Incredibil, Sorana a fost semifinalistă la Dubai, dar va fi mai jos în clasament!

Sorana Cîrstea, care din acest an și-a luat rezidența în Emiratele Arabe Unite, chiar în capitala Dubai, a avut o evoluție fantastică la puternicul turneu de tenis de categoria Masters, 1000 de puncte, la care au fost prezente aproape toate numele mari din acest sport, în frunte cu liderul mondial, poloneza Iga Swiatek.

Cîrstea a reușit să le învingă pe rând pe Sophie Kenin, Veronika Kudermetova, Donna Vrkici și mai ales, în sferturi, după i revenire de neînchipuit, de la 0-1 la seturi și 1-5 al doilea pe Marketa Vondrousova. În semifinale a avut-i în față pe italianca Jasmine Paolini și pentru prima dată a fost considerată favorită.

Tocmai când se afla la un meci de marea finală Sorana a clacat cu 2-0, după ce în tie-break-ul setului 2 a ratat două mingii de a egala situația.

S-a ales cu un câștig important financiar, 154.000 de dolari, dar nu și-a putut ascunde amărăciunea pentru faptul că a fost atât de aproape de finala vieții, la cei 32 de ani ai ei, lucru mărturisit pe rețelele de socializare.

Înfrângere grea aseară, dar a fost o săptămână bună în general. Continuăm să muncim din greu. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul, ca întotdeauna.

Mulțumesc @ddftennis pentru această săptămână. Indiferent de rezultat, muncim în continuare”, a scris Sorana Cîrstea pe contul oficial de Instagram.

Dar marea surpriză a venit din a doua semifinală, în care Anna Kalinskaya a trimis-o acasă pe Iga Swiatek și se va duela într-o finală pe care nimeni nu ar fi putut-o ghici vreodată, cu Jasmine Paolini.

Și mai șocant este că după parcursul excepțional Sorana s-ar fi așteptat să urce în primele 20 de jucătoare ale lumii, ea fiind poziția 22 la începutul turneului.

Însă performanța Annei Kalinskaya o duce pe aceasta pe locul 21 de pe poziția 45 iar Sorana va fi în urma ei, deci cade un loc!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. e ca si cum ar fi cashtigat campionatu de shah din Cishmigiu
  si se pregateste pt. Herastrau.

 2. Ce vezi tu incredibil? Nu cunosti cum se acorda punctele WTA.
  De multe ori Halep urca in clasament cand nu juca…

 3. maxtorule, tu ai castigat campionatul de fotbal de masa. Esti penibil…!

 4. „… ea fiind poziția 22 la începutul turneului.
  Însă performanța Annei Kalinskaya o duce pe aceasta pe locul 21 de pe poziția 45 iar Sorana va fi în urma ei, deci cade un loc!”
  Deci era pe 22, și, de săptămâna viitoare va coborî pe… 22!!! E de înțeles, de vreme ce autorului i s-au terminat degetele de numărat la 21! Ei, dacă mai folosea și limba…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.