Incidentele meciului cu Kosovo. FRF a anunțat sancțiunile

FRF a anunțat sancțiunile  aplicate după incidentele meciului cu Kosovo.  Federația Română de Fotbal a fost amendată UEFA cu 52.000 de euro, iar următorul meci al echipei naționale de pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise, a anunțat Federația.

Meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo a fost întrerupt în min. 18, la scorul de 0 – 0, din cauza manifestărilor suporterilor români, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. S-a reluat după o pauză de mai bine de 40 de minute.

Fanii au aruncat în min. 18 cu torţe în spatele porţii kosovarului Arijanet Muric, astfel că arbitrul francez Willy Delajod a decis să întrerupă jocul. Suporterii au aruncat cu petarde şi au desfăşurat un banner ”Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”, la care nu au renunţat în ciuda faptului că Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu au mers să discute cu fanii.

De asemenea, s-a făcut apel la instalaţia de sonorizare ca spectatorii să se comporte în mod civilizat. Arbitrul a trimis echipele la vestiare peste alte trei minute.

UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost ”suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”. Echipele au revenit pe teren şi jocul s-a reluat după zece minute de încălzire.

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia, în 2008, dar  UEFA le interzice naționalelor afiliate să refuze disputarea partidelor cu Kosovo.

Potrivit FRF, capetele de acuzare din ancheta deschisă de UEFA au fost: Afișarea și scandarea de mesaje politice; Comportament rasist al suporterilor; Aprinderea de torțe; Aruncarea de obiecte pe teren; Blocarea zonelor de acces public. Copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit la meciul cu Andorra.

„Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare”, a anunțat FRF.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Microbiștii ar trebui să nu mai calce pe la stadioane și, mai ales, să nu se mai uite la tembelizor cînd e vorba de meciuri sub patalamaua FRF și UEFA.
  Oricum ce ne-arată azi nu mai e fotbal. Seamămă a flipper după cum sare mingea de colo pînă colo.

 2. Incredibil! UEFA amendează România pentru că nu recunoaște drept stat o regiune? Dar la cine conduce țara noastră nu mai e nimic de mirare. Sluj!

 3. Nu conteaza ! Acum rezulta ca am jucat pusi la zid ca nu puteam refuza meciul cu un stat fantoma 👻…n-am stiut aspectul asta. Muie U€ ! Nu platim amenda ! Hai Romania !

 4. „…s-a făcut apel la instalaţia de sonorizare ca spectatorii să se comporte în mod civilizat. Arbitrul a trimis echipele la vestiare peste alte trei minute”…
  Meciul a fost întrerupt 49 (patruzeci și nouă!) de minute, deci TREBUIA SUSPENDAT DEFINITIV, victorie 3-0 „la masa verde” pentru entitatea INEXISTENTĂ Kosovo!
  Kosovo je srce Srbije !

 5. ROMEXIT!

  Un viitor Guvern ROMANESC de larga orientare patriotica, va scoate Tara din TOATE organizatiile „internationale” care nu sint deloc internationale dar au ca scop ascuns crearea unui Guvern Mondial care este marea c.rv. a Babilonului de care vorbeste Cartea Apocalipsei. Toate nenorocirile care se abat asupra Omenirii si in ROMANIA si in Toate celelalte Tari are Lumii se datoreaza cresterii Puterii Guvernamentale peste limitele stabilite de Constitutia S.U.A. din 1788 care sint cele patru ministere: Razboi, Externe, Finante si Justitie. Atit. Mai mult decit atit, chiar si un Guvern limitat devine opresiv datorita revolutiei tehnologice. Noi gresim nu atit ca Natiuni, grupuri politice ,culturale si religioase ci ca SPECIE pentru ca Statul Centralizat Tehnologico-Industrial are capacitatea de a transforma omul intr-un produs al ingineriei genetice, simpla rotita lipsita de autonomie si demnitate a masinariei sociale. Aceste probleme sint analizate in Manifestul „The Industrial Society and Its Future” al matematicianului si revolutionarului American Theodore John Kaczynski. Varianta in Limba Romana a acestui fundamental Manifest a fost stearsa de pe INTERNET dar o puteti lesne gasi in Engleza, Spaniola si poate in alte Limbi. Cine nu citeste in alte limbi poate folosi cu succes Yandex Translator care este rezultatul muncii savantilor si specialistilor din Federatia Rusa.

 6. @El Pistolero de Barrio Azteca y Gazprom
  Subscriu la mesajul dumneavoastra, pentru ca asa zisele organizatii internationale la fel ca si bancile centrale ale statelor, sunt de fapt organizatii private. Ele lucreaza mai pe fata, sau mai discret impotriva intereselor statelor si natiunilor. Nu exista nici un temei legal ca statele sa se supuna obligatoriu deciziilor unor organizatii private care urmaresc strict interesele de avere si putere ale ologarhiilor satanice mondiale.

 7. Oricum meciul a fost ILEGAL, Romania jucind cu o echipa a unei „tari” care practic nu exista ! Deci … urmatorul meci, contra selectionatei Atlantidei !

 8. Asa numitii sustinatori ai acestei GLOABE , numita ECHIPA NATIONALA , sa-i priveasca dincolo de gardurile JANDARMERIEI !!! DAR IN TRIBUNA OFICIALA SA FIE INVITAT REGELE (KKTULUI CU BEC DE LANTERNA SI DINAM )

 9. @Transumanu Daca subscrieti, mergeti de urgenta pe INTERNET si cititi in format pdf. „The Industrial Society and Its Furure” scrisa de marele vizionar si martir American Theodore John Kaczynski. Exista si o frumoasa editie in Limba Spaniola intitulata „La Sociedad Industrial y Su Futuro”. Cititi, piratati, si dati mai departe! Eu nu sint de acord cu apelativul „domnule” pentru ca nu exista decit doi Domni: Aceia din Crez. Prin mare extensie se zice „Domn” Sefului de Stat ROMAN si „Doamna” sotiei acestuia. Atit! Mai corecti erau Natzional-Bolsevicii care foloseau apelativul „tovarase” si Nationalistii care foloseau apelativul „camarade”.
  @ legionarul Miine este ziua in care Tara Intreaga comemoreaza martiriul lui Mitzi Dumitrecsu si a echipei conduse de el.

 10. @El Pistolero de Barrio Azteca y Gazprom
  Am versiunea in engleza a lucrarii „The Industrial Society and Its Furure”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.