Început de „Epocă Ciolacu”

Ne-am ars! Începe să cîștige teren și putere unul de care am rîs, un băiat de mingi, un cărător de geantă și un trecut prin școală ca gîsca prin apă, lipit și la băieți. În loc să tacă și să se teamă, el mimează un mare pas înainte și zice:
”Este cea mai ambițioasă reformă a aparatului bugetar de după Revoluție și ar fi fost de așteptat ca acest proces să fie demarat mai devreme. Deoarece nu s-a întâmplat, am să fac eu acest lucru. Nu am de gând să dau niciun pas înapoi. Este nevoie de o reformă majoră și sunt pregătit să mi-o asum, fiindcă este singura șansă pentru a continua dezvoltarea României”

Pe Marcel Ciolacu nu-l băgau în seamă nici vecinii, nici colegii, nici buzoienii, nici străinii nu se uitau la el cînd tușea în pumn dînd semne disperate că vrea să spună ceva. Era un mare șters care a parcurs un traseu ca bila pe masa de joc. A preluat PSD-ul într-un moment de criză, prilejuit de prăbușirea lui Liviu Dragnea, a devenit premier în alt moment de slăbiciune al președintelui și al liberalilor, a cîștigat dintr-un tîrg politic făcut la înghesuială și acum ne face în foi de viță și se dă salvatorul României.

Își angajează răspunderea în Parlament pe un pachet de măsuri care pot întoarce țara pe dos. După mintea lui „reformă majoră” înseamnă să cedeze la pretențiile UDMR-ului ca să nu riște o moțiune de cenzură. Adică să rămînă la putere. Dar și să mintă populația cu majorarea salariilor mici și a pensiilor (adică o îmbunătățire aparentă a condițiilor de viață ale electoratului PSD). Ce zice că dă se topește și se împuținează prin inflație. „Reformă majoră” înseamnă să protejeze sistemul, oastea bugetarilor, să mai pluseze la concesiile partenerului strategic, să nu se atingă de serviciile secrete și de cheltuielile militare. Toate acestea au fost „gîndite” după „consultările cu toți partenerii sociali – sindicate, patronate, ONG-uri, dar și cu administrația locală”. Adică cu toți și cu țara!

După ce s-a scărpinat îndelung cu Marcel Boloș, cel care tremură ca piftia că pierde scaunul, cu Nicolae Ciucă care nu înțelege nimic și cu agronomul Paul Stanescu, toți niște luminății economice ale României (poate l-or mai fi întrebat cîte ceva pe înțeleptul îndatorării finanțelor zis Cîciu), i-au consultat pe înțelepții partidului și ai Coaliției, ai poporului de prin primării, și au încropit o listă de măsuri.

Sunt bune și salvatoare! Facem „reformă majoră!”
Nu pierd puterea, taie niște posturi care nu există ca să nu rămînă fără cele 75 de miliarde de euro bani europeni, mai scad cît de cît din evaziune și din cheltuieli prostești și gata.
Asta este „reformă majoră!”
„Ca premier, eu sunt obligat să pun interesul României mai presus decât interesele unor grupuri nemulțumite, că fac profituri nu de miliarde de euro, ci doar de sute de milioane de euro. Și există un interes vital, acela de a nu ajungem la stoparea fondurilor europene și a reformelor din PNRR”.
Aberațiile lui Cristian Ghinea supraviețuiesc. Le apără Ciolacu și Boloș. Mai exact supraviețuiesc punctele din PNRR ca să ajungă la bani. Ce-o ieși din consultanțe, din pistele de biciclete și din muzee, om vedea la urmă.
Ciolacu zice că lansează un marș spre fericire. „Vorbim, astfel, de o creștere a salariului minim pentru 2 milioane de oameni, iar angajații obișnuiți nu vor plăti nicio taxă în plus. Este adevărat, unii nu vor mai fi șefi la stat. Se vor desființa mii de posturi de șefi, cu toată liota de consilieri, șoferi și secretar”.
Ha-ha-ha! Ne-am ars! Ăsta descarcă bascule de fericire peste noi! Se agață și are în minte o ”Epocă Ciolacu”.
Mîine-poimîne va avea tupeul să ne spună că „reforma lui majoră” a dus la „modernizarea României”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 39

83 de Comentarii

 1. MĂI DENIGRATORILOR:DE CÂND N-AȚI URMĂRIT UN DISCURS CA A LUI CIOLACU!? DUMNEZEU SĂ-I AJUTE! IAR VOUĂ CÂRCOTAȘILOR PROFESIONIȘTI ȘI AMATORI -O PAUZĂ DE ȘASE LUNI-NU-ȚI MURI DE FOAME ! Ș-APOI SĂ VEDEȚI!

 2. De 30 de ani propagandistii securitatii celei noi strecurati prin adunaturi mai mari sau mai mici aveau o vorba categorica: o fi, dar nu ai altul mai bun! O aplicau sententios numai in cazul clientului lor desi pe piata mai erau si altii. Acum daca cineva procedeaza la fel in cazul lui Ciolacu o face chiar pe bune. Dintre toti liderii politici (Simion,Drula, Chelemen, Ciuca etc) ai momentului, Ciolacu este de departe cel mai remarcabil. Bineinteles ca in discutie nu intra Sosoaca care-l surclaseaza pentru ca ar fi o jignire pentru ea sa o alaturam lui Ciolacu.

 3. Comparat cu signor „Cazzu”, Ciolacu este un prim ministru decent.
  Poate ne sugerati dvs, unul mai capabil, ca sa nu ne „ardem”.

 4. Mda cind da in pisidei cind ii mingiie pre cap. O fi bun sau rau capul ala nu stiu ,dar cineva joaca alba neagra prin editoriale.Timpul le va rezolva pe toate . Si pe”magraonii”pisidisti ,dar si pe editorialisti. Inconsecventa ,numele tau este „jurnalist”!

