Morți în curtea spitalului V. Babeș. Primele explicaţii

UPDATE Conducerea Spitalului Victor Babeș anunță că personalul medical și cel auxiliar acordă întregul lor sprijin anchetatorilor pentru aflarea adevărului despre tragedia în urma căreia trei persoane au murit.

Potrivit reprezentanților unității medicale, luni seara, în jurul orei 17:00, la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”, operațională începând cu data de 10.09.2020, a avut loc o avarie ale cărei cauze sunt investigate în acest moment.

În ciuda eforturilor personalului medical, în urma acestui eveniment au decedat trei dintre cei opt pacienți bolnavi de COVID-19 internați în Unitatea mobilă de Terapie intensivă. Ceilalți au fost transferați în alte unități.

„În ceea ce îi privește pe ceilalți cinci pacienți, patru au fost transferați în siguranță la alte spitale, iar unul a fost relocat în secția principală de Terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeş”. În prezent, la fața locului se desfășoară ancheta organelor abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei, iar personalul medical și cel auxiliar din cadrul unității sanitare acordă întregul lor sprijin pentru aflarea adevărului”, a anunțat conducerea spitalului bucureștean.

UPDATE Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că TIR urile de terapie intensivă pot funcţiona într-un sistem propriu sau se pot conecta la sursa de oxigen permanentă, de regulă a spitalului, şi aceasta este situaţia la Babeş.

„La un anumit moment presiunea a crescut peste 6 bari. Cum, de ce, ce robinet s-a deschis mai mult face obiectul anchetei”, a spus Arafat.

„Toate ventilatoarele din TIR s-au oprit împreună şi au creat situaţia de urgenţă de acolo.

Unii pacienţi chiar şi pe baloane de ventilaţie au intrat în stop, erau în stare critică, iar cinci pacienţi au reuşit să fie transferaţi la alte spitale.

În jurul orelor 16,25, ora României, s-ar fi crescut presiunea brusc peste 6 bari. Personal am aflat după orele 17”, a spus Arafat.

„O problemă de creştere bruscă a oxigenului a făcut ca ventilatoarele să intre în sistem de autoprotecţie. Cum s-a întâmplat acest lucru urmează să fie elucidat”, a declarat şeful DSU.

„Nu este nimic improvizat”, a spus Arafat.

„Trebuie să vedem dacă a fost o eroare umană sau tehnică”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a precizat că unitățile mobile sunt în garanție și au fost întreținute de firma producătoare, la două luni. Numărul pacienților tratați în unitățile mobile depășește 6-700 de pacienți.

„Nu am niciun dubiu că toţi colegii noştri de acolo au făcut tot posibilul să prevină salvarea de vieţi”, a afirmat Raed Arafat.

Întrebat de ce informaţia a fost făcută publică abia în jurul orei 20,00 , şeful DSU a declarat că nu a putut ţine legătura cu presa pentru că se ocupa de intervenţie.

Întrebat dacă se simte vinovat, Raed Arafat a cerut altă întrebare.

Şeful DSU a spus că angajatul firmei care asigura mentenanţa ventilatoarelor a dat indicaţii doar din exterior, refuzând să intre. Era prezent pentru că venise să rezolve o problemă a unui ventilator, a spus Arafat.

Raed Arafat a refuzat să răspundă şi dacă ar fi dorit să susţină conferinţa de presă alături de ministrul Sănătăţii.

Şeful DSU susţine că instalaţia electrică nu era realizată greşit aşa cum susţine Gabriela Firea, pentru că problema fusese rezolvată înainte să fie pus TIR-ul în funcţiune.

„Inițial am aflat în jurul orei 17.20 că este o problemă. Ulterior am aflat că există pacienți în stop și mai târziu – nu pot să vă spun ora exactă – am aflat că există trei pacienți în stop cardiac”, a precizat Arafat.

După acest moment a fost înștiințată Poliția Omoruri, iar oamenii legii au mers la Spital pentru a investiga.

„Nu știu ora la care a fost înștiințată Poliția, dar personal am vorbit cu adjunctul Poliției Capitalei, cu domnul Gavriș. Știa deja ceea ce s-a întâmplat. Mi-a spus că se pregătește echipă să meargă acolo și echipa a mers acolo”, a mai spus Arafat.

