Scene de groază în apropierea metroului din Londra

Un copil a murit, iar alţi oameni au fost răniţi după un atac cu o sabie comis de un bărbat de 36 de ani care a fost arestat marţi în apropierea unei staţii de metrou din zona Hainault, din nord-estul Londrei.

UPDATE ”Cu o mare tristeţe pot să confirm că unul dintre răniţii în atac, un băiat (în vârstă) de 13 ani a murit”, a anunţat şeful poliţiei Stuart Bell.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Metropolitane (Met), incidentul, care conform primelor indicii nu este de natură teroristă, s-a petrecut la scurt timp după ora locală 07:00 (06:00 GMT) când poliţiştii au primit apeluri conform cărora o maşină s-a izbit de o casă în zona Thurlow Garden.

Primele informaţii au indicat că mai multe persoane au fost înjunghiate cu o armă albă de un individ, care a atacat şi doi poliţişti.

Serviciul de Ambulanţă din Londra a declarat ulterior pe platforma X că personalul său medical a tratat „cinci persoane la faţa locului şi i-a dus pe toţi la spital”, unde primesc tratament, dar că starea lor de sănătate nu este cunoscută.

„Am fost chemaţi la 6:54 (ora locală) în această dimineaţă la un incident în apropiere de staţia de metrou Hainault şi am trimis mai multe resurse la faţa locului”, se spunea în mesaj.

Serviciul de Ambulanţă a indicat că a lucrat alături de serviciile de urgenţă şi că echipele lor au părăsit deja zona.

Din cei cinci oameni care au primit îngrijiri medicale, doi sunt poliţişti.

„Poliţia şi alte servicii de urgenţă se află în Hainault, nord-estul Londrei, la un incident grav în care un bărbat cu o sabie a fost reţinut”, a menţionat Serviciul de Ambulanţă.

„În acest moment, înţelegem că suspectul a atacat alţi cetăţeni şi doi ofiţeri de poliţie”, a adăugat şi poliţia.

O înregistrare video difuzată de presa britanică îl arată pe presupusul autor al atacului, un bărbat cu barbă şi purtând un hanorac ocru cu glugă, în timp ce mergea cu o sabie mare (în stilul unei katane japoneze) în mână.

„Acesta trebuie să fi fost un incident terifiant pentru cei implicaţi. Ştiu că întreaga comunitate se simte şocată şi alarmată”, a declarat subcomisarul Ade Adelekan.

Met a exclus, de asemenea, că există „o ameninţare” pentru populaţie ca urmare a acestui incident şi a dat asigurări totodată că nu caută mai mulţi suspecţi şi că ceea ce s-a întâmplat „nu pare să aibă legătură cu terorismul”.

„Vă rugăm să respectaţi instrucţiunile ofiţerilor de poliţie din zonă. Un bărbat a fost arestat”, a transmis Met.

Ministrul de interne britanic James Cleverly a dat asigurări prin intermediul reţelei de socializare X că este informat cu regularitate despre incident şi a cerut să nu se facă speculaţii şi nici să nu fie distribuite videoclipuri pe internet, ci mai degrabă toate informaţiile relevante să fie puse la dispoziţia poliţiei.

„Gândurile mele se îndreaptă către cei afectaţi şi le mulţumesc serviciilor de urgenţă”, a postat Cleverly.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. In cazurile acestea cea mai eficienta imobilizare este aceea cu un glont in cap. Doar asa o sa le mai taie din pofta de distractie cu adrenalina……[Rumburak]

 2. „Un adolescent de origine română va fi decorat de către președintele Republicii italiene.
  Băiatul a ascultat involuntar o convorbire telefonică, a recunoscut gravitatea situației și a reușit să prevină o crimă ”

  -„a ascultat involuntar” e ca si cum ai citi involuntar din Maxtor.

 3. Ăsta e sigur omul lui Putin. Sângerosul dictator, care e responsabil pentru războiul ilegal și neprovocat din țara apărătoare a valorilor și libertăților europene, recte Ucraina, a trimis pe acest psihopat pentru a destabiliza occidentul și pentru a deturna atenția publică de la insuccesele armatei orcești în fața Eroilor slăvari. Ce nu e clar în toată treaba asta???

 4. Acest tanar ce manuieste maceta habar n-are in ce masura el si atatia altii ca el nu sunt decat un PRODUS. Exact ca cele de pe raft….
  Spalarea pe creier nonstop si tehnologia 5g ce deregleaza activitatile cerebrale, excitand si amplificand starile nervoase banale, nu au alt leac decat fuga de oras, mutarea de la orase la tara, in localitatile inca ne-„conectate”.
  Acest PRODUS actioneaza apoi in sensul pentru care a fost desemnat, respectiv devine un agent de raspandire a haosului.
  Iar din haos, zic lojile, iese, nu-i asa, ordinea. Noua ordine…

 5. La noi politistii i-au tras mai multe gloante la un nebunul ucis in „legitima aparare”. Cred ca sunt mai multe cazuri in romanistan .
  Inseamna ca la noi este parfum … democratia, de-aia se dau amenzi de circulatie, pentru
  … munitie.
  Pana si Zelenski e invidios )

 6. @Anonim0
  -au pigulit 1 caz
  sau e 100% fake.

  sa vezi la „pro-palestinienii” din universitatile americane:
  -urmeaza „operatiunea mortul”
  cum explica maestru diversionist coroiu.
  (ceva in genu maidanului,
  piu-piu,
  vine morzii si ranitzii)

 7. Cazurile unor nebuni externati din sistemul de sănătate britanic sunt de notorietate. Sanatatea mentala in Marea Britanie a devenit o mare problema iar centrele de tratament nu pot face fata cazurilor. Multi sunt trecuti pe serviciul social unde sunt trimisi sa traiasca in locatii subventioante de guvern. Problema este ca , toate aceste case sau apartamente sunt lanaga oamenii obisnuti ce isi traiesc viata normala de zi cu zi. Se intampla frecvent ca acesti nebuni sa atace oamenii normali, sa le faca viata imposibila in zonele unde sunt cazati. Aici apar conflicte si omoruri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.