 5. D-LE NISTORESCU- CE PUNEȚI ÎN LOCUL „REFORMELOR PROPUSE DE-„unul de care am rîs, un băiat de mingi, un cărător de geantă și un trecut prin școală ca gîsca prin apă, lipit și la băieți.”DE BINE DE RĂU EL A PREZENTAT UNA,ȘI NU CRED CCĂ A ALCĂTIT-O CHIAR NUMAI EL-DUMNEATA CÂND PREZINȚI UNA MAI BENEFICĂ?
  MĂI DENIGRATORILOR:DE CÂND N-AȚI URMĂRIT UN DISCURS CA A LUI CIOLACU!? DUMNEZEU SĂ-I AJUTE! IAR VOUĂ CÂRCOTAȘILOR PROFESIONIȘTI ȘI AMATORI -O PAUZĂ DE ȘASE LUNI-NU-ȚI MURI DE FOAME ! Ș-APOI SĂ VEDEȚI!

 6. Chestia cu miliardele din casieria CE la care spera Ciolacu este ca si cu blana ursului din padure. La modul cum se duce la vale economia tarilor de baza ale Europei, mare lucru ca nemtoaica nu va trage oblonul la casierie. Sa nu se vada ca este goala.

  • Ati uitat cind vindea asta Klaunus si sleahta liberal userist a guvernelor Orban si Catzu?

  • Fraiere, atunci Europa nu era cu piciorul in ghips ca acum. Doar un chior nu vede ca deja este recesiune.

 7. Daca Ciolacu va ajunge presedinte (sunt convins ca e dorinta sa cea mai fierbinte) o sa vedem ce n-a vazut Parisu’. Administratiile B asescu si Iohannis ni se vor parea pistol cu apa.

  • Sa terminam cu critica, am avut unul cu 4 clase, 25 de ani, l-au împușcat in aplauzele noastre si acum îi închinăm osanale, Ciolacu are macar bacaureatul pe bune! Si atunci se făcea scoală! Sa-l lasam sa asaneze mlastina din ograda , sa pietruiasca găurile din buget si sa asfalteaza noroaiele din sate. Eu îl creditez de buna intentie !

 8. Don Nistorescu n-are barba, de aia il face in toate felurile pe Ciolacul! Daca ar trai acum Ion Ratiu, l-ar trage de urchi pe don Cornel! Oare adevarul sa fie doar la ziaristi? Nu cred, unii sunt lefegii ai propagandei, altii sunt invidiosi, altii dusmanosi! Doar omul sarac mai are sperante, dar cu media noastra si cu climatul politic existent, de castigat, pina la urma, vor fi tot bogatii, fie ei autohtoni sau straini! Romania nu mai este a urmasilor urmasilor, ci a profitorilor de vita noua, euroatlantici!!

 9. Poate că România,, în Epoca Ciolacu, își va recăpăta demnitatea și Speranța in viitor.
  Poate va întra în Schengen si va scăpa de vize pentru SUA.
  Se va înarma si vom susține Republica Moldova.
  Cu ce vă atinge Ciolacu interesele personale , tovarășe Nistorescu?
  Vă pune impozit pe avere? Ca amploaiat la Viață Studențească si Scânteia Tineretului,, ce demnitar al statului român ati luat în vârful penitei?
  Vă tremurau izmenele?
  Am inteles, Cosmin Gușă linge clanțe si e pro rus…. Dumneavoastră, de ale cui sfaturi vă bucurați, pentru a toca mărunt PSD?Gata, ati terminat cu Firea?
  De ce spunea una din multele dumneavoastră soții, că pe iohannis l-ați atacat in mod mizerabil?
  Sunteți folclorist, cu rumeguș de vorbe pe limbă si nimic pozitiv. Ciolacu are sanse să ajungă presedinte. Ce o să faci, Cornele, te dai cu sekuku de pământ,
  Mergi la mănăstirea de maici ca tătuc spiritual?

 10. esop – 09-27-2023

  Vedem cu usurinta cum actuala Guvernare incepe sa puna in aplicare toate dorintele cetatenilor ce cindva au fost exprimate in strada .Practic toate formulele din economie, ce contineau anumite facilitati sau anumite recompense , sunt eliminate fara ca salariile sa fie impozitate si peste toate acestea, timp de doi ani , veniturile bancare si cifra de afaceri a Multinationalelor vor fi impozitate conform graficului de mai sus .In functie de cum evolueaza colectarea viitoare Romania mai poate decide si aparitia unor alte masuri care nu ating veniturile deja propus a fi crescute, ale pensionarilor, pensiile find marite cu rata inflatiei si totodata conform noului altgorim de calculare,totul realizat cu ajutorul noilor legi din sistemul de pensii.In paralel, obtinerea banilor din PNRR (75 de milioane de euro ) urmare si a modificarii statului pensiilor speciale determina dezvoltare si asa cum se vede in mai toata tara se lucreaza intens .Volumul de munca depusa da catre ministere este enorm . O serie intrega de nereguli vor mai aparea dar ,una peste alta ,drumul Occidental al natiunii romane este pastrat .Intrarea in Schengen capata contur pe masura ce Austria intelege ce ar insemna un al dolilea refuz mai ales acum cind refuzul nu mai este perceput doar ca importivire la intrarea Romaniei in Schengen el fiind perceput ca o impotrivire adresata tuturor natiunilor din UE .Probabil ca acum intelegeti de ce Iohannis a fortat primul vot in JAI.Austria nu isi poate permite asta .Nu este de preferat sa decizi eronat de doua ori consecutiv .

 11. Barem el încearcă să facă ceva , dar tu cine ești, ce ai făcut, că tu și mulți ca tine doar ,, dați cu mucii în fasole”?