Şeful DSU a spus că nu ştie cum a aflat Poliţia şi nici dacă s-a sunat la 112.

„Nimeni nu poate garanta că situaţii de urgenţă nu se vor întâmpla, dar facem tot posibil să nu se întâmple”, a spus Arafat.

UPDATE „Nu ştim de ce, se pare că este un accident, dar este şi o anchetă. I-am cerut ministrului de Interne o anchetă cât mai rapidă. Toţi vinovaţii trebuie să răspundă”, a spus Florin Cîţu.

„Nu putem să garantăm că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, dar trebuie să reducem presiunea pe spitale prin vaccinare”, a declarat premierul.

Update

Jandarmeria Română a trimis efective impresionante în jurul spitalului. Zeci de jandarmi se află la fața locului și au amplasat garduri de protecție, în așteptarea unor eventuale proteste, așa cum s-a întâmplat vinerea trecută, la Spitalul Foișor. Jandarmii au primit informații că rudele celor decedați se îndreaptă spre unitatea spitalicească.

update Gabriela Firea susține că tragedia de la Victor Babeș este cauzată de incompetență și nepăsare.

„Doamne, ce se întâmplă cu țara noastră? Incompetența ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! Trei pacienți morți la Victor Babeș, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecțiuni. În urmă cu 5 zile, instalația de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greșit”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

update

Medicul Alexandru Rafila susține că nenorocirile care se produc în spitalele din România sunt cauzate de lipsa organizării și a responsabilității. „Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon. A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen”, a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

UPDATE Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19, anunță DSU, în legătură cu defecțiunea la TIR-ul ATI de la spitalul Babeș.

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile.

Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune.

Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului.

UPDATE Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul celor trei pacienți aflați ăn unitatea mobilă de terapie intensivă de la spitalul Babeș.
Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, precizează Poliția Capitalei.

UPDATE În această seară, din nefericire, au decedat în condiții neclare trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, a scris Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, pe Facebook.
„E o tragedie, un moment dramatic în care vieți omenești au fost pierdute. Prezint condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi.
Am sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situație, fiindcă vinovații trebuie identificați și pedepsiți. Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, a spus primarul.

UPDATE Ministerul Sănătații a transmis într-un comunicat că a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne).

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

Potrivit comunicatului, ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

Unitatea mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeş a fost afectată de o pană de oxigen.

În acel moment, în TIR-ul de terapie intensivă erau 8 pacienţi.

Trei dintre bolnavi au decedat, iar ceilalţi 5 au fost transefarţi în alte unităţi spitaliceşti.

Unitatea mobilă de la Victor Babeş a fost pusă în funcțiune sâmbătă după-amiază.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

25 de Comentarii

 1. ,,eroii” din linia intai si-au facut, iarasi, treaba…urmeaza sa-i ,,spele” mass-media aservita… QED…

 2. Înainte că nu-i greu! Felicitări Vlăduț! Felicitări Arafat! Felicitări Orban! Felicitări Barna! Felicitări Ciolos! Felicitări Johannis! La numărul de morți sunteți în grafic! Mulțumesc popor roman!

 3. Cum era textul imbecil? „Coruptia ucide” . Coruptia + prostia pedeleu usereu a ucis deja prea multi oameni in tara asta, hai marsh cu voi ex cre ment elor.

 4. Genocidul continua, iar cei responsabili de el isi pasează mingea de la unul la altul ca să nu-si prajeasca degetele.
  Ps.eu n-am văzut, în viața mea, atata lipsa de responsabilitate, atat de mult cinism si atat de multa desconsiderare .fatade ființă umană ca la aceste javre de doi bani gauriti. Înclin să cred ca toti cei care se află în arcul guvernamental sunt bolnavi psihici si ca tot ceea ce fac o fac din plăcere deosebita pe care simt la provocarea durerii și din ura fata de cetățeanul de rând pe care-l consideră un tantar care, deși nu musca, trebuie ucis cu paleta si apoi călcat în picioare cu tocurile pantofilor lor de firma. Doamne, cat ii mai suporți pe acesti bolnavi care ne conduc? Romani, cat ii mai suporți pe acesti minți bolnave, prin arterele carora curge numai venin si prin mintea carora circula doar imagini cu femeia cu coasa in mana, călare pe caii neomarxismului lgbtiqist securist.

