Începe simularea examenului de bacalaureat 

Luni începe simularea examenului național de Bacalaureat, ce se va desfășura în perioada 19-22 martie, pentru elevii de clasele XI-a și a XII-a, prima probă susținută de către liceeni fiind cea de la limba și literatura română.

Ministerul Educației a anunțat organizarea simulării examenului național de Bacalaureat 2018 în perioada 19 – 22 martie pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a. Probele vor fi susținute la limba și literatura română, proba obligatorie de profil și una la alegere a profilului. Luni va fi susținută prima probă, la limba și literatura română.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018.

„Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a și pe 22 martie se va desfășura proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educației Naționale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Halucinant!!

    „Liviu Pop creează noi controverse. Reacția fostului ministru după dezastrul de la Evaluarea Națională!
    Fostul ministru al Educaţiei, PSDistul Liviu Pop, a comentat într-o postare pe Facebook Rezultatele extrem de SLABE de la Simularea examenului de Evaluare Naţională. Liviu Pop dă vina pentru aceste rezultate pe… „preşedinţii de dreapta”.(??!!)
    „Crunta realitate a școlii românești după 14 ani de ‘președinți de drepta”.
    „În ceea ce priveşte disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 33,1% la Matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, 82,6% din elevii prezenți au primit note peste 5.”

    Halucinant!!
    Eu credeam ca Ion Iliescu e de vina!

  2. Care bac mai nene din moment ce 50% dintre elevi nu au trecut simularile! Bine ca domnul Hadar vrea salarii ca pentru medici. Huuo!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.