinindu-ne unul pe altul nu trăgându-ne în jos.

  2. Cel mai mare scop al omului în viață este sacrificiul de sine. A se sacrifica pentru aproapele, pentru semeni și pentru urmași este cauza supremă a fiecărei ființe vii. Ca atare, fără un asemenea scop sau ideal, omul se chinuie singur pe sine în căutarea satisfacțiilor proprii ce niciodată nu se mai termină, dându-și sieși senzația unei vieți searbăde, goale, neîmplinite, efemere, lipsite de sens, direcție și scop iar muri cu o astfel de de stare, eventual a și reînvia în ea, este într-adevăr un iad din care chiar ar putea fi imposibil a se ieși. Se spune sau se crede că suferințele provenite din nesatisfacerea nevoilor sau plăcerilor sunt mai mari decât cele provenite din furie, durere fizică sau o serie de griji. Înălțarea Domnului este, sau poate ar trebui să fie într-adevăr, una cu înălțarea omului dar câți oameni au trăit efectiv și au devenit domni sau asemeni Domnului ca să o poată înțelege și aplica la nivel practic!? Idealul rămâne Ideal.

  3. Dumnezeu e duh. Dumnezeu lucreaza prin oameni. Diavolul lucreaza tot prin oameni. Diavolul intra in mintea oamenilor si ii face sa omoare si sa faca razboaie. Oamenii se pot impotrivii dar sunt pacaliti cu bogatia, puterea , prostitutia. Isus a fost un om in care a intrat duh si putere de la Dumnezeu. Isus a fost Fiu cel iubit de Dumnezeu. A venit sa nu piara credinta oamenilor in dreptatea lui Dumnezeu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.