 5. Containerele mortii . O noua „realizare” a lui raed arafat (calaul Roamaniei).
  Un miliard de lei pe luna cistiga arafat pt salvarea cetatenilor din Ro de la viata .
  Mars la tine-n tara si ia-o si pe mungiu pipipipipi cu tine ,pe cercel ,rafila , musta ,dorobat, mahler ,ad labam , imbri

 6. Ce se intampla daca montezi un regulator de presiune de tub de oxigen pe un tir ati care se alimenteaza la 20 de bari de oxigen ???

 7. Vlad Voiculescu nu are chiar nici o vina.
  Doar naivitatea si lipsa de educatie a managerilor pusi de Sarmancur. Partidul vostru este problema. Si nu este nevoie sa mai spun de ce. Voi ati gresit partidul pe care sa puneti votul. Un partid de stanga,dupa dogma ar trebui sa fie un partid social, nu? Insa politicienii vostri sunt niste ciocoi, stapani pe voi. Stapani pe localitatile pe care le-a tinut in intuneric. Furandu-va pana si demnitatea .Ati ajuns sa urati tot ce nu e stangist.Tot raul facut de acest partid,incepand cu Iliescu se vede in mentalitatea voastra. Se vede in localitatile saracite,dar ei bine merci traiesc in casoaie, cu limuzine. Si va plesnesc peste bot daca aveti curajul sa le cereti socoteala. Altii se multumesc cu acel ajutor social pentru care is dau votul.Sa fie clar,Nu Basescu e cel mai hot, el a continuat.Au furat umar la umar. Dar pana la Base,devalizarea si privatizarea strategica au facut-o cei din PDSR. Nastase. A,de Vacaroiu va mai amintiti? Cea mai mare inflatie .Apoi Ciorbea, ajuns avocatul PSD-ului.Tupeul pesedeilor este fara margini. Si-au modificat legi astfel incat sa nu fie cercetati.Ati uitat cand se aliau in parlament sau pe scari in jurul unui infractor din partid? Ce tara trista .Stiu ca sunteti nostalgici. Dar nu va ganditi ca ati fi avut o viata mai senina fara acest partid ?De 30 de ani raul se numeste Iliescu-FSN-crimele revolutiei, mineriadele si 10 august.

 8. Inca odata s-a demonstrat ca nu doar coruptia ci si INCOMPETENTA ucide iar aceasta guvernare duduie de incompetenta!

 9. Acest camion si inca trei dughene care nu pot furniza oxigen pentru ca instalatia electrica nu rezista si inca vreo doua spitale sunt toate spitalele construite dupa revolutie in epoca de aur a capitalismului! Sa mai adaug ca din 2004 adica de 17 ani avem presedinti asa zis de dreapta care numesc procurorii si sefii la servicii adica sunt de facto tatucul natiunii! Si care construiesc mult securism si spitale de loc. Si acum sa vina procurorii sa ancheteze…bucurati-va ca asta va place!

 10. Mai nene specialistul firmei de mentenanță nu a intrat în TIR fiindcă a aflat că sunt morți. Dar întreb și eu ca un prost, nu trebuia să fie o echipa tehnica de serviciu in TIR 24 din 24 de ore? Asta-i organizarea lui Strainu Cercel, conform buhaiului? La pușcărie Cercel!

 11. Marius, Cine te baga in seama? Asa-i ca ai ura asta de la A 3? Ti-au bagat in cap cum ca dusmanul poporului nu mai este Basescu, acum la moda e Johanis. Cand invatati ca nu trebuie sa mai dati vina pe nimeni ci sa fiti voi proprii stapani. Sa invatati carte,sa va cautati singuri de munca in functie de pregatirea voastra,sa stiti sa negociati o leafa conforma cu ceea ce produceti. Pana atunci, mereu si mereu altcineva este de vina. Inca odata repet, puneti mana pe carte si va educati. Astfel nimeni nu va mai putea sa va manipuleze ,sa se foloseasca de slabiciunile voastre. Sa va bace frica. Sa inventeze conflicte pe care voi, cu putina carte le accentuati.

