Incendiu uriaș în Turcia. Românii avertizați (video)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Turcia că autorităţile din această țară au anunţat că, în noaptea zilei de 22 august, în regiunea Canakkale a izbucnit un incendiu care s-a extins pe o suprafaţă de peste 15 kilometri pătraţi.

Autorităţile turce au declarat că şase sate au fost evacuate şi alte trei au fost pregătite de evacuare. De asemenea, autorităţile au acţionat cu avioane, elicoptere, utilaje de construcţii şi peste 1.100 de membri ai personalului de intervenţie pentru stingerea incendiului.

Totodată, ca măsură de precauţie, campusul Universităţii 18 Mart, căminele studenţeşti aferente şi spitalul de stat din Canakkale au fost evacuate.

Guvernatorul regiunii le-a cerut cetăţenilor să nu folosească Autostrada Canakkale – Izmir decât în situaţii de urgenţă, ca urmare a acţiunilor întreprinse pentru stingerea incendiului şi a utilizării pompelor de apă şi a utilajelor de construcţii în acest scop. Este afectată şi circulaţia navală prin strâmtoarea Dardanele, potrivit autorităţilor turce.

MAE le recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunilor diplomatice ale României: Ambasada la Ankara +905323181726, Consulatul General la Istanbul +905335420695 sau Consulatul General la Izmir +905304150077.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web ankara.mae.ro, istanbul.mae.ro, izmir.mae.ro, ec.europa.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

sursa imagini Sharjah24 News

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. apropos:
    si-au incheiat meshterii vacantza in Rhodos,
    nu servesc Hawaii?

    25 iul. 2023 — Zeci de pompieri români au ajuns încă de vineri în insula Rodos, care este puternic afectată de incendii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.