Inexpirabilul anestezist

Întors de la Crevedia, unde a coordonat dezastruos echipele SMURD de s-au aruncat săracii pompieri cu capul direct în a doua explozie, domnul Arafat ne propune o nouă psihoză, a dronelor aflate în cădere.

Trebuia ștearsă din memoria colectivă imensa și fatala gafă pe care a produs-o la Crevedia, trebuia ca opinia publică să își îndepărteze atenția de la victimele aflate încă în stare gravă, de la semnele de întrebare care începeau să apară în jurul achizițiilor prin care s-au dotat pompierii cu echipamente, după gura unei părți din presă, neconforme standardelor. Așa că a profitat din plin de mania rămășițelor de dronă care stăpânește presa, rămășițe care caută cu îndârjire pe teritoriul României un  casus belli, și a marșat pe ceea ce știe mai bine, pe ce a exersat în timpul pandemiei, inducerea terorii, a psihozei mediatizate.

În lipsa unor grăniceri care se presupune că ar trebui să patruleze la câteva ore malul Dunării, graniță naturală cu un stat nemembru UE și, mai mult, aflat într-un teatru activ de război, situat fiind vizavi de un port bombardat zilnic, domnul Arafat propune dotarea cu megafoane a câtorva gospodine care, într-un având cetățenesc/patriotic, să anunțe pericolul prăbușirii dronelor rusești pe malul NATO al României. Gospodinele din Plauru care se află în competiție acerbă cu cele din Ismail, acele vigilente radare cu fustă care au detectat prima dronă cu două zile mai devreme decât Iohannis, vor suplini atât lipsa telefoanelor mobile binecuvântate cu anunțul ro-alert: „Atenție, cad drone!”, cât și sistemele de monitorizare ale spațiului aerian NATO. O armă secretă pe care o divulg acum, cu riscul de a fi condamnat pentru Înaltă Trădare, din dorința de a face cunoscut acest act de mare curaj.

Gospodarii de pe malul NATO al Dunării, mai puțin vigilenți decât doamnele lor, dar cu o capacitate de excavare care le-a adus renumele de „excavatoare cu barbă”, vor săpa pe lângă case adăposturi anti-drone.

Pentru îndeplinirea acestui deziderat a fost cooptat și specialistul militar numărul unu al României, domnul Radu Tudor, care propune ca cetățenii din acele localități să sune la 112 pentru a-și atenționa consătenii de pericol. Din păcate, propunerea domnului Radu Tudor nu se află în osmoză cu discursul domnului Arafat, ba chiar îl contrazice. Apelarea numărului 112 presupune deținerea unui telefon, fapt care ar invalida totalmente efortul gospodinelor cu megafon. Important în caz de criză nu este forma, ci fondul problemei așa că ambele propuneri sunt viabile. Rămâne să vedem care vor fi firmele care vor betona săpătura gospodarilor și care sunt acelea care le vor dota soțiile cu megafoane. Asta dacă aceste contracte de achiziții nu vor fi secretizate din motive de siguranță națională.

Poziționarea unui anestezist pe post de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență denotă o mare înțelegere a politicii dâmbovițene! Cine ar putea să anestezieze mai bine opinia publică atunci când aceasta este râcâită de perpetuele tragedii dacă nu un anestezist?! Pare un paradox, dar starea de psihoză creată de un anestezist este culmea profesionismului în materie de manipulare a maselor de cetățeni sensibili la suferință.

Supraviețuitorul perfect care a trecut prin toate crizele provocate de incompetența proprie. Colectiv, spitale și maternități arse, avioane pierdute prin munți, psihoza din pandemie și achizițiile dubioase, exploziile de la Crevedia…, toate aceste realități au adus cu ele doar fum, nerezolvarea problemelor și prevederi legale care au îmbogățit cu dedicație.

