Înecate într-un baraj de pe râul Olt

Salvamontiştii din Gorj au găsit o femeia înecată într-un baraj de pe râul Olt în urmă cu aproximativ două săptămâni şi au extras trupul neînsuflețit al acesteia din apă, potrivit Salvamont România.

„Persoana a fost găsită de colegii de la Salvamont Gorj. Imediat va începe procedura de extragere din mediul acvatic şi ulterior victima va fi predată IML. Aceasta fost găsită în zona grătarelor hidrocentralei, la turbina nr. 2”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont România, potrivity B1 Tv.

„În aceste zile, în localitatea Brezoi din judeţul Vâlcea se desfăşoară lucrările Conferinţei Naţionale Salvamont România, acţiune la care sunt prezenţi salvamontişti din toate cele 25 de judeţe cu zonă montană din ţara noastră. Întrucât de aproape două săptămâni, într-unul din barajele de pe râul Olt din apropierea localităţii există o persoană înecată ce nu a fost găsită în urma tuturor căutărilor desfăşurate, salvamontiştii au decis să răspundă apelului transmis de familie şi să intervină astăzi pentru căutarea şi recuperarea persoanei”, a mai transmis Salvamont.

Pentru căutarea şi recuperarea femeii înecate, Salvamontişti-scafandri din judeţele Gorj şi Cluj au intervenit, marţi, cu detectoare bazate pe inteligenţă artificială.

„În acțiunea de căutare și identificate sub apa a victimei este constituită o echipa de cercetare din salvamontiștii specializați și în căutări acvatice din Gorj , Mureș, Brașov , Harghita și Neamț,  iar pentru recuperare vor interveni salvamontiști-scafandri din Gorj si Cluj.  Salvamontiștii gorjeni au identificat , încă de acum o săptămână,  cu ajutorul acestor detectoare,  locul în care se afla trupul victimei,  dar acesta nu a putut fi recuperat de scafandri . Astazi ,se va cerceta luciul de apa și se va încerca identificarea locului unde apa a deplasat trupul , iar salvamontiștii scafandri vor cerceta zona pentru recuperarea trupului victimei”, au anunțat, inițial, autoritățile.

Adâncimea apei estimata în zona este de aproximativ 15 m, iar vizibilitatea, zero.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

3 Comentarii

  1. au scos-o cu mercur in paine
    ca in tom,jerry si huckleberryfinn.

    (romania e coplesit de vraji tziganesti)

  2. Barajul era din beton neintarit? Ca sa poata sa o gaseasca inecata IN baraj…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.