Incendiu în apartament. Bateria unei trotinete electrice a explodat

Acumulatorul unei trotinete electrice a explodat într-un bloc din Harghita provocând un incendiu. În locuinţă se afla o singură persoană, care, din fericire, nu a fost rănită, scrie observatornews.ro.

Un echipaj de pompieri militari şi un echipaj medical de urgenţă au ajuns la fața locului  după un apel de urgență.

Membrii echipajelor au găsit degajări foarte mari de fum de la incendiul produs ca urmare a exploziei acestei baterii, dar şi o persoană care însă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incendiul a fost lichidat.

Mai multe incidente de acest fel au avut loc în ultimii doi ani, atrage atenția ISU

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

 1. Am văzut în străinătate că, aceste trotinete sunt ținute departe de casa, cam la 1-200 metri, de obicei in strada la poarta sau ceva mai departe de blocuri. Au și locuri fixe tot departe de locuințe pentru încărcat sa nu se întâmple incidente! In Romania au introdus trotinetele și masinie cu încărcare electrica, fara a construi locuri sigure pentru incarcare! De ce? Banii sunt ochiul dracilor din politica românească prin intermediari?! Nu cumva trebuie un proces colectiv contra guvernului pentru toate porcăriile făcute? Și nu sunt doar câteva, începând de la împrumuturile în franci elvețieni totul politic nu și legal până la plasare la reeducare infractori din Germania, importul prin relocare urși din Italia sau germania și cu trotinetele plus liber la importul de deșeuri care sunt introduse în comerț pentru consum(haine, încălțăminte, medicamente,hrana+).

 2. O idee: n-ar fi bine și prevăzător că bateriile trotinetelor electrice sa fie încărcate într-un fel de incinte din tabla rezistenta la foc sau explozie? Ceva in genul unui butoi din tabla…

 3. @un motan intransigent
  -BA DA!
  la mega-avionul Airbus A380
  au pus baterii cu litiu in sistemul energetic, bateriile luau foc:
  -mega-inginerii aia europeni
  (participanti la diverse parade,fara indoiala)
  au venit cu solutia unei cutii din tabla de titan(!)
  ce are o tzeava in afara avionului,
  sa scuipe p-acolo produsii de explozie ai bateriei…….

  GHINION,
  BOEING 787 is equipped with two primary lithium-ion batteries,
  which are contained in a stainless steel enclosure with a vent tube leading overboard.

 4. @un motan intransigent
  -azi daca nu ai prin casa 1 kil de „compusi de litiu”
  declaram ca esti un dobitoc, un RETROGRAD!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.