Ar fi interesant de aflat câte dintre cluburile din România și-au modificat structura pentru a se adapta cerințelor legale impuse după cazul Colectiv. De asemenea, ar fi bine de știut câte spitale funcționează cu statutul de „Instituție în curs de acreditare”. Ca să nu mai vorbesc despre suplimentarea paturilor pentru marii arși care acum numără 30 de unități în toată țara, după spusele ministrului Rafila… și asta după COLECTIV. La ce mai servește DSU și mai ales șeful său, om medaliat de președinția României și de Casa Regală, dacă aceste probleme nu se rezolvă definitiv pentru a înlătura posibilitatea repetării lor?!

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17

20 de Comentarii

 1. Cel mai bun presedinte pe care l-a avut si il are Romania!
  In 30 de ani,dupa rusnacul Iliescu,tamaia Constantinescu si borfasul Petrov caruia numai Dinu Patriciu i-a livrat 100 milioane coco sa scape de puscaarie pe „viciu de procedura”

 2. Cel mai bun presedinte pe care l-a avut si il are Romania!
  In 30 de ani,dupa rusnacul Iliescu,tamaia Constantinescu si borfasul Petrov caruia numai Dinu Patriciu i-a livrat 100 milioane coco sa scape de puscarie pe „viciu de procedura” ca pe vremea aia Justitia asculta de presedinte nu de pensia nesimtita si malaiul avocat

 3. Un grup de inițiativa antinationala s-a deplasat la sediul facultățile de arheologie din tara și le-a solicitat constituarea unor echipe de arheologi care sa facă săpături, în zona Deltei Izmir, pentru a scoate la lumina rămășițele de o inestimabila valoare Euro Atlantica a dronelor americane îngropate în faimoaselele ruguri funerare. Echipele vor fi însoțite de către gospodine dotate cu megafoane, detectoare de metale și damigene cu vin și țuică. Vestitele buncăre vor fi dotate aer condiționat, dormitoare cu unul sau doua paturi, baie personala, aer condiționat și biblioteci care include cărți despre istoria Ucrainei fără cea a Rusiei. Avand în vedere ca înălțimea lor nu depășește 1.5m, s-a luat decizia ca în zona sa fie mutați strategic toți piticii patriei, inclusiv Alba ca Genunchii de Sibiu. Aflat la ONU, șeful statului si-a prezentat punctul de vedere intr-un discurs magistral, pe care-l reproducem în intregime: susținem Ucraina necondiționat căci nu avem bani pentru a creste alocația copiilor afăți la pragul bogăției universale. Lumea absenta, din sala, l-a aplaudat frenetic, i-a strâns mana și l-a sărutat pe buze ca să vadă dacă e atatasat total la valorile moderne ale bărbatului fără femeie sau cu femeie de decor fara decoratiuni.
  PS. Radu Tudor e deja la fata locului și analizează sin-tactic și morfologic scheletul unui fragment dintr-o mumie americana descoperit de către frații noștri dictatori de peste Dunăre. Este cu el și Sabina YouTube, Răzvan și Vidra Teodorescu, Cătălina Uliu Porumbel Degresat și marele anal-isti Morsa Chirila, specialist în scufun-dari la mica adâncime din cauza stratului adipos insuficient dezvoltat. Despre Pielea soci-OLOGUL nu ne permite sa facem aprecieri, fiindcă vom fi catalogați de către corectitudinea politica discriminatori și lipsiți de empatie fata de defavorizatii intelectual.

 4. Cum doamne oarta-ma, politicienii accepta un asemenea individ mentinut intro functie care ii distrug din toate punctele de vedere? Sa fi fost eu politician de varf, primul exclus definitiv prin lege, asta ar fi! De ce? Pentru ca, nu a fost eficient decat in manipulari, escrocherii, minciuni si hotii. Cum spuneam: 2023 e cel mai oribil an pentru tara si cetatenii din Romania, un an in care minciuna, escrocheria, manipularea, hotia,+ sunt baza in orice activitate in practica, in scris, verbal si lege.