 12. ‘ O angajare … cu avizul UDMR ‘, în impozitarea locuințelor va intra și valoarea terenului aferent, în cazul autoturismelor scumpe pare a se încearca, neconstituțional, retroactivitatea. Această lege, dacă se va aplica, nu asigură respectarea țintei de deficit negociate cu CE pentru 2023 oricăte ‘jonglerii’ se vor încerca. Un lucru este sigur, evaziunea va crește, urmează ‘succesuri’ !

 13. Spunea la Antena 3 ca o sa mărească cu 30 la suta pensiile mici de la 1 ianuarie 2024 ! Dar nu poti sa-i crezi pana nu vezi Banii ! Mai degrabă zmaresc Pensiile mici de 1100 de lei cu 57 de lei !

 14. Eu ce vă spuneam că are stofă de dictator și seamăna leit cu Kim Jon Un.Și mai spuneam că cu Dragnea am avut noroc că am șcăpat dar de ăsta numai Ceaușescu nu ne scapă daca îl ia cu el în iad.Omul e increzut tare că prostul dacă nu e și fudul…Plus că analfabetii îl susțin pe capete.

 15. Ciolacu nu este decât o plombă temporară într-o măsea dintr-o dantură stricată, cea a economiei românești. Noul cod fiscal nu va face altceva decât va adânci fractura socială dintre privilegiați și defavorizați, dintre avuți și neavuți, dintre oprimanți și oprimați. O să bulverseze și economia și viața socială ireversibil. Ciolacu este încă un închipuit care se crede providențial. Mai era unul ca el, Ciorbea, cu același efect toxic pentru români.

 16. O mica NEPOTRIVIRE !!! Sau NEINTELEGERE !!! In primul rand , toti se bat cu CARAMIDA in piept ca pensiile sa fie calculate dupa CONTRIBUTIVITAYE !!! DECI TOATE PENSIILE SE MARESC LA FEL !!! FARA EXCEPTII de genul PENSIILE MICI !!! SCURT <CLAR< CONCIS !!! FARA LIBERTE, EGALITE ,FRATERNITE !!! A TRECUT B48 , chiar si in FRANTA !!!

 17. Ciolacu stie ( din surse mari, imparatesti ) , ca Romania sta pe un butoi de pulbere social- economic ! Masurile asumate sunt obligatorii . Dar nu sunt suficiente , este doar inceputul . Ele vor fi acceptate doar daca vor fi urmate si de reformarea drastica a armatei bugetofage , pensii speciale , cumul de privilegii , institutii pt. paduchi ( Nistorescu inspirat ) ! CIOLACU nu avea incotro , meritul lui este acela ca a avut curajul sa o faca ! pT. ca armatei de paduchi psd-pnl nu-i place asta , si se va opune cu toate mijloacele media de care dispune – aproape toate – si cu toate institutiile pe care le controleaza ! Totul pina la gentile cu bani . Va curge singe albastru !

 18. Libiu mateescu este o plombă in siajul lui Nistorescu. Ciolacu și PSD trebuie să mulțumească pentru avalanșa de editoriale cenigratoare. Românii au simțul dreptății. Românii Vor judeca cu propria minte, nu după interesele partizane cu propria burtă a lui „nea Cornel ”
  Intrebare:domn Nistorescu e plătit inainte, ori după ce prestează (editorialul)?

 19. Doar o bârfă să vă mai spun.
  Cum credeți că ar fi fost ca o țară, pilon de stabilitate în flancul estic al NATO, să se declare în incapacitate de plată.
  Faptul că domnul Ciolacu folosește această oportunitate pentru a mai înmuia nasul multinaționalelor și a prietenilor austrieci, cred că e încă o dovadă de fler politic (chiar dumneavoastră, maestre , ați remarcat că a fost de fiecare dată la locul potrivit).
  Dar să nu ne facem iluzii, ca să n-avem deziluzii. Dacă se va abate prea mult de la traseul prestabilit, imediat ambasadele îi vor activa pe intelectualii români specialiști în limba suedeză.

 20. Stați linistiti la locurile voastre! Ciolacu se screme de 3 luni să scoată o lege ca să-i „ciupeasca” pe bogații hoti susținuți de americani! Tot proștii vor plăti datoriile făcute de statul român și aflate în buzunarele gulerelor albe. Ciolacu nu are putere să impună impozitul progresiv și nici sa le ia averile făcute din furt de către liberali! Poate sa tipe FMI-ul cat o vrea din moment capitaliștii hoți români sunt susținuți de americani, nu li se va confisca averile ilicite! USR-istii si cu AUR-istii s-au dat in stambă și au demonstrat că țin cu capitalistii hoți! Omul simplu va fi strivit ca un vierme! Votez S.O.S.!

 21. Ar fi bine sa dea 30 la suta de la 1 ianuarie 2024 la pensiile de 1100 de lei . Ar fi 300 de lei in plus la Pensie ! Ar fi Boierie !

 22. Da, nu-l apăr, nu-l laud și nu-l susțin. Deocamdată nu pot decat să-l compar cu ceilalți, cu nulitățile dovedite Orban, Câțu, Ciucă etc.. PS: Inclusiv cu Johannis, in caz că va candida si sigur o va face căci altfel nu s-ar agita!

