Încurcătură fatală. Chiuretaj, cum s-a nimerit

Femeia însărcinată venise pentru un control de rutină,  în timp ce o alta, pentru o întrerupere de sarcină. La Spitalul Universitar Bulovka din Praga, pacientele au fost confundate. 

Is-a făcut chiuretaj, deși venite pentru un conrol, potrivit B1Tv, care citează  CNN Prima News.

„A fost demarată o operație la un pacient identificat incorect”

„Luni, 25 martie, a avut loc un eveniment advers la Clinica noastră de Ginecologie și Obstetrică. Conform constatărilor de până acum, ca urmare a unei încălcări grave și a nerespectării reglementărilor interne de către angajații în cauză, a fost demarată o operație la un pacient identificat incorect”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Bulovka, Eva Stolejda Libigerová, sursa citată.

Ea a adăugat că personalul vinovat nu va mai profesa până la evaluarea evenimentului.

„În cazul în care o încălcare a procedurilor de lucru obligatorii este descoperită în cadrul investigației interne actuale, anumite persoane vor fi considerate personal răspunzătoare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Ce spune ministrul ceh al sănătății

„Este un incident foarte nefericit. Ar trebui să existe o investigație internă și, dacă a existat o conduită greșită, vinovatul ar trebui pedepsit”, a declarat ministrul sănătății, Kamal Farhan (DA).

Potrivit acestuia, dacă se dovedește abatere, spitalul ar trebui să o despăgubească pe mamă.

„Cu toate acestea, nimeni nu poate înlocui pierderea pe care a trăit-o mama cu mijloace financiare”, a subliniat Farhan.

Potrivit acestuia, medicii care au făcut greșeala trebuie să simtă disperare și nefericire.

„Niciun doctor nu poate fi fericit de asta. Este un incident nefericit”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. „Potrivit acestuia, medicii care au făcut greșeala trebuie să simtă disperare și nefericire.”
    Fara indoiala ca vor simti daca mai sunt oameni,asta e treaba lor nu a lui Kamal Farhan (DA).
    Treaba lui nu este nici sa puna sub semnul indoielii un fapt cert-„daca au gresit.daca…”,este cert ca au lasat-o pe mama fara copil desi era un control de rutina.Treaba lui este sa-i dea afara,sa-i arda la buzunar adica sa fie obiectiv si rece fata de ce cadre incompetente are in spitale.
    Se pare ca in spitalele din est,medicii au ajuns pericol social,infratiti cu cei din vest ce nu mai au limite si scrupule,doar banii si dotarile fac diferenta sa se respecte etica profesionala.Cind se respecta …

  2. Cică 50% dintre britanici vor să muncească afara. Propun sa vina in Romania și să dea cu sapa in pământ!

  3. Oribil…de mentionat si numele de ceh get-beget al Ministrului Sanatatii, Kamal Farhan. Miroase a agenda pan-europeana de promovare a astora in functii la sanatate, vezi A. Rahat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.