 5. Se zice ca o fotografie face cat o mie de cuvinte. Daca ne uitam la poza si vedem cine e sold la sold, pardon, umar la umar facand mumos la fotograf, e clar ca „anestezistul” ne va mai „salva” cel putin inca un an, pana la alegerile americane. Dar cum la yankei nu prea conteaza cine butoneaza atat timp cat primeaza interesele SUA, ramane sa fim martori in continuare la competitia longevitatii pe scaun dintre performerii domni Isarescu si Arafat.

 6. „săracii pompieri”
  nu au avut instinct de conservare:
  -simple gunoaie!

 7. „SIC TRANSIT GLORIA MUNDI”! ACUM 20 DE ANI -(ORI POATE 25) -TOATĂ OPINIA PUBLICĂ DIN (ÎNCĂ)ROMÂNIA ÎL OPINA SUPERPOZITIV PE„CREATORUL,PĂRINTELE CELUI MAI EFICIENT SERVICIU INTEGRAT DE URGENȚĂ” OPINIE CE A DURAT, A DURAT PÂNĂ….! PENSIONAȚI-L! ORICUM A FĂCUT MULT MAI MULTE EFORTURI DECÂT UN GENERAL,UN PROCUROR,UN JUDECĂTOR ȘI UN POLIȚIST LA UN…….(OPREȘTE-TE CĂ APROAPE EXAGEREZI!) ȘI CRED CĂ A ÎMPLINIT CEI 45 DE ANI-NEABROGAȚI PT.PENSIONARII SPECIALI!

 8. Autorul acestui articol a scris exact ce trebuie. Arafat trebuia demult trimis la Smurd in Tg Mures de unde a venit. Dar milioanele de lei sifonate in 10-20 de ani si date PSD i au asigurat aceasta ascensiune politica si pe functii cu bani multi. Nu degeaba a venit tribunalul UE sa il ia la scotocit pentru fonduri europene smwnuite.

 9. Ok, dar este vre-un roman sadea capabil sa il inlocuiasa pe domnul Arafat? Spuneti-mi un roman care a facut ceva in Rromansitan in cei 3 de ani de dupa lovitura de stat? Ce poate sa faca de unul singur in cloaca asta corupta si murdara a romanilor. Ce fac romanii cu exceptia furtului banului public, tradari, vanzare pe nimic, neamuir si salarii grase la stat. Cel putin a creat un sistme care te mai aduna de pe soselele insangerate.Sunt romanii capabili de a crea ceva, asa cum sunt polonezii, cehii, slovacii, ungurii?

 10. Și arrahatu’ balestinian – fost TURNĂTOR la Secu’ șî acu’ preluat șî liubit dă Marele Lickurici șî dă MOSSAD, ca TOȚI dîn strukturili ceaușizde dă șForță – va scăpa cu penele intacte acu’ dupe Crevedia (a scăpat el și dupe orbecăiala instituționalizată dîn Munții Apuseni dupe ce idiotu’ mitic Iovan ieurou’ băgat în pămînt cu onoare militărejdi la „BieLLu” a mers la tăiat dă brazi cu „calu’ popii” supra-încărcat, pă rută ad-hoc dă jivraj, șî șî dupe tumbele amoroase date dă chiloții lui disțiplinați dîn heLLikoptăru’ dă akrobățîie, cu asistoantili ZMURD, dornice dă tăvăleală, pă luciu’ lakului Sütgölü dă lîngă Kanaraua lu’ ieurou’ națioanal svertphinalizd dă aur Hadji), la fel cum au scăpat FĂRĂ A FI ANCHETAȚI ghinărarii șî koloneii dă pomp’eri care au trimis la moarte în situație similară 15 soldați ÎN TERMEN, la Mihăilești, cu 20 dă ani în urmă. Aceeași „procedură” de asasinare, urmată de aceeași „procedură” de MUȘAMALIZARE pentru oamenii Sistemului!
  „Zdrobiţi orînduiala cea crudă şi nedreaptă, | Ce lumea o împarte în …” Stat Paralel ‘merikan (uită-te la pitikoata tikiată dîn poznă!) ȘÎ „ALȚII”…