 23. Ciolacu e demult in politica , dar acum se reinventeaza … E romanul profund, e patriot adevarat , e a toate stiutor! Ce repede ii pacaleste pe romani ! Pana cand si Maestrul Cristoiu a vazut in el el geniu politic analizandu-i ascensiunea … Intuitia mea imi spune ca Ciolacu e un profitor si unul de mare clasa , un mare smecher care s-a hotarat sa-i dea in gat pe smecheri … I-a lucrat pe Dragnea si Dancila si este clar ajutat de servicii, care ii tin spatele si il imping pe scara in sus . Este un fel de detergent Cocolino care promite ca va albi totul … serviciile vor fi cu el cata vreme romanii vor suporta reformele lui, altfel ii vor face vant pe scari aducandu-i aminte cine este de fapt el , nu ce imagine i-au creat baietii destepti … Cel mai mare tupeu al lui Ciolacu : a fost la guvernare , a pastorit finantele tarii si acum descopera gaura la buget ! ba nu , a descoperit-o in martie , s-a scremut in august si si-a asumat=o de la intai octombrie ! In politica nu vom putea face nimic daca nu anihilam hoarda profitoare a bugetarilor care voteaza specimene ca basescu, johannis, dragnea , ciolacu…Cata vreme politicienii se bazeaza pe voturile obtinute de bugetarii cu privilegii de lux nu poti darama pe nimeni la vot !

 24. Cat l-am injurat eu pe Miolacu Carcel….!Marturie toate postarile. Cel putin la nivel de discurs ma face sa retrag injuraturile. Cine i-o fi scris discursul sa fie sanatos ! Ciolacu l-a citit mai bine decat Ciuca, Johannis si toti ceilalti la un loc discursurile lor de pana acum. Dl profesor Mircea Cosea ii critica asumarea si programul de modificare fiscalitate , si are dreptate teoretic, dar la asa discurs s-ar putea ca Miolcau sa castige sustinatori peste limitele asteptarilor. Vom trai si vom vedea. Dupa atatia ani de asteptari , inca un an e nimica toata. Hai , injurati-ma!

 25. Nu trebuie ca Ciolacu sa fie mare profesor in toate tainele guvernarii. Trebuie doar sa se inconjoare cu meseriasi sobri si harnici ( ce cauta PONTA acolo?). Iar el sa fie un patriot adevarat macar pe sfert cat a fost Ceusescu. Atat, pentru ca hotarare si curaj are.

 26. Din comentarii, constat că are ceva susținători nulitatea asta uleioasă. Grav!

 27. Pentru cititorii /sustinatorii lui Ciolacu : nu trageti in ziaristi , macar in cei cativa care fac opozitie ; luati aminte ca puterea corupe si corupe in mod absolut si daca nu ai o scoala serioasa, studii facute pe bune, nu diplome cumparate, caracter demn si ferm slefuit in munca cinstita si onorabila cand ajungi la butoane si iti cumperi costume din stofa englezeasca repede uiti de unde ai plecat si incepi sa te simti providential ! dintr-un „ursulet” care ii cara armele lui Haisan la vanatoare , dintr-un ospatar care facea mici la paranghelii si punea bautara in pahare , din cucoane care au lipit afise pe strazi in campanii electorale, din secretare care le faceau politicienilor cafele la intalniri de taina s-au nascut pentru voi geniile politice care sa conduca Romania ! si unde am ajuns ! Numai cand il auzi pe Ciolacu ca are pretentii de mare reformator fara sa inteleaga o iota economia ( la viata lui serios nu a facut decat gogosi si se pare ca nu a inteles nimic din mica afacere ) trebuie sa fim circumspecti si sa intuim ce il mana in lupta si ce smecheri are alaturi , ca se pare ca smecherii sunt domeniul de expertiza al domnului prim ministru care ,trebuie sa recunoastem, a obtinut o mare performanta : l-a redus la tacere pe Johannis , nu mai este Peee-seee-deee pericolul tarii si durerea lui de cap! ba dimpotriva, a distrus PNL si a facut partie pentru PSD . Pericolul cel mare vine acum de la AUR ,sosoaca si altii ca ei , au camp liber de manifestare si va fi foarte greu sa le opresti ascensiunea !

 28. ‘Vorbe de clacă’, cei cocoțați la butoane nu și-au respectat niciodată promisiunile făcute cetățenilor, ei se grăbesc să pupe papucul ‘sultanilor’ de la ‘Înaltele Porțî’ pentru a-și păstra privilegiile.

 29. Ca si Dragnea , si Ciolacu a simtit nevoia sa divorteze cand se arata la orizont zorii unei politici de superstar! Asta spune multe despre omul Ciolacu , acum traieste a doua tinerete , aproape ca te induioseaza ! Asa cum s-a mai intamplat , instabilitatea asta emotionala nu-i va fi benefica ! Femeia te urca, femeia te coboara ! ASa ca poate mai avem o sansa, in curand poate il vedem cu caruciorul in parc si ne lasa in pace ! Presedinte Ciolacu e un vis doar in mintea lui !

  • 1.Am apreciat discursul , comparativ cu cel al altor dobitoci care ne seaca viata cu furturi si minciuni de 34 de ani. Cititi cu atentie ce-am scris!!! 2. Nu-mi folositi numele ca pseudonim de postare , chiar daca are un @ in fata!!! Am spus Cotidianului ca -l voi chema in instanta si va fi nevoit sa-l cheme la randul sau pe cel care a postat folosind numele meu ca pseudonim. Nu amenint, doar va atrag atentia inca odata!

