Incendiul din Afumaţi, risc mare pentru pompieri

Intervenţia pentru stingerea incendiului de la depozitul din Afumaţi a continuat pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri.

Intervenţia a implicat un grad mare de risc pentru echipajele de pompieri, din cauza prăbuşirii rapide a structurii metalice a depozitului, sub efectul temperaturilor ridicate din interior”.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), miercuri dimineaţa mai sunt la caz şase autospeciale de stingere, un echipaj pentru descarcerare şi un echipaj SMURD.

Numărul autospecialelor a fost redus progresiv după ce incendiul a fost localizat.

„Depozitul nu avea autorizaţie de securitate la incendiu – nu avea apă în interior, nici în curte. Apa a trebuit să fie adusă de la două centre comerciale din apropiere. Intervenţia a fost îngreunată din acest motiv, ne-am aflat în situaţia în care zece autospeciale participau la stingerea incendiului, iar zece cărau apă din împrejurimi, inclusiv din Voluntari”,  potrivit purtătorului de cuvânt al ISUBIF, Daniel Vasile.

El a adăugat că în acest moment există mult jar în interior şi se lucrează la îndepărtarea structurii metalice din care era confecţionată hala pentru stingerea acestuia.

„Au fost utilizate inclusiv două buldoexcavatoare pentru realizarea unor deschideri în interiorul depozitului, în vederea îndepărtării elementelor prăbuşite şi accesului către focarele ascunse.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Oooo… saracutii de ei, au mers dupa apa la km… gura ca d-aia luati leafa. E treaba primariei sa construiasca reteaua de hidranti si tot a primariei ca i-a dat autorizatie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.