 11. Dronele de mica inaltime se doboara cu soldati in patrula la 1 km unii de altii pe granita , dotati cu rachete antiaeriene . Trece drona prin zona si lansezi racheta de pe umar sau din barca. Rachetele trebuie da fie inteligente adica sa se duca singure dupa tinta fixata. Cand ajung in apropierea dronei explodeaza. Avem pe Generalu Barbu mare savant Puneti-l la treaba sa faca rachete ieftine ,ca se pare ca e tare doar din gura.
  Daca nu stie retrogradat la grad de soldat unde ii e locul de altfel.

 12. @mimi: Există două entități cu numele de SMURD; una – este componentă a MAI, în structura Inspectoratului General al Pompierilor și a doua – o fundație cu același nume cu sediul în Tg.Mureș. Mașinile alea roșii ‘care te mai aduna de pe soselele insangerate’ sunt luate cu banii I.G.Pompierilor, dar aparțin fundației din Tg.Mureș. ‘Ce poate sa faca de unul singur in cloaca asta corupta si murdara a romanilor’ – omu’ s-a adaptat și-i place puterea. Iar puterea corupe!

 13. Chiar nu intelegeti? Tragediile din ultimii ani au reprezentat o situatie mondiala pasaport verde, vaccin, apoi razboi. Arafat e vinovat si de intamplarea din Polonia? La Crevedia a explicat situatia MEDICALA si a spus:”dau cuvantul comandantului pompierilor pt partea de interventie a pompierilor”. Acea persoana a incercat sa convinga ca s-au luat toate masurile corect, numai ca vocea demonstra ca nu era convins de ceea ce a facut. Cat despre Delta. Nu noi au dat stirile, chiar am fost apostrofati atat de tare incat ministrul s-a executat, ca si cum era subordonatul altui stat. Calmul aparent vine tot din exterior/alitii, dar cum si acolo sunt doua directii tot nu se stie daca bate sau nu Crivatul. Pt unii care nu gandesc Arafat este Capul rautatilor, cand deasupra lui este Ursula UE/CE si OMS de care tremura si presedintii nu numai un secretar de stat pus in fata sa comunice. Cati medici ati auzit ca se indoiau sau NU cantand oda ”trebuie”. Cat despre adaposturile etc. vin alegerile si poate unii fac „investitii”, ati uitat de bucatareasa, etc. sunt doar din cei carora le place mierea si pot ajunge la borcan…Ba mai mult Izoletele au fost confectionate de o intreprindere de stat laudandu-se cu inventivitatea, deci intrebati pe Catu si Orban ce politica economica au impus sau li s-a impus si l-au scos pe Arafat in fata. Cand il criticati, ii dati satisfactie lui Basescu. Ati ajuns toti unealta lui Basescu pt a distruge un om? Felicitari, asa a fost si cu Dragnea ca liberalizarea energetica sa demonstreze ca a avut dreptate.