 30. Sa vedem cine cistiga ?Integritatea si sobrietatea generalui Ciuca sau masurile asumate de Ciolacu spoite cu indemnuri de sustinere a UE si de unele patriotarde ziceri sau Simion ce nu are nimic nici de zis si nici de facut doar se sososaceste si el pe la TV profitind de oftica romînilor neaosi fata de asteptarile trecutului nostru nemtesc .Daca de niciunde va aparea altcineva ,persoana neafiliata politic, surprizele pot da totul peste cap .Alianta USR AUR a mai pierdut niste voturi acum cind au venit cu pancardele atirnate prin Parlament de parca erau la Bilci si nu in Parlamentul Romaniei .Neseriozitatea dusa la extreme ce avantajeaza calmul si seriozitatea lui Ciuca chiar daca discursul politic nu prea il stapineste inca .Ciolacu si-a creeat o imagine facind plimbari la clasa a doua cu avioanele sau si-a perfectionat discursul sustinind , contrar tuturor deciziilor trecute ale PSD , UE si SUA. Eu sunt noul PSD ne zice Ciolacu si nu am vazut vreodata atititea bani gramada cum deja si Buzatu ne tot spune ca nu ar fi imprumutat decit 125 de mii de lei (cum naiba sa inmultit drojdia la DNA_)ca era cam pe drojdie cu fondurile .Este foarte clar cum „drojdierul” nu avea cum sa ceara asa o suma mare ce numai inspre drojdia cozonacului nu putea fi folosita Oare unde ar fi trebuit sa ajunga „ cozonacul ” facut cu drojdia cea umflata? Cum nu vom sti niciodata sa ascultam in continuare povestea ce si ca vrem si ca nu vrem ,tot Iohannis ne-o spune prin terti .Mizam totusi pe trezirea neamului cel romanesc si pe asemanarile vizibile intre el si generalul Ciuca ce , mai roman ca toti romanii, ne va pastori pentru inca 10 ani. Nu putem crede cum romanasul de rind poate avea alta alegere indiferent cit de inbuibate, cu fundulite ,ni se vor parea zicerile implulte pina la refuz cu aur sau cu alte ciolane mai mult sau mai putin afumate de timpuri .Ciuca practic neschimbat ne va arata curind cine este stapinul .

 31. Da, Tică poate o să-l impingi pe charlie in parc, urcat într-un catucior, cu volan si girofar. Succese!

 32. pare ca am avut dreptate cand am spus ca-i tenace si desi aparent pare asa cum nu trebuie, nebarberit, destul de greu comunicator totusi reuseste.

 33. Nimeni nu il baga in seama pe Ciolacu, doar madam Budeanu ( poate mai vinde niste haine).Oamenii trebuie sa se descurce exact ca in ceauşism…adica pe cont propriu…

 34. Epoca saraciei, epoca spolierii romanilor care muncesc din greu, epoca baronilor PSD PNL, epoca bugetarilor.

 35. Se râdea și de Ceaușescu. Până a interzis avorturile, arătând că-și permite orice.

 36. Deci Nistorescu, o stiti pe aia „daca are palarie de ce are, daca nu are de ce nu are.” Exact asta faceti ca orcie romun de balta.
  Ciuca a fost mai bun? De acea a ajuns PNL cel Mare la 15%? E vorba de votantii PNL pe care-i pierde PNL si care in scorul AUR par sa fie. Sau Citu?
  Nu am preferinte politice, probabil nici nu ma voi duce la vot, toti politicienii (inclusiv Iohannis) o apa si o ploaie, zdrente papusate de la Washington si Bruxelles.

  @Neagu Mircea spune:
  27 sept. 2023 la 12:23

  „Ar fi bine sa dea 30 la suta de la 1 ianuarie 2024 la pensiile de 1100 de lei ”
  Si asa ingropa de tot contributivitatea, uite asa apare o noua clasa de pensionari peciali care primesc bani ptr ce nu au contribuit. Te-ai gandit ca aia pe CONTRIBUTIVITATE care au pensii de 3000 lei sa spunem, au lucrat 40 de ani (sau mai mult) pe salarii mai mari DIN CARE STATUL A LUAT mai multi bani decat unuia care a lucrat mai putini ani sau pe salariu mic, ca atata l-a dus capul? Si acuma vin unii si spun hai sa ne pisam pe capul fraieilor care au fost prosti, au muncit SI CONTRIBUIT si sa premiem lenea sau prostia.
  Uite asta e o ticalosie marca PSD, incurajarea si rasplata NEMUNCII !!!!

 37. He,he! Oastea asistaților sociali ieși la atac! Pentru a-l apara – cum altfel pă ciolacul- sa nu carecumva sa-l oprim din elanul lui patriotic de-a deversa asupra norodului hârdaul “bunăstării”….

 38. Sa ne mai distram:
  Fiecare din aatia care ajung la caacaval fac promiaiuni cat tabelul lui Mendeleev:
  S-ar putea ca acest domn sa aiba duhul lui Marghiloman dupa cum aud, buzoiemi fiind amandoi
  Am inteles ca va aplica intocmai PNRR, va privatiza, vinde tot, asa a spus ca va respecta cu darzenie vocile stapaniloe coloniei
  Va aduce punguta de doi bani la bujet prin unu la tuta din cifra de smecherii ale multinationalelor si a bancilor
  Va asculta se Iohanis pana la cele mai mici amanunte aidoma firea, stanescu, buzatu… și cand iohanis no mai fi la Cotrococeni
  Din ce se vede are o karma curata nu vine din stramosi care ar avea pacate, din ce am vazut este si crestin ortodox, vorbeste de biserica
  dar tara Romania duce niste pacate foarte grele peste, peste 10 milioanw avorturi, crime care cer la Dumnezeu răscumpărare de la faptasi, și pentru 1 sufera toti din tara
  Ar mai fi si aspectul cu sapatul gropii altuia, ca in popor se spune a nu sapa groapa lui Dancila ca s-ar putea…

 39. Un text = o poza la fix!! Ne-am răcorit. Cum, Doamne, a ajuns tara noastră pe mana acestor impostori?! Și cat ii mai răbda pământul ei? O vor vinde pe bucăți ca sa rămână la putere, iar, în final, o vor destrăma la propriu!! Ce BLESTEM!

 40. inceputul include in mod implacabil si sfirsitul epocii ciolacu… ceea ce a inceput, la un moment dat se va sfirsi… cum? exact asa cum este ciolacu iar cit de cinstit este el cu sine, numai el stie… el stie daca dimineata cind se uita in oglinda, fie se pupa, fie se scuipa… probabil de aceea are acea barba neingrijita… o speculatie fara baza. toti avem si lumini si umbre. si le hranim. pe unele mai mult pe altele mai putin.

  vremurile in lume sint tulburi si nu le putem ocoli. raspunsurile pe care le cautam sint in noi.

