Indicatoare rutiere sexiste, schimbate de o copilă

O copilă de 7 ani de Noua Zeelandă a reușit să schimbe indicatoarele rutiere care semnalau reparații la liniile electrice, pe motiv că erau discriminatorii.

În ciuda vârstei sale, Zoe Carew s-a arătat nemulțumită de faptul că panourile respective semnalau prezența electricienilor * Lineman, considerând că indicatoarele sunt injuste. Așa că, ajutată de mama sa, a sesizat Agenția de transport din Noua Zeelandă, instituție care a fost de accord cu sugestia fetiței. Așa că, de acum înainte, pe indicatoarele amplasate în zonele în care se lucrează la instalarea sau repararea liniilor electrice în zonă, va scrie „Line Crew” (echipaj de intervenție de la electrice) în loc de  ”Linemen” (electricieni), relatează The Guardian.

”De ce pe indicator scrie ”Linemen” când angajații care lucrează la instalațiile electrice pot fi bărbați sau femei? Cred că semnul este greșit și injust. Sunteți de acord?”, i-a scris Zoe Carew în vârstă de 7 ani șefului executiv al Agenției de transport a Noii Zeelande (NZTA), Fergus Gammie.

Fetița spune că nu intenționează să lucreze ca electrician când va fi mare, dar unele colege s-ar putea să vrea să activeze în acest domeniu.

Gammie i-a răspuns lui Zoe, iar mama acesteia a postat-o pe Facebook.

 

”Suntem bucuroși să acceptăm sugestia lui Zoe, pentru că ideile bune pot veni de la oricine, inclusiv de la copii de 7 ani! Bravo, Zoe!”, a scris Gammie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Asa-i fata taikii,dar cred ca mamuca ta este o feminista convinsa si e bine ca te invata sa contesti orice ,de mica!Asa o sa-ti fie mai usor sa #rezisti cat mai mult!Bag de sama ca ai spirit de observatie si ai sesizat ca pe drumurile de centura,din Lumea Mare,vezi majoritar liniori femei,care tocmai ce se dedura jos dupe stalpi,se schimbara de echipamentul de protectie si trage tutun pe nas,facand semne prieteneseti soferilor care trec si care urmeaza sa le culeaga si sa le duca la cashile lor.Vazui in schimb ca meseria de hamal- portman,sau porter- nu atrage femeile deloc, poate din cauza ca nu le solicita intelectul, deloc? Ar tyrebui sa faci acelasi gest inteligent ca sa schimbi ‘portmen’ cu portchei, sau portbreloc. Nu, Mami?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.