 14. @mimi:
  Nimeni nu-i contestă lui Arafat meritele de a fi înființat SMURDul. S-a zbătut peste 20 de ani pentru asta şi a făcut un serviciu de ambulanță eficient şi performant. Iar asta a stimulat şi celelalte servicii de ambulanță să se modernizeze. De aceea am ieşit foarte mulți în stradă, să-l scoatem din ghearele lui Băsescu, când acest trădător a vrut să privatizeze şi SMURDul. A fost singura manifestație „pe bune”, necoordonată de servicii. Şi am reuşit.
  Ceea ce i se reproşează lui Arafat este că în loc să secocupe de ceea ce ştie foarte bine, respectiv de medicina de urgență, se dă „comandant de acțiuni” la tot felul de chestii care nu sunt de competența lui şi face o grămadă de prostii cu efecte grave. Este unul dintre vinovații abuzurilor criminale din perioada Covid, aruncă bani cu nemiluita pe tot felil de gadgeturi inutile gen izolete, spitale modulare sau alte prostii, ca un copil răsfățat care intră într-un magazin cu jucării.
  Asta e cu Arafat. Dăm Cezarului ce-i a Cezarului, dar să nu-şi mai folosească reputația pentru a justifica nişte porcării. Cum ar fi distrugerea Deltei cu viitoarea amplasare a unor facilități militare acolo. Că niciun om sănătos la cap nu vede vreo altă utilitate, decât militară, a idioțeniilor alea din beton. Care sunt primul pas.
  Deci, Arafat să-şi vadă de medicina de urgență şi toată lumea îl va aprecia.

 15. @domnul Paul Bogdan: este corect că în spatele tragediilor mondiale enumerate stau alții. Vina lui Arafat constă în faptul că iese în față şi îşi pune prestigiul la bătaie ca să justifice tot felul de măsuri sinistre şi astfel face jocul manipulatorilor. Nimeni nu l-a obligat să iasă în față, nici la Covid nici altcândva. Doar propriul său orgoliu.
  Este o metodă de manipulare clasică: găseşti un vector de mesaj credibil, îi gâdili orgoliul, acesta lasă garda jos, şi îl pui să transmită o idee greşită pentru receptor. Iar receptorul, bazându-se pe încrederea pe care o are în canalul de comunicare, va fi uşor convins să nu caute contraargumente. Acest canal de comunicare, sau vector de mesaj, e Arafat din păcate.
  Asta i se reproşează acum lui Arafat: că în loc să se ocupe de medicina de urgență, unde face treabă foarte bună, legitimează ticăloşiile pe care ni le servesc „elitele” prin intermediul instituțiilor UE, OMS şi alte oficine.

 16. Am convingerea ca singurul mod in care domnul Arafat poate mentine si salva SMURD de la distrugere este sa ramana la conducerea acestui ISU. Cred ca face un compromis, altfel ROMANII nostri urmasii „getodacilor” ar distruge acest sistem de urgenta si l-ar privatiza imediat, asa cum se intampla cu spitalele de stat (distruse sistematic si banii dati la privati de catre casele de asigurari). Sa vedem apoi daca mai vine cineva cand suni la 112. Te va intreba ce numar de asigurare ai, coplata, altfel mori un infarctul in gât.Intrebarea este:ce roman este capabil sa creeze un sistem de urgenta asa cum a creat dl Arafat? Romanul se naste hot, mediocru, jmecher, bandit. Imi este asa de s….ă de romani cum nu va dati seama.Intrebarea este:vedeti vreun roman capabil sa creeze ceva in tara asta? Am vazut numai Ciuci, Ciolosi (parazit notoriu zero barat ca realizari),Boci, Boagii,Blagi,MAcovesti, Falci, Igasi, Fluturi, Videni (tarani de vlasca cu marmura tarii primita gratis, acum montecarlist, dubaist), BAsesti, Ciorbeni, Daieni, Predoi, Stoici (avocati din sistem ce au creat mizeria de pensii speciale), Antonesti, Ponti, Dragneni, Zgoni (neamurile si beizaeaua la stat), Dancili, Rafili, etc,etc,etc,etc. Concluzie-singurul care a creat ceva pt ROMANI nu este de etnie ROMANA.