 41. Doamne fereste,exista oameni care mai cred in PSD sau in oricare politician din partidele mainstream?! In halul asta nu mai are tara nicio sansa.

 42. Indiferent cum il numiti pe politician sau ce orientare credeti ca are, problema nu e acolo. Atata timp cat mai participati la spectacolul cinic al luptelor politice faceti parte din problema, nu din rezolvarea ei. Sunteti blocati intr-o lupta sterila destinata sa va deturneze timp si energie pretioase cu care v-ati putea eleva mintea si spiritul dincolo de iluziile lor infecte. Ne asteapta, ca umanitate, niste incercari atat de grele si exceptionale incat este discutabila din nou (a cata oara !?) existenta speciei in matricea ei biologica si cosmica. Tot circul asta are ca menire ascunderea si deturnarea atentiei oamenilor asupra evenimentelor care deja au inceput. O idee frumoasa care rezida din studiul catastrofismului planetar este ca vremurile foarte grele, formeaza oameni foarte puternici. Chiar daca, foarte putini..

 43. Nu i productiva critica asta. Zic chiar ca i gratuita. Specialitatea casei, sa ne omoram intre noi. Isi rad in pumni aia, care vor cu adevarat sa ne piarda si sa ne risipeasca de pe pamantul asta. E premier, i a scos pe catu-matu, pe dulapu, pe sica -mandolina si alti venetici. Deocamdata a oprit caderea n gol. Oameni buni, aveti o tara de rabdare sa vedem daca si face ce zice. Monsieur Cornel, ai rabdare. Critica asta, aproape isterica, isi avea rostul pana ce o ajuns acolo unde i acuma. Acuma este! Lasa l bre sa faca!

 44. Din nou Nea Cornel A RATAT titlul care trebuia sa sune: „Inceput de IEPOCA Ciuciu Olacul”!!! Intre criticile indreptatite cu care
  l-a blagoslovit pe TERORISTUL buzoian lipseste critica principala, formularea TERORISTULUI ANTICEAUSIST aplicata IEPOCII Ilici GENOCID inaugurata prin LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern, pe care o numeste „revolutie”!!! Rezulta ca si Nea Cornel o vede tot
  ca „revolutie”, dar prudent evita sa fie pus in situatia sa o spuna pe sleau…De data asta cred ca seku-kukurukuku ristii de pe forum vor turba de-a binele, spumele lor spurcand spatiul pus noua la dispozitie sa ne prezentam CREZURILE!!! Dupa ce ca nu l-a taxat pe Mistretz la monstrozitatea ce „revolutia” si „dezvoltarea ascendenta” a Romaniei, Nea Cornel RASTALMACESTE CONDAMNAREA POLITICA a lui Dragnea, denumind-o „prabusire”!? O fi sarit cu parasuta care a fost preparata prealabil de FIARA Fierea si nu s-a deschis? O fi escaladat Himalaia si nu a rezistat un piton chinezesc?Nu mai spun ca „PRABUSIREA” printr-un BRACI IDEOLOGIC a adus din nou pesedeee sub pulpana Seku-kukurukuku!!! Din punct de vedere strict financiar ordon nanta TRADARII NATIONALE, vezi general
  de Securitate Rog-ojin, ar aduce multe miliarde necesare ca aerul, la fel ca alea 80 de miliarde din balonul de sapun al lu Seku-iul din Deal, dar SFIDAREA TUTUROR PROMISIUNILOR DESARTE continuta in textul precis formulat in acest sens,de aceea fiind asumat,
  ne arata adevarata fatza, daca mai era nevoie, a TERORISTULUI ANTICEAUSIST!!! Daca pedenele prin Maciuca in functie ar fi venit
  cu un asemenea ACT DE TRADARE NATIONALA reactia generala de respingere nu se lasa asteptata si de aceea TREABA MURDARA i-a fost data TERORISTULUI care a operat in strada cu maciuca si naganul in dec embrie 1989…

 45. Ce mare greseala a facut AUR: a strans semnaturi pentru suspendare si i le-a predat PSDului, ca doar el -ca cel mai mare partid- o putea propune si Ciolacu ce-a facut cu ele? Le-a folosit ca pe o arma ca sa se ceara la putere, altfel… Si acum il avem pe Ciolacu PM si pe Iohania, mai departe, presedinte. Buna treaba, nu ? Si acum Ciolacu se vrea presedinte ?!! Calitatea, pregatirea, competenta acestui om ne atata ce meritam noi ca romani. Ca vad ca ne plac mincinosii, necalificatii, slugarnicii si inchinatorii la Zele.

 46. O SĂ FIE MULT MAI FRUMOASĂ ȘI RODITOARE EPOCA DRULĂ-SICĂ ȘI …AC(POATE ȘI CATZU) TOTUȘI SĂ VINĂ LA SF.AȘTEAPTĂ!

 47. Ati omis cumva faptul că acest gogoșier din piața Buzăului se vrea si revoluționar cu rol determinant în lovituția din decembrie 1989?
  P.S. obligați-l să-și publice CV-ul să vedem dacă are curajul să-și declare prietenia și colaborarea cu sirianul/palestinian Omar Haysam dovedit și condamnat pentru terorism.

 48. Guvernul lui Juma’de’cozonac. Cu pantofi de 1500 de euro. Socialist autentic. Hai’sa’m…

 49. „Pentru a distruge economia, guvernul corupt trebuie să cheltuiască, să cheltuiască, mult, cât mai mult și să impoziteze – impozit peste impozit: O țară cu o economie puternică este independentă din punct de vedere financiar și este puțin probabil ca oamenii săi să îi ceară guvernului facilități sau ajutor social. Dacă oamenii liberi nu depind de guvernul lor, acel guvern are o influență mică asupra lor. Dar aplicând o politică de taxare cu sume mari a sectorului privat pentru vistieria publică, se împușcă doi iepuri simultan.

