
Influencerul Bogdan Peșchir, cel care i-a finanțat campania lui Călin Georgescu pe TikTok, a fost adus joi de la Brașov la sediul IGPR din București, pentru a fi audiat într-un dosar legat de săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor.
În momentul în care a ajuns sub escortă la sediul IGPR, Bogdan Peșchir a fost obligat de un polițist să își dea jos șapca, masca și ochelarii pentru a putea fi identificat.
Procurorii de la Parchetul General au efectuat joi 17 percheziții domiciliare, în municipiul București și județele Brașov, Botoșani, Călărași, Dolj, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mureș și Timiș, la locuințele unor influenceri care i-au făcut campanie lui Georgescu.
Printre cei vizați în dosar se află influencerii Bogdan Peșchir și Makaveli.
Acțiunea a stârnit ‘furia’ Dianei Șoșoacă, Makaveli fiind consilierul unui senator din Partidul S.O.S. România.
‘Aceasta este o acțiune politică, menită să intimideze și să reducă la tăcere S.O.S. România. Îi anunț pe procurori și pe decidenții politici că asemenea percheziții ilegale nu ne sperie’, a susținut Diana Șoșoacă, într-un comunicat de presă.
De asemenea, polițiștii au percheziționat casa lui Alin Borcan, un influencer din Timișoara. Acesta a ieșit din locuință pe jumătate dezbrăcat în fața jurnaliștilor, având o armă cu lunetă.
Ulterior, IPJ Timiș a anunțat că l-a amendat pe bărbat cu suma de 5.000 de lei, iar arma de tip airsoft a fost confiscată.
Numele lui Bogdan Peșchir apare în documentele prezentate de SRI la CSAT, în baza cărora Curtea Constituțională a anulat în luna decembrie alegerile prezidențiale.
Conform SRI, Bogdan Peșchir a utilizat contul ‘bogpr’, prin care a realizat donații pe TikTok de peste un milion de euro pentru a finanța campania lui Călin Georgescu.
Reprezentanții TikTok au confirmat identitatea utilizatorului ‘bogpr’ și au menționat că acesta a efectuat plăți în valoare de 381.000 de dolari, în perioada 24 octombrie – 24 noiembrie 2024, către utilizatori ai unor conturi de TikTok implicați în promovarea lui Călin Georgescu, inclusiv după data încheierii campaniei electorale, punctează SRI.
Serviciul Român de Informații arată că finanțarea influencerilor TikTok a fost asigurată prin platforma FameUp (dedicată monetizării activităților de promovare în mediul online), la nivelul căreia a fost publicată oportunitatea de reclamă, alături de descrieri bine definite. ‘Una dintre metodele de atragere la colaborare a influencerilor români pentru promovarea candidaturii lui Călin Georgescu a fost contactarea pe email a acestora de firma (…), de origine sud-africană, care oferea suma de 1.000 de euro pentru distribuirea unui videoclip realizat de aceștia’, arată SRI.
Dacă nu știau cine este și a trebuit identificat în fața „Presei”, cum de l-au urcat în dubă și l-au dus la sediu ? Poate era altcineva, măR🤮g …
● AutoBaZa- KamiKaZe -AutoBaZa ●
Makiaveli!
Circu’ de pe lume! Nu-s sigur dacă poza-i făcătură sau nu, adică capul suspectului ne e făcut cu IA.
Omule fără de minte, azi strigi că batjocura și abuzul sunt bune pentru că se aplică altuia, dar în ziua de mâine, în ziua în care nu vei mai fi util sistemului, și te vor lua pe tine, ce ai să spui?
Omul a ajuns mai puțin decât fiara, gol de minte și, mai ales, gol de inimă…!
Nu te bucura de răul altuia, căci nici răul pregătit pentru tine, nu e departe!
Dupa postaci, este bine, ca toti, femei si barbati, copii sa mergem pe strada cu cagule, ochelari negri, sepci si caciuli adanc pe cap, glugi cat mai largi, ceva pistoale si cutite la buzunar… Ce nevoie mai avem sa vorbim pe strada si sa ne mai vedem fetele… O tara de mafioti…
Politie politica si linsaj mediatic menite a intimida, tipica dictaturilor. O mizerie adaugata multor altor abuzuri: anularea ilegela a alegerilor, excluderea ilegala a candidatilor la prezidentiale, intimidarea votantilor de structuri politienesti si procuraresti. Traim in cel mai pur stat securist dictatorial. Sluga sistemului Nicusor Dan a primit sute de mii de euro de la influenceri si nu ii cauta nimeni, ii tine anonimi si defileaza neprihanit pe pe toate retelele sociale, panourile si televiziunile aservite sistemului. De asemenea Romania nu mai este un stat suveran pentru ca: nu se mai respecta votul cetatenilor, nu li se mai permite cetatenilor romani sa voteze si sa fie alesi, nu se respecta libertatea de exprimare, se aresteaza cetateni fara nici o proba, doar fiinca au convingeri care nu convin sistemului, toate acestea prin intermediul dictaturii procuraresti si politienesti.