 17. Au fost dezvoltați inhibitori chimici care afectează funcțiile mentale în diferite moduri. Una dintre metodele prin care funcționează materialele chimice și radioactive este schimbarea structurilor genetice. Unele dintre modificările genetice care pot fi create chimic sunt modificări chimice care afectează modul în care mintea functioneaza. Pe scurt, ne uităm la o situație în care gândirea unei întregi rase ar putea fi modificată prin substanțe chimice din mancare, aer și apă. Cât ar dura aceste modificări genetice? Este posibil ca unele dintre modificări să aibă consecințe pe termen lung. Acesta este motivul pentru care atacurile s-au intensificat dramatic în ultimii ani – fluor, mercur, aluminiu, excitotoxine, paraziți, medicamente de tot felul, TV, stimulente subliminale, sisteme de comunicatii, geoinginerie, sisteme tip HAARP/Nexrad etc. Scopul este să spargă la nivelul creierului uman (posibil glanda pineală) într-o asemenea măsură încât nu mai poate susține o conștiința superioară. Elitei le place să suprime abilitățile psihice în oricine altcineva decât propria lor armată de psihici, tele-observatori la distanță etc. Vaccinarea în braț, deasupra cotului, blocheaza abilitatile psihice. In acelasi context nimeni nu își va contacta vreodată partea spirituală sau sufletul în timp ce ia medicamente psihiatrice. Pana la urmă faptul că acolo e un anestezist pare o pură coincidență de rutină.

 18. Cititi aceste doua carti relevante pentru miturile societatii moderne si pentru unele din cauzele ,,anesteziei” generale umane: The Myth of Mental Illness: Foundations of a Theory of Personal Conduct de Thomas Szasz si de Gabor Mate, Mitul normalitatii si Pe taramul fantomelor infometate

 19. @ „@mimi@mimi@mimi@mimi@mimi@mimi@mimi@mimi@mimi”, 18 sept. 2023 la 10:18
  „Nimeni nu-i contestă lui Arafat meritele de a fi înființat SMURDul”…
  Nu, bre! S.M.U.R.D. a fost înființat de Secu’ (de-aia aparține de M.A.I., și acum!), proiectul exista în 1989, a fost copiat sistemul franțuz existent (și verificat) atunci de 20 de ani: S.M.U.R. – „Service mobile d’urgence et réanimation”!
  Arrahatu’ a fost folosit ca PARAVAN, în 1990, la Tîrgu’-Mureș (Tîrgu’-Mureș era atunci jumi-juma și CEL MAI BUN CENTRU MEDICAL din Rromînika ultimilor 40 ani, ca urmare a Universității de Medicină ungurești din oraș, desființată!), ca să nu apară conflicte, cu romînii dacă puneau să-l conducă un ungur, sau cu ungurii dacă puneau un romîn. Au pus un arab (ca să-l premieze că a fost TURNĂTORU’ lor printre studenții arabi în anii ’80 la Tîrgu’-Mureș și Cluj), cu specializarea „Anestezie” (nu cred c’-a profesat vre-odată!), i-au dat un „TV” răblagit și au făcut probe cu el, apoi au extins serviciul cu mașini noi, cumpărate inclusiv prin programul „donare 2% din impozitul anual pe salariu”. Angajînd oameni noi, tarele de la „Ambulanța” comunistă nu s-au perpetuat.
  „S-a zbătut peste 20 de ani pentru asta şi a făcut un serviciu de ambulanță eficient şi performant”.
  E doar aproximativ ce spui, au și ei rateurile lor, i le-au scos-pe-nas cînd a fost momentul.
  „a stimulat şi celelalte servicii de ambulanță să se modernizeze”? E o singură „Ambulanță”! și din-nou cu teoria „magnetizării”?

 20. Cotidianul ziarul “comentatorilor români de pretutindeni” scoate la lumină câte un jurnalist colaborator, probabil coleg de redacție cu domnul Nistorescu în tinerețe acum neluat în seamă, care se evidențiază prin abordări răutăcioase, atacuri mustind de invidie pe cei care au reușit ceva pentru România, analize conform linei NATO, slăvit Occidentul. Cu tot efortul de găsi subiecte intrigante după o vreme nu-l mai citește nimeni, când vede numele trece mai departe și spre bucuria majoritară după o vreme dispare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.