  Mai întâi se creează o pătură socială alcătuită din persoane dependente financiar de stat, care se supun, pentru a supraviețui, tuturor condițiilor, regulilor și reglementărilor pe care le dictează guvernul corupt. În al doilea rând, se bagă țara în datorii uriașe, create artificial, crescând inflația – devalorizând moneda națională și subminând economia. Și, bineînțeles, pentru a susține toate aceste cheltuieli excesive, se cere poporului să „suporte” pentru că în schimbul tuturor acestor „beneficii” oferite de guvern, tot guvernul îi taxează fără încetare, furând banii din buzunarele cetățenilor și luându-le simultan și ultima urmă de independență rămasă.

  Îndobitocirea populației și creerea dependenței financiare de stat duce la paralizarea mișcărilor sociale. La lipsa de reacție populară. Orice măsură implementată de guvernul corupt nu declanșează nicio revoltă. Poporul este deja obedient.

  Prin manipularea cu răbdare și coordonarea inteligentă a acestor centre de greutate, în timp se prăbușește și cea mai puternica națiune, folosindu-se propriii ei cetățeni și propriile ei sisteme pentru a-i orchestra distrugerea.”

 50. „un băiat de mingi”
  Maestre , ce credeti , oare nu si presedintele SUA , si sefii statelor UE sunt si ei ” baieti de mingi „? Priviti cum s-au aliniat toti cand cu Covidu’ si acum pt razboiul cu Rusia . Si totul , in dauna popoarelor lor . Peste tot , „baetii” ridica la conducere „baieti de mingi „

 51. Acum poate PSD sa – si completeze buzunarele goale, ca Buzatu e doar unul, dar ei au cel mai mare partid de corupti, acum Ciolanul e Pasa PSD

 52. Domnul Nistorescu se insala. Programul nu este al lui Marcel Ciolacu ci a 3 romani doctori in economie, unul american , 2 finantisti, juristi de marca si Departamentul „economie macro ” din Comisia U.E. Mai mult, este un program dospit si de echipa Dragnea(competenti) doar ca acum a adus-o la cunostinta americanilor si a U.E.inainte de a o lansa si a adaptat-o conform si cu pretentiile foarte nasoale ale acestora.

 53. Se rasuceste Iliescu in pat, cand vede de Hidre a crescut

 54. Ciolacu este roman. Romanii au luat mereu teapa cu alti romani ca Helvig, Mayor, Ciolosh, Orban, Iohanis,Astalos care s-au incomjurat doar cu de-ai lor. Faptul ca Ciolacu este roman verde conteaza cu adevarat. Astia nu si-au tradat niciodata tara.

 55. Prea mult venin, d-le Nistorescu. Pentru prima data in ultimii, sa zicem 20 de ani, se vine cu un pachet concret, curajos de masuri.
  Bun sau rau, vom vedea. Unde sunt elitele romanesti, este o discutie deja veche !

 56. Ura. Ura mare la domnul Cornel Nistorescu. Sau sa fie strategie electorala AUR( acestia nu au de unde sa rupa alegatori decat de la PSD) ? Miramas

 57. S-a inceput cu victimizarea lui Fii Rea. Dupa ce a fost adusa pe primul loc in clasamentul dorintei de vot, s-a trecut la urmatoarea sarcina: victimizarea Ciolacului. Deocamdata l-ati facut egalul prea mult laudatului Giorgel Simionel. Inca-cateva edit-oriale si il aduceti in „varful topului” ! Misiune indeplinita. Slava neslavitului !

 58. vine catastrofa nu un pachet concret si curajos de masuri. Curaj la slugi ordinare,la pleava asta depravata,haidade!

 59. Domnule Cornel Nistorescu oare prim ministru Marcel Ciolacu a vazut cum s-a prezentat îmbrăcată Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu la întrevederea cu Ola Henrikson, directorul regional al OIM pentru UE și SEE??? Nu-s destule bizanteriile vestimentare ale “primei doamne”, dar hai să zicem ca aceasta nu este chiar o oficială, deși este. Dar tu ministru de Externe să apari pe un fotoliu aurit, lângă o masă aurită cu pantaloni roșii peste care o bluză pestriță cu mânecă scurtă de mers la cules poame este de neimaginat?

 60. Dar ce mare rahat este acel mafiot strain? Trebuia sa se imbrace cum se cere (corect) la intrarea in manastiri?

 61. S-au trezit comentacii in solda sa atace pentru ca un jurnalist a atins boul sacru ciolacu…ca vorba cea, suntem in India/Romanistan si in curand vom aduna balega sa ne incalzim…balega de la sacrul ciolacu! Comentacii au demonstrat ca @Niko are dreptate, comentacii au conducatorii pe care-i merita! Ciolacu este un plagiator impotent, incompetent si impostor. Cum este capabil un produs al statului mafiot sa faca reforma! Cred ca nu este capabil sa dea definitia corecta a cuvantului reforma!…Treziti-va oameni buni! Suntem pe marginea prapastiei dar si la inceputul urcusului spre o tara buna pentru copiii nostrii. Nimeni nu spune ca va fi usor sa ne debarasam de statul mafiot reprezentat de ciolacu si altii ca el! Totusi avem o sansa, o sansa mai mare decat UE care este in colaps.