 12. Toate ,,accidentele” acestea din sistemul de sanatate soldate cu pacienti morti au la baza doua cauze elementare:
  -lipsa de meseriasi: habar n-au cum sa lucreze cu instalatiile, nu stiu sa intervina in cazuri de urgenta.
  -lipsa de raspundere: pacienti lasati nesupravegheati, prize si aparatura necontrolata si remediata la timp.
  Ce sa te mai miri ca un salon intreg ia foc ptr ca nimeni n-a vazut ca o priza miroase a incins si ca fumega, ca in cazul de fatza n-au stiut ce sa faca la deconectarea aparaturii de oxigen?
  Rromanistan si trageti apa. Asta se intampla cand lipseste raspunderea.

 13. Spitalul a fost condus pana la inceputul lunii martie de dottore (L)imbri(c) (fost securist) iar acum director este dottore. Simin-Aysel FLORESCU , aceste personaje sinistre sunt in permanenta pe televiziuni in loc sa isi vada de bolnavi ca asta le este meseria. Dupa cum merg treburile, din rau in mai rau, urmeaza spitalul lui dottore beatrice mahler. Dottore Dorobat alta propagandista covid de la Iasi este o penala care lua mita de la studenti , ea cu barbat-su, ambii condamnati penal , deci PENALI PENALI.

 14. fabricile de diplome de la Baile Herculane, Turnu Severin, Alexandria, etc, etc.
  Vedeti domnilor politicieni ce produc amantele, nepotii, odraslele?..

 15. Echipa de shock Werner, Barna, Cîțu, PBulai, Drulă, Voiculescu, Arafat.

 16. Unitatile mobile si modulare nu rezista la necesarul de oxigen al bonlavilor covid care e foarte mare. Ele sunt concepute ca structuri care asigura urgenta temporara a pacientului urmand ca acesta sa fie apoi transferat la un spital normal. Faptul ca se folosesc aceste unitati cat si rechizitionarea altor spitale arata situatia disperata in care e sistemul sanitar ca urmare a acestui val covid cu tulpina britanica care este cu 50-70% mai contagioasa si ca urmare si mai mortala pt ca imbonlaveste un nr mai mare de oameni. Valurile epidemiologice dureaza 4-6 saptamani si lovesc zonele vulnerabile in situatia de fata Europa de est este lovita: Polonia, Ungaria, Cehia, Romania. Solutia pentru oprirea transmisiei bolii: ori tii economia deschisa si testezi masiv si urmaresti si carantinezi toti contactii ceea Romania nu are capacitate sa faca sau carantinezi total, tinand deschise doar magazinele de mancare. Asta e realitatea fie ca ne place sau nu. Israel si Anglia au inchis total 3 luni si au vaccinat jumatate din populatie si acum ies din carantina si ridica restrictiile cu posibilitatea de a ajunge la normalitate in vara. Ca sa scapi de aceasta boala trebuie ca populatia sa fie imunizata in proportie de 70-85%. Imunizarea se face trecand prin boala sau vaccin. Toate tarile incearca sa ajunga acolo prin vaccinare combinata cu restictii ca sa reduca presiunea pe spitale si implicit mortalitatea.

 17. „Pas cu pas” spre „Romania normală”…her Klaun Wurster Ciolanis mulțumește iobagilor proști de le curge scuipatul din gură de proști ce sunt, pentru că i-au dat 2 mandate de guvernator al coloniei Iobagland, majoritate parlamentară și un guwerner capabil să ducă la falimentul total într-un timp record, obiectiv trasat de Stăpânii coloniei de mâna a-4-a, locuită vremelnic de o masă amorfă de iobagi proști, ignoranți și ușor de manipulat prin intermediul mainstream media securisto-globalistă și Facebook… danke !

 18. @Zmeulică : tu ți-ai negociat prețul la postare sau era preț standard ? Sau e sarcină de serviciu ? Serviciu…servicii… știi tu ce vreau să zic…

 19. Cel mai bine se vede când puterea e divizată, fiecare U.M. de presă nu mai atacă opoziția, atacă adversarii din coaliție, unii apară USR cu atac la Cîțu-PNL și invers, îi iau apărarea lui Cîți, îl atacă pe ministrul Voiculescu. Alții au ordin să tacă. Articolele favorabile fie PNL, fie USR vin fabricate de sus. Se mai vrde care partid este românesc și care nu este. De fapt totul e la ordine trimise acoperiților din presă, cică independentă.
  Pe ei intereseză de nu mai pot de bolnavi.

