Incendiu în Valencia. Două românce, de negăsit

Cele două românce care locuiau în blocul din Valencia unde joi seară a izbucnit un puternic incendiu sunt de negăsit.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au afirmat că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute, dar administratorul blocului, Adriana Banu, a spus că cele două locuiau în imobilul respectiv.

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul.O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei.

Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu pentru Ştirile Pro TV

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia.

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, potrivit MAE.
”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au  mai transmis reprezentanţii MAE
Un incendiu de proporţii a izbucnit joi, într-o clădire cu  14 etaje din cartierul Campanar,  Valencia. Zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

 

BREAKING: Entire multi-storey building on fire in Valencia, Spain pic.twitter.com/sTXMm6KY4p

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) February 22, 2024

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. De asta e bine când ești în străinătate sa nu ai legătură cu români, romanii sunt cei mai periculoși pentru propria nație! Și nu e bășcălie, in cei 32 ani, cazurile care se publicau că fiind pozitive în avantajul conaționalilor, s-au dovedit a fi îngrozitoare pentru viața cetățenilor români din străinătate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.