Încă un şoc pentru economia românească: „Vom avea recesiune”

Economia României începe să fie puternic afectată de explozia inflaţiei, creşterea preţurilor la energie şi gaze, o încetinire a activităţii economice, iar acum conflictul din Ucraina este cireaşa de pe tort.

Am început să evaluăm la nivelul bugetului implicaţiile conflictului din Ucraina, iar după cum merg lucrurile în T1 vom avea o scădere economică, ceea ce practic înseamnă o recesiune tehnică, spune Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul de Finanțe, pentru Ziarul Financiar.

Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor a declarant la Conferinţa ZF/EY că Ministerul a început să evalueze impactul conflictului din Ucraina, a bugetului, asupra încasărilor bugetare, asupra economiei şi tot ce decurge din acest lucru.

El spune că deja în trimestrul 1, după cum arată datele, vom avea o scădere economică ceea ce coroborat cu scăderea economică din trimestrul 4, înseamnă că România a intrat într-o recesiune economică tehnică (două trimestre consecutive de scădere).

El a precizat că se vede o creştere a costurilor de finanţare ale bugetului, randamentul titlurile de stat pe 10 ani de pe piaţa secundară a crescut la 6%, urmează costul refugiaţilor, ceea ce va impacta bugetul .

Nu în ultimul rând este impactul compensării preţului la energie pe care Alin Chitu nu a vrut să îl menţioneze. Aici trebuie să răspundă Ministrul Energiei, a menţionat el.

Conform ultimelor date, impactul va depăşi 3 mld. euro, bani care trebuie plătiţi de la buget.

Secretarul de stat a menţionat că acum se fac evaluările legate de impactul în economia României a sancţiunilor economice impuse de ţările occidentale Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

14 Comentarii

 1. urmează Povestea celor 57 de melearde de ioroi mititei ai Cîței Albă Ca Zăpada…
  Prevăd o lungă vară fierbinte, țirku’ din „Maydan” a fost nimic pe lîngă ce urmează, și oricum era mișcat din spate de Nuland. Ăsta de aici va fi spontan, deci nu va putea fi controlat de Departamentu’ dă Stat.
  Hallelujah, brothers!

 2. Complet pe dos fata de ce zice Catu…imposibil, economia duduie!

 3. Încep sa cred ca răzbelul a fost pregătit imediat după covid pentru a nu trage de mâneca pe Hoții ce doi ani au furat .
  Deja văd de genul “cand sa înceapă treaba după covid a apărut războiul “
  Concluzia – urmează recesiune !

 4. Huuo! Mai (editat) din vârf, nu vedeți că e seceta din septembrie 2021? Ați auzit de războiul climatologic? Voi vă luați la harta cu Putin trimițând muniție ucrainienilor care sunt mai rai decât rușii? A, așa a ordonat Bideu! Mâncați de la Bideu pâinea cu 2 euro de 300g, fidelilor marelui licurici! Mai luați și motorină pentru tractoare cu 3 euro/ kg!

 5. Inflatia în românia va depăși 15 % !!!..jale va fi,westul se închide treptat, germania va avea o contractie de 8 % !! ..s-a dus dracului locomotiva europei,grupurile mari wv,audi,mercedes practic s-au închis, ele aveau actionariat de peste 60 % in Russia!..piața a intrat în vrie,…dracul ne va mai scoate din asta, în franța e si mai grav !..războiul a pus capac afacerilor…
  Investițile au ajuns la nivelul anlor 2008 !!..nimeni nu mai riscă…

 6. Resetarea lui Schawb and &co este o conspiratie camuflata neprofe-sionist de pandemii, razboaie sau extratrestrii.. cine stie ce urmeaza daca pelicanii nu inghit bine gogoasa razbelului?

 7. @Rammstein, stii de vreo prognoza ptr SUA? Nu stiu de ce am impresia ca SUA va „lua totul” si pe termen mediu si lung (posibil si scurt) si va fi singurul castigator in dauna si aplauzele tuturor.

 8. Eheee, j@pitelor, cand lasati finanțele unui turbat caCâțu, bineînțeles ca ne ducem cu mare viteza in cap.
  Nu ne mai aburiti ca din cauza războiului. Picajul a inceput odata cu aducerea PDNLului si muieuseristilor la guvernare.
  Ati aruncat cu banii pe heroii corupti din spitale, pentru presa infecta din România, pt milioane de vaccinuri apa de ploaie si expirate, pentru mici si bere s.a.m.d. Groparii României, slugi infecte, asa sa va ajute Dumnezeu!

  • Că mare dreptate ai! Și dacă vom ajunge și înfometați ..să ieșim k in 1907..sa.i terminăm pe boieri

 9. tururei, compensarea facturilor acopera cel mult o parte din tva-ul umflat de pretul enegeiei si gazelor. Deci gaura in buget de unde ???????????????

  • Noua nu ne.a compensat nimic nici la lumină nici la gaze..Sint niste hoți mincinoși penali..

 10. @Rammstein… Stai liniştit, nu te impancienta. EI au ‘soluţia’… EI au creat problema, Ei vor veni cu soluţia: ‘Nu veţi avea (poseda) nimic şi veţi fi fericiţi!’

 11. Inchideti, ba, tara de tot, ca si asa traiti pe datorie! Luati imprumuturi ca sa pravaliti imprumuturile anterioare si am ajuns vai de steaua noastra! Macar datoria Ucrainei, pardon „Republica Rothschild”, este garantata de familia Rothschild. A noastra este garantata de cineva sau va trebui sa dam in schimb Ardealul? Oricum, toate investitiile au fost facute numai in Ardeal, asa ca o sa fim „si batuti si f… si cu banii luati”. Big Pharma ne-a luat banii vreo doi ani, acum ni-i iau smecherii din energie, ca si gura lor trebuie sa mananca, iar producatorii de armament „ne pun capacul la tron” (cosciug pentru cei din afara Olteniei).

 12. Recesiune?
  Nimic ingrijorator. Deci ne aflam in starea noastra normala.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.