 20. O sa bag pe repeat OST din X-files si am recitesc articolul pana ajung sa inteleg ceva

 21. Oauuuu! Voi va certatii intre voi in loc sa vedeti totul obiectiv? Incredibil! Acest Arafat la interviuri, foloseste exprimarea intentionat „au facut.., ei fac.., de ei depinde.., sunt firme…, sunt angajatii spitalelor…, in niciun caz „am facut…, fac…,” nimic nu e la timpul prezent si nici subiectul EU ca executant direct! Cica este medic dar vorbeste de partea tehnica care depinde de altii, habar nu are despre tehnica, de parca ar fi scolit el sau altii in subordinea lui de el! Tot arunca incidentele in curtea firmelor specializate, el neavand nicio vina, de ce a acordat credit acestor firme daca sunt doar firme de vanzari si nu prifesioniste in aparatura, sa omoare oameni cu zile pe banda rulanta? Morisca mortii continua prin aruncari de vinovatii de la subiectul in sine(conducatorii romani care au creditat firmele care, pana la urma ucid) si firmele furnizoare de aparatura de proasta calitate si fara specialisti care urmaresc functionarea aparaturilor, si intrun final, mortii sunt vinovati! Intrun cuvant „criminalii”, trebuie sa raspunda in fata justitiei pentru toti care au murit in spitale si in urma vaccinarii prin teroare!

 22. Cu PSD i-a mers, le-a mers Werner, mafioților PNDLiști în frunte cu Werner. Dar cu USR uite li s-a înfundat. Să moară oricîți Werner nu-l poate demite de la Sănătate, pe Voiculescu fară să nu fie demis tot guvernul. Fară Voiculescu, Barna la prima ocazie o să le facă vînt pe fereastră tuturor guvernelor iohanniste.
  Barna merge pe o singură varintă totul sau nimic. Votul din 2019 și 2020, de acum câteva luni i-a creat pe ăștia. Lui Voiculescu i s-a dat misiune precisă ori privatizează sistemul de sănătate sau îl distruge. Sau ambele.

 23. Incompetenta, cinismul si aroganta regimului actual ucid. De ce i-a impus, de ce sustine Iohannis o astfel de adunatura de incompetenti aroganti? Ptr ca cine seamana se aduna?

 24. Acest ”tir” are un singur ”avantaj”.. A imbogățit pe importator,.Plus mai are doi trei nătăfleți angajați s-o păzească, nu că s-ar pricepe sau ar ințelege ceva despre intreținere și funcționare. Pe când ai mănăstiri sau hoteluri unde ai putea băga ceva instalații și să le transformi urgent și eficient in spitale covid..Măicuțele care le bântuie șioricum cred in șoșoacă, sunt bune de personal auxiliar de ingrijit pacienții,.Deci treci la treabă ministru.. Căci trebuie să știi cu urmează mulți ani cu covid,..Nu scapi nici in Iunie, nici in Iunie de peste doi ani,.valul patru vine, ca și valul cinci. Ce te faci bre ??

 25. @Jigodiile spune:
  12 aprilie 2021 la 21:33

  „Mai nene specialistul firmei de mentenanță nu a intrat în TIR fiindcă a aflat că sunt morți. Dar întreb și eu ca un prost, nu trebuia să fie o echipa tehnica de serviciu in TIR 24 din 24 de ore? Asta-i organizarea lui Strainu Cercel, conform buhaiului? La pușcărie Cercel!

  Mai temebel sekurist, Cercel nu are nicio treaba cu acel spital, el a FOST manager la Bals, nu la Babes. Dar nu conteaza ptr voi pupinkuristi iohannisti, ptr voi ca pe vreamea bolsevicilor, cei ce nu sunt cu Comandantul la puscarie!!
  Apoi un angajat (electrician) al unei firme private nu poate fi obligat sa intre intr-o zona contaminata, cu acces restrictionat. Ca nu e militar sau pompier. E civil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.