 62. “Reforma” este o cac*iala.
  C. si-a pregatit indelung miscarea, si-a luat avant, s-a agitat si a facut un pas invizibil pe loc dupa care extaziat exclama “Eu nu sunt capitalist, eu sunt comunist si obisnuit adica mediocru.” Ciolacu sta prost cu nervii si s-a inconjurat de oameni stersi ca si el cu nostalgii PSD si a faimoaselor CEx-uri. Desi vremea lor s-a dus, ei neaga vehement, crize spumegand.
  Atata politica psd au respirat ca poate si familiile lor daca nu sunt tarate in delirul lor comunist, cumva tot evita nebunia lor. Nu se poate ca fiind toxic, cei de langa tine sa nu observe si sa se indeparteze singuri spre … altceva.

 63. Nu-i urât ca Câţu, nu-i beţiv ca Orban şi nici nu-şi bea urina ca Cioloş. În plus, are şi ceva proptele prin Servicii că altfel bouleanul de la Cotroceni, boulean care a promis că PSD NU!, n-ar fi permis să fie prim-ministru. Deci? Hai dom’le să-ncercăm şi cu ăsta!

 64. „Dar tu ministru de Externe să apari pe un fotoliu aurit, lângă o masă aurită cu pantaloni roșii peste care o bluză pestriță cu mânecă scurtă de mers la cules poame este de neimaginat?”

  N-ai vazut-o pe babaciunea care apare in „halat de baie”, care a spalat-o la CEDO pe Codrutza, fara vreun proces in Romania ? Cu Pelosi, Clintona si Nulandovici s-a deschis epoca „baba o da soldatului” in Lumea Libera si Democrata. Asa s-au prabusit toate imperiile, pe exacerbarea viciilor bolnave oedipiene.

 65. Bulibasa de Buzau un incult si un zero barat un tradator care a dat mina cu Diavolul PNL

 66. Comparativ cu cei doi, Petrov si Iohanis, care au fost un dezastru pentru tara ca presedinti fiind slugi prea plecate marilor mafioti de afara, Ciolacu promite mai mult in aceasta directie. Pana acum a demonstrat ca are oua, ori toti marii presedinti ai lumii au dovedit ca le-au avut. Pana acum a creat romanilor senzatia de stabilitate a unei tari ce parea necontrolata.

 67. Până la urmă, ursarul ăsta va legaliza căsătoriile homosexuale în România la ordinele dereglaților perverși care conduc UE, că doar n-o să vedeți vreo slugă din aparatul politico-securesc care conduce țara să aibă curajul să zică NU vreunei directive de-a Berlilo-Bruxelles-ului.

 68. Păi are demisia pe masă, are asumată răspunderea și tu vorbești de ”epocă” ?? Grav bre ACOPERITU. Ciolacu deja a mințit și minte in continuare. Cum vrei o epocă cu minciuni și jafuri mărețe cu portbagaje de bani.. In mod normal la o astfel de captură ”partidul” trebauia să fie sancționat cu dispariția. Nu să fie primul in sondaje. Realizezi de ce fel d enație ești ??

 69. Pana unde poate merge lupta politica?
  O tipa a trecut de la AUR la Sosoaca si acuza un caz de viol la AUR.
  Violul trebuie dovedit. Se duce imediat fata la IML i se recolteaza probe, se gasesc urme ale violului si se pot identifica autorii. Au trecut doua saptamani. Ce mai poate fi dovedit?
  Si, apropo, KWI a semnat legea conform careia incitarea la violenţă, ură sau discriminare se consideră infracţiune dacă se adresează şi pe criteriul de apartenenţă politică sau de opinie și este pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, conform unei legi promulgate miercuri de către președintele Klaus Iohannis.
  Sunt considerate criteriile de
  rasă,
  naţionalitate,
  etnie,
  limbă,
  religie,
  gen,
  orientare sexuală,

  opinie politica
  apartenenţă politică,

  avere,
  origine socială,
  vârstă,
  dizabilitate,
  boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

  Deci?

 70. ..aveti dretate dle CORCOMIEL…perfecta dreptate …dar daca ar fi acesta singurulordin executat fara cracnire si gandire …mai treaca , mearga,,dar sunt si vor mai fi multe altelecare sa umplenonsensul si povara pe umerii oamenilor..urmaresc cu interes …cum se incearca sa l scape pe buzatu ..slutu si uratu de furtu la drumul mare..si daca ar fi singurul furt …si daca ar fi singurul ..BUZAT..Aceasta intamplare ..explica fara niciun dubiu dece nu se construiesc drumuri sosele si nu numai ..nici chiar cu bani ioropeni ..ori chiar tocmai …cu bani ioropeni..cati buzati atatea obiective ratate…auzi…se disccuta judecarea in stare de libertate …pai asta I tarfa batrana bre…asta are o armata de avocatei..gata sa I sara in ajutor..nu stiu ce profesie are individul referitor etnie ..cred ca I de etnie roma(adica tigan) ca I prea curagios sifara de sctupule,rezistent si criminal..cat despre ochii verzi si pielea mai dashkisa….se aseamana mult cu romii banateni cei mai ai dreac…despre ciolacu..ce sazic ..a spus destulsi destul de correct dl Nistorescu…suntem , daca nu mult mau rau/grav in situatia ITALIEI din anii 60…si nu vad sanse de reabilitare…

 71. Nici nu conteaza cine e la putere, cine e prim-ministru…romanii inghit si tolereaza orice si repede cad pe default-ul:trebuie sa ne descurcam singuri…asa ca nulitatea Ciolacu cu partidul lui de excroci isi poate vedea linistit de treaba…de treburile lui adică…

 72. Astazi suntem in 30 septembrie 2023 SI Mai am 50 de lei de man are pentru 5 zile ! Am de man are care 1 pateu de ficat de 2 lei PE zi SI ceai negru .

 73. Un partid sau sef de partid ce va face adevarata reforma administrativa si fiscala in Romania, isi va semna sinuciderea politica. Pentru actualii politicieni Romania nu merita asta, mult mai importante finnd carierele si banii lor.
  De aceea , nu va recomand sa cautati diamante in lada de gunoi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.