Industriașul Ștefan Vuza confirmă intenția de a cumpăra Azomureș

Omul de afaceri Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex, a confirmat existența unor discuții preliminare cu privire la achiziția producătorului de îngrășăminte chimice Azomureș S.A., subliniind astfel angajamentul companiei de a consolida industria chimică din România. Informațiile au fost transmise în cadrul unei comunicări oficiale adresate Bursei de Valori București (BVB).
Chimcomplex, lider pe piața de substanțe chimice din România, a precizat că explorează constant oportunități de afaceri, atât pe piața locală, cât și regională, în conformitate cu strategiile sale de dezvoltare și extindere. „Confirmăm existența unor discuții preliminare legate de Azomureș, ca parte a dezideratului nostru de consolidare a industriei chimice din România.
Cu toate acestea, dorim să subliniem că nu s-a luat nicio decizie cu privire la o posibilă tranzacție”, a declarat Vuza.
Compania a asigurat investitorii că va comunica orice informații relevante, în conformitate cu prevederile legale aplicabile, atunci când un astfel de demers va deveni cert.
Conform surselor, grupul elvețian Ameropa intenționează să vândă Azomureș din cauza prețurilor ridicate la gaze, ceea ce face ca o astfel de achiziție să fie tentantă pentru Chimcomplex.
Aceasta din urmă este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializându-se în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Cu o tradiție de 70 de ani, Chimcomplex deține două platforme industriale în Onești și Râmnicu Vâlcea și se dovedește a fi o companie strategică pentru economia românească, având în 2023 o cifră de afaceri impresionantă de 1.339 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Cosmin Pam Matei 4883 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Ha, ha! Bravo dânsul’i! Batăr mai rupe ceva dân patrimoniu magyar. Să vez’ numa’ ce spumi face Marile U…

  2. „Omul de afaceri”. „Nu ma intreba cum am facut primul milion”.

  3. Combinatul de la Isalnita a fost „cumparat”.
    Acum este desert acolo.

  4. ,,industriasul”..mă lași,singurul a fost înainte de al doilea război mondial

  5. …a venit de pe imaș…
    Sekurelu’ Vuza, „industriaș”?
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
    Poate că „simbriaș”, a’ Sirviciilor!
    Deci pentru elvețieni gazu’ e prea scump ca să mai producă acolo, da’ pentru chiVutza nu mai e scump, pentru el e „la reducere”…
    „La bulivar’, birjar!”……[Rumburak]

  6. @shush : nu întreba nici un om de afaceri din Occident cum a făcut primul milion. Că nu s-a răsturnat carul cu sfințenie în Occident și ăla cu păcate în România. Mai scutiți-ne cu insinuările astea la adresa capitalului românesc…

  7. BAFTA MULTA BAFTA, SA TE AJUTE DUMNEZEU, UN PROFESIONIST ,UN ROMAN ADEVARAT !

  8. Mă,.. Fii solemn bre..Azomureș e din 1963,..A funcționat cu o technologie antică de fabricat amoniac din gaz..In 1975 ceaușescu a mai cumpărat o technologie aruncată de alții, technologia Kellog, prin care a extins combinatul făcînd producție record mondială..Dar de atunci a mai trecut ceva vreme, cu unele accidente norocoase, care facînd din combinatul azi aflat in mijlocul unor zone circulate un real pericol.. Cîrpelile instalației sunt zilnice,.Există un tanc de amoniac lichid, care de crapă ai pe rază de 30 km distrugere totală.. In plus azi să fabrici din gaz metan extrem de scump, un produs toxic cu care te otrăvești de fapt,..e chiar de mintea prostului..

  9. in anii ’80 tehnologia de producere a amoniacul, implicit azotatului de amoniu NU A FOST IMPBUNATATITA. Este una din cele mai energofage industrii, necesitand compresoare care sa lichefieze la minus 192 de grade Celsius…faci pe dasteptul, dar sa stii ca unele tehnologii nu pot schimbate, la acidul sulfuric s-a reusit o crestere a randamentului spre 99% dupa folosirea a cinci straturi de pentaoxid de vanadiu, iar daca tot vrei sa stii tehnologia de sinteza a amoniacului si azotatului de amoniu este descoperita in 1930…la Calarasi parca s-au folosit reactoare verticale in loc de orizontale sau invers, dar fara o crestere a randamentului…Acum Azomures e la elvetieni sau turci, daca e la turci e firesc sa se retraga pt ca au inceput sa extraga din marea Neagra gaz si este mai ieftin sa-si construiasca combinate, decat sa ia unul vechi cum spui tu si care deja si-a demolat un turn de racire si de cativa ani nici nu mai produce acid azotic si implicit azotat de amoniu…pt ca turnurile de absortie nu mai au ”coada de vulpe” adica oxizi de azot…

  10. Într-un superb Cartier Rezidențial !
    După ce banii plătiți la vânzare vor fi recuperați cu brio din fierul vechi, măR😜g…
    ● mElena PoMpa 1 – CraMpa ●

  11. Ungurul cumpara pe maruntis tot ce au creat romanii pe timpul lui Ceausescu. L-a cautat cineva la pedigri pe Vuzza?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.